Valldalsheia/Myklebusthornet (18.01.2021)  5


Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 4h 30min
Distance 11.0km
Vertical meters 1,294m
GPS
Ascents Myklebusthornet (1,400m) 18.01.2021 13:31

På tur med Øystein og Dina.

Ruta vi fulgte er åpen og fin gjennom skogen (spesielt der vi kjørte ned). I den østvendte botnen var planen å følge slakeste vei opp til skaret mellom Myklebusthornet og Firskorne. Her ble vi etterhvert oppmerksomme på at det det så ut til å være enklere å heller følge en liten avsats/renneformasjon som lå oppe i venstrekanten av botnen for å komme opp på ryggen. Denne varianten var relativt slak og oversiktlig, men bør ha stabile forhold ettersom det de de siste 100 høydemeterne bratner til med parti på ca. 40 grader. Dette viste seg å være et bra valg, og vil nok også kunne være det på tidspunkt med mer snø i fjellet ettersom jeg antar at oppgangen mellom Myklebusthornet og Firskorne ofte vil bli blokkert av skavlen som bygger seg opp i skaret (i dag hadde det gått bra ettersom den kun hadde bygd seg ut i litt over halve skarets bredde).

Ruta vi fulge oppe til venstre
Ruta vi fulge oppe til venstre

Fra vi kom opp på ryggen var det greit terreng langs ryggen til topps.

Fra toppen så det greit ut å fortsette til Seljebotntinden ved å omgå Firskorne og eventuelle bratte punkt på ryggen på snøfeltene i sørsida. Vi skulle uansett ikke det i dag, og valgte heller å bruke tida på noen bonussvinger i sørsida på Myklebusthornet i perfekt tørrsnø.

Vi kikket også på inngangen til sørrøstrenna. Inngangen var slak og fin, men vi valgte å la den stå urørt ettersom det var lite snø i nedre del av renna i dag.

Inngangen på sørrenna
Inngangen på sørrenna

User comments

  • -
    avatar

    Fint?

    Written by GeirI 18.01.2021 18:32

    Du var frampå og kikka ja ;-) Bra føre inni botnen der sikkert. Hvordan så det ut videre mot Seljebottinden?

    • -
      avatar

      Sv: Fint?

      Written by j_snorre 18.01.2021 18:43

      Var stort sett bra føre, selv om det hadde dannet seg noe fokksnø her og der. Sørvestsida hadde 35-40 cm helt urørt tørrsnø som fristet litt for mye. Det ble derfor noen bonussvinger ned den veien (kunne kjørt 100 høydemeter lengre ned). Kikka også på sørvestrenna, men den hadde litt lite snø i nedre del.

      Så fint ut videre mot Seljebotntinden med omgåelse av Firskorne i snøflankenen i sørsida :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.