Archive - Date

Collected lists

Breidtind

Date:
30.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.4km

Etter formiddagens tur tok jeg en pause fra å være ute i sola og slappet av i et par timer før jeg kjørte videre til Svartholatunnelen for å gå en ettermiddagstur til Breidtind. Det var noen folk på vei ned fra fjellet da jeg gikk opp stien i skogen, stort sett utenlandske turister - men ellers ingen andre folk. Artig å ha fjellet for seg selv, særlig på denne tiden av året på akkurat dette fjellet som er såpass populært. Følte meg veldig heldig. Temperaturen var veldig behagelig og verken for varmt eller kjølig. Tok meg en god og lang pause på toppen for å nyte omgivelsene. Perfekt avslutning på denne fredagen!

Map    

Keipen, Grytetippen & Barden

Date:
30.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.7km

Tilbake på Senja denne helgen og det var en herlig dag i vente. Sist gang jeg gikk en tur til Keipen og Grytetippen var kanskje for 4 år siden, så det var på tide med en ny tur dit. Tenkte også å ta med Barden på samme tur siden den kan nås ganske lett fra sadelen mellom Grytetippen og Barden. Det føltes ikke som om kroppen fungerte i dag, så det var tungt opp den første, gjørmete bakken fra Mefjordvatnet og det var vanskelig å holde skoen tørr. Heldigvis ble det bedre etter at jeg hadde kommet opp et godt stykke. Måtte gå litt i snø i den korte bakken opp til skaret mellom Keipen og Grytetippen men det var selvsagt en nytelse på vei ned :) Traff en franskmann på Keipen men ellers ikke så mye andre folk før jeg hadde startet turen opp til Barden. Her var det god sti med >>>

Map    

Vengsøytraversen

Date:
24.06.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
12.0km

Jeg hadde i utgangspunkt tenkt å avslutte skisesongen i dag med en siste skitur til Andersdaltinden, men da jeg våknet opp denne strålende lørdagen skjønte jeg at jeg hadde mer lyst på en ryggtravers, så da var valget enkelt; det ble Vengsøytraversen med fint, tørt føre hele veien fra start til slutt. Brukte litt over 40 minutter for å gå fra fergekaia til startstedet på vestenden av øya, og så 3 timer på selve traversen. En sommerklassiker som aldri skuffer!

Map     2 comments

Fløya

Date:
23.06.2017
Characteristic:
Walk
Distance:
6.7km

Etterjobbtur. 46m opp, 23m ned med litt jogging.

Map    

Great Langdale round

Date:
18.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.2km

Siden været var så fint igjen i dag tok jeg anledning til å stikke til fjells i nordvest England og gå en rundtur i Great Langdale. Har gått denne turen mange ganger før, men nå har det vært flere år siden sist. Gledet meg til å gå den igjen! Startet kl.9 fra Old Dungeon Ghyll hotell og gikk opp den lille veien bak campingplassen for å komme meg opp til stien som går opp mot Pike of Blisco. Fulgte den opp til toppen og så var det en liten tur nedover før stien fortsatte i retning Crinkle Crags og Shelter Crags. Klarte å gå ned på feil siden av fjellet etter litt klyving opp til Long Top pga litt tåke, men skjønte fort at terrenget så ikke kjent ut så jeg gikk tilbake og fant stien igjen.Tuslet videre mot Three Tarns og starten av stigningen opp Bow Fell. Fremdeles litt >>>

Map    

Ingleborough

Date:
17.06.2017
Characteristic:
Walk
Duration:
4:30h

Liten tur med min mor og lillesøster. Utsikten var neppe spennende, men det var uansett veldig bra å være ut på tur med familien. Merket at jeg ble ganske sliten av å gå i såpass rolig tempo!

Map    

Skamtinden

Date:
14.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:15h

Nok en etterjobbtur i det herlige sommerværet. Rakk å komme meg opp og ned før det dårlige været slo inn utpå kvelden :)

Map    

Fløya

Date:
13.06.2017
Characteristic:
Walk
Duration:
1:30h

Etterjobbtur

Map    

Vasstinden

Date:
11.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h

Flott ettermiddagstur med Johanna og hunden Kim. Nydelig på yttersida!

Map    

Nordtinden

Date:
11.06.2017
Distance:
10.2km

Gikk en avslappet morgentur før det ble for skikkelig varmt.

Map