Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Trongedalsnipa Eid, 880 moh

Date:
28.08.2021

Ny tur på Stårheim, med Reidun, Rønnaug og Reidun RH. Denne gongen gjekk vi frå Sigrona, og følgde stien på høgre side av elva. Vi fylgde stien frå Indre Fannstøylen til Løysingevatna, og vidare over toppen Trongedalsnipa Vest for. Ned att fann vi ut av vi ville ha ein rundtur, og studerte kartet og området. Vi gjekk over småtoppane (Trongedalsnipa Sør for) ned att mot Bauvatnet, og fann stien derifrå til Sigrona. Fin rundtur i strålande sol.

Map    

Fannstøylen - Blåfjell, Eid 951 moh

Date:
23.08.2021

Eg og Reidun gjekk på ettermiddagstur i Stårheimsdalen, til Fannstøylen og vidare på Blåfjellet. Vi fann fint stien til elva og eit stykke til oppover, men så forsvann stien... Ingen problem å finne toppen, uansett... På veg ned att fann vi ein annan sti, som vi kunne følgje eit godt stykke, men som deretter forsvann. Då gjekk vi berre i retning stikrysset mot Løysingevatna, og følgde stien, som var tydeleg nedatt derifrå.

Map    

Botnafjellet, Gloppen, 1572 moh

Date:
22.08.2021

Vi køyrde opp til Kandalsstøylen og gjekk opp og ned derifrå. Dette var ein av årets T-urar i -Gloppen, den lengste. Eg hadde med meg mamsa og Elin L, som ikkje hadde vore i Kandalen før. Ho likte godt turområdet :) Turen vart merka opp att denne dagen, så opp langs kanten på sjølve fjellet var det heilt nye, raude merke, og ingen problem å følgje merkingane. Vi var nedom Øykjaheivatnet på oppoverturen, sidan det var ein T-turpost der og. Herleg solskinsdag. På toppen møtte vi på Torleiv og co.

Map    

Skareide - Hornet, Eid, 719 moh

Date:
16.08.2021

Ettermiddagstur med Mariann M. Vi gjekk både opp og ned frå Skareide. M. hadde ikkje gått den ruta før.

Map    

Sjåstadvarden, Libbera, Geithornet, Nobba, Stad 515moh

Date:
08.08.2021

Ny tur i ytre med Anne Tove. Denne gongen gjekk vi på motsett side av ruta til Mosekleivhornet. Start Dragseidet. Vi gjekk ein "trekant": først på Sjåstadvarden, deretter Libbera, så over til Geithornet og tilbake langs Sjåstadvarden, via Nobba. Ganske tørt på myrane og heilt ope terreng heile turen.

Map    

Lotsbergnibba, Eid 890 moh

Date:
06.08.2021

Siste T-turen til Eid 2021. Eg og Anne Tove gjekk stien opp/ned frå Lotsbergstøylen. Tørt og fint å gå, og nydeleg utsikt ut/inn fjorden :)

Map    

Rantane, Gloppen

Date:
04.08.2021

T-tur Gloppen 2021: Eg og mamsa gjekk opp/ned frå Dalen. Godt merka sti opp til varden, der vi såg ned på Gjengedalsstøylen og vatnet der.

Fløtravarden, Gloppen, 869 moh

Date:
03.08.2021

Eg og mamsa gjekk denne gongen opp/ned frå Steffastøylen til Varden.

Map    

Klovane, Stryn 982 moh

Date:
01.08.2021

Oldedalen - vi byrja turen frå Oldedalen camping. Godt merka sti opp bakkane. Første delen gjekk vi i skog, men med nokre glimt av utsikta undervegs. Nokre få klyv, men det var lagt ut kjetting eit par stader, så det var heilt uproblematisk. Herleg utsikt frå toppen og ned i vatna, som hadde ein heilt "unaturleg" grønfarge :) Eg og Anne Tove bada i Oldevatnet etterpå!

Map