Archive - Date

Collected lists

Trehørningen

Date:
31.07.2016

En god spasertur når man ikke har noe bedre å gjøre på en grå søndag!

Map    

Soria Moria

Date:
30.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h

Endelig ble det tur med Elise og Petter igjen, lenge siden sist! Vi var liksom usikker på om vi skulle stole på det optimistiske symbolvarselet hos yr.no og dette nok en gang viste seg å være bare tull, men det var alikevel en flott runde over 884, Storsteinnestinden og Leirholstinden med fin klyving og ryggvandring. Vi satt litt under toppen av Storsteinnestinden i en halvannen time mens vi fikk nyte både sol og tåke og spiste hjembakte kanelboller. Det var det eneste øyeblikk vi fikk en utsikt.Tusen takk for en fin ettermiddagstur Elise og Petter :)

Map    

Hamperokken

Date:
24.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
5:30h

Nydelig søndagstur med Martine og Renate. Selv om det var noen regndråper i lufta på tur opp var det fortsatt tørt på fjellet og en meget behagelig temperatur uten sol i dag! Brukte omtrent 2t 40m opp og nøt en god pause på toppen før det ble en rolig tur ned. Ble truffet av en regnbyge men da var vi allerede tilbake ved Middagsaksla igjen og ferdig med å klyve, så det var bra timing. Takk for turen, damer :)

Map    

Løksetinden

Date:
23.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.2km

På vei hjem fra Lofoten tok jeg en liten avstikker til Løksa med planen om å ta en revansjtur til Løksetinden. Sist gang jeg hadde forsøkt å gå opp dit var for 2 år siden som var også en skikkelig kleggsommer. Det var såpass mange klegg at både jeg og turkompisen min ble oppgitt etter å ha gått kun 200hm og gikk kjapt ned igjen til bilen. Jeg håpet veldig at jeg ikke skulle bli plaget av så mange insekter denne gangen, spesielt klegg! Like ved veien står det et skilt for Løksetinden og hele ruten opp er i overkant godt merket og jeg vil tippe at det er nesten umulig å gå feil. Fra tregrensen ble det en ganske lang etappe å gå over et myrområde, det var ihvertfall noe lengre enn jeg hadde forventet og kanskje turens kjedeligste etappe. Stien går ganske effektivt opp etter >>>

Map    

Matmora

Date:
22.07.2016
Characteristic:
Walk
Distance:
8.8km

Jeg gikk denne turen i fjor men på grunn av at det lå lave tåkeskyer på toppen av Matmora den gangen tenkte jeg at det skulle være kjekt å gå turen på nytt i ordentlig fint vær for å se hvor nydelig utsikten faktisk er. Hadde også lyst på en kortere og slakere tur i dag siden det hadde vært en ganske tung avslutning dagen før. I dag steg temperaturen helt opp til 27 grader så jeg var glad for at jeg kom meg ute relativt tidlig og kunne gjemme meg fra sola mens jeg kjørte bil nordover til Lavangen etterpå! Flott tur, men med mindre man har sykkel eller en turkompis med en bil parkert på andre enden (Delpneset), får man en kjedelig spasertur langs hovedveien til starten.

Map    

Vågakallen

Date:
21.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h

Jeg gjorde mitt første forsøk på å komme meg opp denne Lofotklassikeren i 2015 med en turkamerat, men vi kom oss ikke opp pga for mye snø i den siste renna under toppen som var også forholdsvis hard. Siden vi ikke tok med stegjern og isøks på turen, virket det fornuftig å snu. Nå skulle jeg prøve på nytt. Jeg hadde stoppet innom Statoil i Svolvær for å kjøpe en softis og en liter Pepsi max etter å ha kommet ned fra en flott tur til Higravtinden og følte meg mer eller mindre klar for dagens neste tur til Vågakallen selv om beina var litt stive. Hadde en avtale med en turkompis om å gå turen i lag men til slutt hadde hun ikke tid til å bli med, så det ble nok en tur alene. Heldigvis er Vågakallen en populær topp på en slik dag om sommeren så det var neppe ensomt på fjellet i dag.

Map    

Higravtinden

Date:
21.07.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
5.8km

Higravtinden er en annen topp jeg lenge har hatt lyst til å prøve etter flere ganger jeg har vært i Lofoten og kjørt forbi fjellet på vei sørover. Etter å ha lest tidligere turrapporter både på peakbook og på nett har jeg vært litt skeptisk til om det er en topp jeg kunne komme meg opp uten sikring siden den siste biten opp til hovedtoppen byr på interessant klyving. Noen mener det er lett klyving, andre mener det er strevsomme klyving og flere mener det er klatring og man skal ha med tau. Kan være forvirrende. Men uansett, det viste seg å være en godværsperiode på vei nordover og jeg benyttet anledning til å reise sørover mot Lofoten igjen og jeg var gira på å gjøre et forsøk på noen topper i ønskelisten min. Jeg overnattet på Sandsletta camping i ei liten hytte og >>>

Map     2 comments

Tinden

Date:
16.07.2016
Distance:
13.1km

Førjobbtur

Map    

Drangen

Date:
12.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
18.0km

Etter anbefaling fra hun Katrine som eier den lille hytta jeg overnattet i (og som jobber i Ibestad Kommune på Rolla), tok jeg en tur opp Drangen som en avslutning på denne to-dagers miniferien. Det var allerede en varm start på dagen men jeg håpet på liten kuling i høyden for å blåse bort alle insekter i dag. Startet turen fra Nord Forså og gikk opp skogsveien til like før vannet (også mulig å kjøre bil opp hit og parkere der). Herfra fulgte jeg den merkede ruten videre med god sti mesteparten av turen opp. Dessverre forsvant den deilige bris som var tilstede nede på veien og ikke lenge etter at jeg hadde kommet over skogen traff jeg et fenomenalt antall fluer og de ble med på turen helt opp til toppen og helt ned igjen. Turte ikke en gang å se opp for jeg visste jeg ville >>>

Map    

Langlitinden

Date:
11.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h

Etter turen til Årbostadtinden på formiddagen kjørte jeg tilbake i retning Engenes men tok av mot Straumbotn litt før siden jeg hadde lyst på en tur til Langlitinden. Kan forøvrig nevne at siste halvdelen av veien til Straumbotn er i elendig tilstand og er såpass hullete at det tar veldig lang tid om man ikke har lyst til å skade undersiden av bilen. Uansett, jeg kom frem til parkeringsplassen og starten på turen. Traff en hyggelig fyr fra Harstad der (han er opprinnelig fra Andørja) som hadde noen planer om å gå en flott runde fra Langlitinden til Snøtinden. Det fristet meg ikke nå som jeg allerede hadde gått en tur tidligere på dagen, men jeg synes planen hørtes bra ut :) Han var noe mer effektiv med å starte turen mens jeg tok meg litt tid til å toppe opp med solkrem.

Map