Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ørnsaksa

Date:
24.07.2011
Map    

Startet ved kommunegrensa

Date:
23.07.2011
Map    

Punkt på Håja

Date:
22.07.2011

22/7-2011 Vi kom til Hammerfest i flott vær. Kjørte til båthavna ved Fugleneset på andre siden av sentrum. Her fikk vi Jan Rolf på Proffpartner til å kjøre oss over fjorden i en Busterbåt. Gikk i land ved fyrlykta og fulgte en litt gjenngrodd sti et stykke oppover ryggen. Etterhvert gikk vi "straka" vegen opp til varden på toppen. Glimrende utsikt mot Sørøya i vest og Hammerfest i nord. I sørøst Seiland. På returen kunne vi se flere spekkhoggere i fjorden under oss. Nede på svaberget ble det røykalaks, eggerøre og multer nam-nam. Brukte ikke mange minuttene tilbake over fjorden. Lengde 3,46 km - 1 time 15 min - Luftlinje 1 km.

Map    

Punkt på Store Kamøya

Date:
22.07.2011

22/7-2011 Etter øyer i Måsøy tok vi hurtigruten fra Havøysund til Honningsvåg. Raskere og billigere enn å kjøre rundt. Mye havtåke denne dagen så et Nordkapp besøk passet bra. Ute av Nordkapp-senteret igjen lettet tåken og vi fikk sett det vi var kommet for. På returen til Honningsvåg kjørte vi ned i Kamøyvær. Fikk båtskyss av Arne B over sundet. Kurant opp den gresskledde øya. Her var et yrende fugleliv. Noen steiner på toppen samt et måsereier med ett egg.. Ok utsikt. Turen var unnegjort på en halvtime..Ps og Arne sendte med oss et stykke selv-fisket røykalaks.

Map    

Punkt på Store Altsula

Date:
22.07.2011
Map    

Punkt på Stor-Kobbøya

Date:
20.07.2011

20/7-2011 Vi tok hurtigbåten kl 13.45 fra Havøysund til Måsøy i strålende vær. Hurtigbåten ordnet med privat overnatting hos familien Fagerhaug på Måsøy, da det kun er to anløp om dagen. På kaia ventet Astor og hunden Laika. De fraktet oss sørover til Kobbøya. Båtturen tok 1time 30 min..Vi gikk i land på vestsiden i en idyllisk bukt. Hunden Laika ble med oss opp den småbratte ryggen til den store varden på toppen. Dette er en frodig multeøy med havørn og et yrende liv med sel i farvannet rundt øya.. Utsikt over Kobbefjorden..Astor har en hytte som ligger på sørøstsiden av øya. Retur Måsøy og videre til Hollenderen på øya. Lengde 1 kilometer - Tid 30 min t/r - Luftlinje 443 m.

Map    

Hollendaren

Date:
20.07.2011

20/7-2011 Etter å ha vært på Store Kobbøya tidligere på dagen var Hollendaren vårt neste mål. Vi hadde innlosjert oss hos familen Fagerhaug på Måsøy. Her på øya bor det kun 35 fastboende. Vi gikk opp bak kirka over frodig mark og myr med et yrende fugleliv. Fortsatte over Tverrfjellet med den store varden foran oss hele tiden. Storslagen utsikt i alle retninger. I nord Kjerkestappen og Storstappen. Senere på kvelden ble det et godt måltid med kylling og nydelig multekrem hos vertskapet.. På denne øya er forfatteren Landstad fra.. Lengde 8.4 km - Tid1 time 40 min t/r - Luftlinje 3.8 km.

Map    

Valfjordnæringen Sør

Date:
19.07.2011

19/7-2011 Vi 3 kom med hurtigbåten fra Havøysund til idylliske ROLFSØY i flott vær. Ordnet oss skyss med Jan Magne Olsen til Sørkjosen innerst i Valfjordbotn. Satte bagasjen fra oss hos to hyggelige damer før vi tok fatt på ryggen opp til høyde 296 moh. Utrolig lettgått i kort gress og litt småstein. Måtte litt ned i en dal og krysse på østsiden av det lille vannet. Fortsatte videre opp til varden på toppen. Vi nøt vidstrakt utsikt over storhavet, mens fønvinden rev og sleit i klærne. På returen gikk vi ned i dalen ved Stoppefjordvatna. Det er gode fiskevann i den frodige dalen-skulle gjerne ha prøvd noen kast.! Etterpå hadde vi god tid til omvisning på øya med Jan Magne. Han driver butikk, er postmann og har overnatting. Kunne b.l.a fortelle at her er mye gås og hare. >>>

Map    

Mafjordfjellet

Date:
19.07.2011

19/7-2011 Vi kom fra ROLFSØYA til INGØYA i fønvind og flott vær. På kaia ventet Torleif som driver Ingøy sjøhus på østsiden av øya. Dette er litt av en perle med Norges nordligste skjærgård !! Egen havn med utleiebåter, røykeri, fyseri og flotte overnattingsmuligheter. Her fiskes storkveite og andre fiskeslag. Startet ettermiddagen med fantastisk god vill-laks middag spandert av verten. Vi spiste oss stappmette og avsluttet med kaffe og cognac hos han. Turen startet 23.30.. Vi kjørte !! til Vikran rett under fjellet. Gikk bratt opp langs bekken med godt drikkevann. Litt fotografering øverst i salen før vi fortsatte i lettgått terreng til den store og utrolig flotte varden. Her er boks med bok. Vi ble sittende en god stund og nyte midnattsolen. Så både rype og hare på returen. >>>

Map    

Gavlen

Date:
18.07.2011

18/7-2011 Vi 3 kom til Myrfjord rorbuer (90956333) litt sør for Havøysund i sterk vind og delvis sol. Her fikk vi leid oss en fin hytte. Tok turen til Havøysund hotell litt senere på kvelden og fikk servert god fiskesuppe. Klokken nærmet seg midnatt og vi kjørte opp til vindmølleparken på Havøya. Utrolig flott å kjøre under disse enorme møllene. Helt ytterst på øya kan man få servering på ARTIC VIEW..Kort spasertur opp til den store varden som ligger helt ytterst på nordvestsiden. Storslagen utsikt mot Rolfsøy og Ingøy i vest. Heidi ble imponert over dette karrie landskapet.

Map