Archive - Date

Collected lists

Fløya

Date:
29.09.2016

Liten luftetur etter jobb.

Map    

Skamtinden

Date:
23.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:45h

Det er stor fare for å aldri komme ned fra fjellet på en såpass vakker kveld som denne! Den var kanskje den vakreste (og muligens den korteste) tur jeg har hatt til Skamtinden :)

Map    

Vasstinden

Date:
22.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.2km

Nok en flott etterjobbtur i utrolig fint høstvær (muligens seinsommervær??). Gikk litt tregere enn jeg hadde ønsket å gå, men jeg tror beina ikke var like friske som før gårsdagens tur. Likevel en relativt effektiv tur!

Map    

Blåtinden

Date:
21.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:25h

Det var litt dårlig kontorvær i dag så jeg orket ikke å jobbe hele dagen og dro fra jobb i 14-tiden. Hadde veldig lyst på en tur med litt treningsverdi siden det ikke ble så mye høy puls på forrige helgens turer. Da var det greit med en enkel og rask tur til Blåtinden, som jeg av en eller annen grunn har besøkt veldig lite på sommerstid de siste årene. Det var nydelig lys over Balsfjord og deilig å gå en litt mer effektiv tur. 1t30m opp kommer neppe til å slå noen rekorder, men jeg var ihvertfall mer enn fornøyd med det. Synes ikke at øverste delen av fjellet egner seg særlig godt til jogging pga stein og sånt men det var ganske fint å jogge ned fra ca.800-900moh. Herlig!

Map    

Lille Piggtinden

Date:
18.09.2016
Characteristic:
Hillwalk

Koselig og sosial tur med Vilma, Ode og Martine. Jeg hadde ikke sovet særlig godt natten før så det passet bra med en liten tur i dag. Vi parkerte på et eller annet sted langs veien mellom Laksvatn og Lakselvbukt. Husker ikke helt hvor, men det var litt sør for Lille Piggtinden. Tror vi konkluderte med at vi kunne startet litt lenger nord og rett nedenfor toppen, men det var jo veldig greit å gå i skogen og tusle over steinura mot renna under toppen. Det var litt overskyet på turen opp men det ble gradvis lettere skydekke utover dagen og bare et lite vindpust, altså veldig fint og varmt turvær! Renna bestod av mer grus og løs stein enn jeg husket fra sist gang jeg hadde gått denne turen på sommerføre, så det er lurt å passe på at man ikke løsner ut stein på turkompiser. Satte >>>

Map    

Otertinden

Date:
17.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
7:15h

Nydelig vær igjen denne helgen og det ble en ny tur til Otertind med Sebastian, Martine og Mathilde. Sebastian plukket meg opp fra Solneset Skole like før kl.8 og vi kjørte opp til der Martine og Mathilde bor på andre enden av Tromsøya. Husket ikke hvor lang tid det tok for å kjøre til Signaldalen, men det var nesten kl.10 da vi begynte å gå. Første delen av turen var lettgått på god sti for å komme over tregrensen. Det var en kjølig vind som blåste og det gjorde meg litt bekymret for at jeg ikke hadde nok klær med i sekken, men det var overraskende grei temperatur å gå i. Ikke så mye svetting i forhold til sist gang jeg var her i juli 2014, og det var en sommer alle skal huske som en uvanlig varm sommer! Kom oss ganske langt opp elvedalen før vi bestemte oss for å finne >>>

Map    

Durmålsfjellet

Date:
16.09.2016
Characteristic:
Hillwalk

Hadde i utgangspunkt tenkt å ta hele ettermiddagen fri fra jobb for å gå en litt lengre tur i det nydelige høstværet, men da Martine spurte om jeg ville gå en tur i lag var det mer fristende å droppe solotur-planen og gå en litt kortere tur i nærområdet med selskap. Var ganske vått å gå fra brua til foten av nordøstryggen, men terrenget ble tørre og finere å gå i ettersom vi kom oss lenger opp fjellet. Deilig med sol på siste delen av ryggen opp til toppen men noe kjøligere i skyggen. Tuslet ned i ganske rolig tempo.

Map    

Nordtinden

Date:
11.09.2016
Characteristic:
Walk
Duration:
2:30h

Tok en liten spasertur etter å ha kjørt Siv hjem siden det var fortsatt tørt vær og regnværet hadde ikke kommet!

Map    

Buren

Date:
11.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:15h

Endelig ble det tur med Siv igjen! Siden hun fikk barn i mars har hun hatt svært lite tid til å gå på de lengre turene men i dag dukket det opp en fin anledning for en kjapp tur i nærområdet. Det var meldt regnvær fra om ettermiddagen så vi kom oss ut tidlig og dro fra byen kl.8. Siv hadde lyst til å gå i noe høyere fart for å få trent litt og det gjorde vi, men vi tok også noen korte pauser underveis for å nyte det vakre lysforhold og ta bilder. Det var varmt og vindstille, en flott søndagsmorgen. Buren leverer nok en gang! Takk for en fantastisk start på dagen Siv :)

Map    

Nordre Soltinden

Date:
10.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:30h

Nok en herlig høstdag i Tromsø. Ble en noe avslappet start på dagen og startet turen ca.kl.11 fra Nordre Åborsneset hvor det finnes et skilt for Soltinden ved siden av veien (mest tydelig når man kjører fra Hansnes). Det var varmt og fint og stien opp skogen var veldig bra merket med blå maling som gikk over til en rød farge litt lenger opp. Trodde jeg kom til å få våte føtter igjen i dag men jeg var heldig for stien var stort sett tørr og over skogen var det kun steinur å gå i. Har gått denne turen kun en gang før og hadde liksom glemt hvor langt man virkelig må gå på løs stein. Men det skal sies at det er ihvertfall mindre løs stien her enn f.eks i Rondane som var en skikkelig luksus å ha opplevd i fjor høst.... Gikk hele turen opp i shorts og sports-BH, store kontraster >>>

Map