Archive - Date

Collected lists

Stormheimfjellet

Date:
31.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:46h
Distance:
12.8km

Nok ei helg med veldig varmt vær, men Renate var gira på å gå en tur i lag så vi gikk for et noe konservativt valg og endte opp på en ren trasketur til Stormheimfjellet. Begynte med overskyet vær men sola tittet frem etter hvert og vi fikk nyte en lunsjpause med fin utsikt på toppen. Nedkjøringa var ikke spesielt fantastisk pga sugeføre, men det var ihvertfall mindre råtten snø enn vi hadde opplevd på Karltinden/Lavangstinden helgen før!

Map    

Steinskartinden

Date:
24.05.2020
Map    

Karltinden & Lavangstinden

Date:
23.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:30h
Distance:
17.4km

Etter en ganske rolig fredag ettermiddag med Jana på Kattfjordeidet, var vi begge ivrige på en lengre topptur. Utrolig nok var det meldt nok en dag med pent vær! Så mange dager med sol på en måned virket for godt til å være sant etter den vinteren vi hadde. Johanna ville også være med på tur, men hun var litt usikker på om hun kunne være borte hele dagen da hun hadde andre planer med Tim og lille Lauri resten av helgen. Jeg hadde egentlig foreslått Sørfjelltinden, men etter å ha sett at det var meldt stiv kuling der, fant vi ut at vi ville heller gå en tur med kortere kjøretid fra byen. Sist gang jeg hadde gått en tur på Lavangstinden og Karltinden var i 2014, så det var på tide med en ny tur dit. Det passet bra med å gå en tur jeg var ihvertfall litt kjent med, det >>>

Map    

Straumsaksla

Date:
22.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:11h
Distance:
6.4km

Ettermiddagstur med Jana. Det er aldri feil med en klassiker på gode gamle Kattfjordeidet - og enda bedre når det er nesten slutten av mai og hele Kattfjordeidet har et like godt snødekke som vi pleier å ha i mars!

Map    

Lille Russetinden

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:01h
Distance:
22.0km

Kristi Himmelfartsdag lovet oss sol fra knallblå himmel og varmere temperaturer enn det hadde vært i det siste, så da var det bare å planlegge ny langtur med gode turkompiser :-) Jeg hadde opprinnelig hatt lyst til å bestige Imbodentinden som er nabofjell til Store Lakselvtinden og så hadde hørt med Tim om han var gira. Det var han selvsagt, men da torsdagen nærmet seg, så det ut til at det ikke skulle bare bli litt varmere, men mye varmere. Siden det hadde gått noen skumle og noe uventet store skred den siste tiden ble vi mindre ivrig på Imbodentinden mtp at normalruten går i sørvendt terreng. Etter hvert fant vi ut at Sofia ville også bli med og hun kom med forslaget om å prøve Lille Russetinden. Til slutt bestemte vi oss for å møtes 6.30 hos Sofia og ta en endelig beslutning >>>

Map    

Gabrielfjellet

Date:
18.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:36h
Distance:
16.3km

Johanna, som hadde bursdag i dag hadde invitert noen av oss nærvenner til en bursdagstur siden værmeldingen så strålende ut. Så vi (Jana, Kamila, meg og Johanna) alle dro fra Tromsø rett fra jobb denne mandagen og fikk oss en nydelig og avslappet tur i varmt vær. Kanskje ikke varmt nok til å kvalifisere som shortsvær enda, men det føltes som om våren var endelig kommet iallefall. Bortsett fra oss møtte vi kun en gjeng til på fjellet, så det nok usporet snø til oss alle, spesielt siden de hadde valgt å kjøre ei bratt renne istedenfor "normalruten". Cupcakes ble delt ut til alle på toppen og det var topp stemning. Det er ikke dumt å ha bursdag i mai når man bor i Tromsø! Takk for turen damer :-)

Map    

Storstolpan

Date:
16.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:13h
Distance:
9.5km

Ny tur med Innika. Dagen før nasjonaldagen ble solrik og det var tydeligvis mange som hadde valgt å gå en tur på klassikeren Storstolpan. Har aldri sett veien så fullt med biler langs kanten. Var jo nesten umulig å finne ledig plass å parkere! Ble en litt sein start på oss da jeg var gira på å se kveldssol i 21/22-tiden og hadde foreslått om å gå to runder. Det ble bare en; hele fjellsiden var jo nesten oppkjørt, så nedkjøringa kom ikke til å bli den store nytelse uansett..... Snødekket var derimot upåklagelig. Masse snømengder her til tross for at det nærmet seg juni. Imponerende iallefall. Selv om det var litt folksomt etter min smak var det god stemning, mye blide folk og fantastisk vær og utsikt, så det var på en måte verdt å ta turen dit alikevel :-)

Map    

Skitntinden

Date:
14.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:53h
Distance:
9.6km

Det ble en noe spontant planlagt frokosttur på Skitntinden i lag med Johanna som var også våken tidlig og sendte meg en melding for å høre om jeg hadde planer om å gå en tur. Dette hadde jeg naturligvis; det var jo fint vær og dette må man selvsagt utnytte når det er mulighet til det. Vi var litt nysgjerrige på om snøen i lavlandet skulle tine i tide før vi skulle kjøre ned, men heldigvis var det så varmt der nede at skarelaget ble til en fin vårslusj mens vi kunne også nyte litt tørrsnø i topphenget :-) Takk for bra initiativ Johanna, det ble en strålende start på arbeidsdagen!

Map    

Fagerfjellet

Date:
13.05.2020
Map    

Storsteinnestinden traverse

Date:
10.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:44h
Distance:
16.1km

Ny tur med Innika og denne dagen hadde vi lyst til å gå traversen fra sør til nord over Storsteinnestinden. Jeg har kun gått denne traversen en gang før, men da var det en etterjobbtur og skiføret var ikke helt tilfredsstillende - ihvertfall ikke på tur opp. I dag fikk vi sol fra en skyfri himmel og selv om vi ikke hadde noen forventninger om løs pudder etter gårsdagens vind fra sørvest, ble det ikke dårlige snøforhold heller. Nå var det også såpass mye snø på bakken at det var nesten ingen trær å se, noe som er ganske imponerende når man vet hvordan skogen ser ut om sommeren. Gikk i rolig tempo oppover og benyttet spor her og der, ihvertfall hvor sporet ikke var typisk "Kvaløya-bratt". Vi var tydeligvis ikke de første ute på tur i dag siden vi la merket til >>>

Map