Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Verahornet

Date:
30.09.2013

Tur på veg hjem fra jobb. Fin sti fra Egge opp til Verahornet (25 min). Utmerket utsiktstopp dette! Videre bratt ned og bort til den mer beskjedne Knippingen. Tilbake i litt ulendt terreng til stien, og nede ved bilen på Egge etter 1 time og 25 min.

Map    

Sandnestindene - Fræna og Eide pf100 komplett

Date:
29.09.2013

En tinderanglingsklassiker som ble gjennomført fra Nås til Trollkyrkjeparkeringen i litt grått høstvær, med litt duskregn nå og da. Anne Marit stilte som sjåfør. En bil ble parkert på parkeringen til Trollkyrkja, så kjørte hun meg til Nås. Der startet turen opp skogsvegen i Gunnadalen, jeg tok av ved skilt til Snipa, men hadde kanskje kommet like fort opp på vegen som går nesten helt opp til Snipa. Deretter kommer tindene på rekke og rad bortover. Blåfjellet, som var den eneste toppen jeg manglet i både Fræna og Eide pf 100, er omtrent midt i rekken. Litt morsom klyving opp til Trolltindan. Her gikk turen også ut til Bryntinden. Like morsom klyving ned fra Trolltindan. Etter Trolltindan vest bestemte jeg meg for å ta de 200 høydemetrene ned for å gå på en ganske beskjeden >>>

Map     2 comments

Hisåsen - Øytopp Grisvågøya

Date:
25.09.2013

Jobb på Grisvågøya i Aure kommune. Da måtte selvsagt øytoppen få et besøk :-) Røssgrana, nest største toppen på øya ble også besteget.

Map     4 comments

Silsetfjellet/Bollen

Date:
20.09.2013

Ettermiddagstur, og storsanking i Eide kommune :-) Først til Stortua, Vardhaugen (Silsetfjellet) og Kropptua. Virker som om Kropptua er høyest når den beskues fra Vardhaugen.. Snaue en og en halv time t/r fra parkering ved lysløype i Eide. Videre med bil, og kjapp stopp på Lyngstad for å gå opp på Helgåsen. Den huskes mest for mye flott... Bolliklumpen og Bollen ble til slutt besteget fra Eriklia, snaue en og en halv time på denne turen også. Etter dette gjenstår bare en topp (pf100) både i Eide og Fræna kommune (samme topp). Satser på en fin tinderanglingstur over Sandnestindene for å fullføre listene senere i høst :-)

Map    

Nosa/Seterfjellet

Date:
19.09.2013

To fine turer på veg hjem fra jobb. Først Nosa fra Herskedal. Fin sti opp til Strandasetra, deretter litt innover mot Galtvatnet og opp på Nosa. 1 t 20 min t/r. Videre med bil til Ugelstadsetra. Godt brukt sti til Skarvan og Seterfjellet, snaue 50 min t/r. Dermed er alle topper fra Snøtind/Stortussen til Gjemnesaksla besteget :-)

Map    

Gjemnesaksla

Date:
12.09.2013

Litt trimming etter å ha vært på jobb i Kristiansund :-). Ca en time på tur fra Storbakken for å gå på Freiåsen og Sæterhaugen. Reiste deretter til Gjemneset og gikk grei sti opp til Gjemnesaksla, ca 1 t 15 min på denne turen.

Map    

Lyngstadfjellet

Date:
12.09.2013

Sjåfør til fotballkamp på Lyngstad (Synnøve). Rakk en fin joggetur til Lyngstadfjellet før kampen, ca 40 min t/r fra parkering (Lyngstad).

Map    

Hufatet

Date:
11.09.2013

Tur fra Hafstadvatnet etter jobb på Tingvoll. Tett tåke på toppene denne ettermiddagen.

Map    

Storfjellet

Date:
09.09.2013

Ettermiddagstur i strålende septembervær. Parkerte i starten av skogsveg på Kolset, fint å gå opp denne til over skoggrensen. Først på Fagerlifjellet, før Storfjellet og Skarven ble besteget. Om Blakkstadskaret og over Høgåsen på veg ned. Samme skogsveg ned, og ved bilen etter snaue to og en halv time.

Map    

Bispen

Date:
08.09.2013

Fin tur opp normalruta sammen med Synnøve og Anne Marit. En del morsom klyving, som lettest forseres litt vest på eggen. I det fantastiske septemberværet brukte vi 5 1/2 time t/r Stigrøra med gode pauser.

Map