Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Uverudfjellet

Date:
02.09.2023
Duration:
3:51h
Distance:
15.2km

Uverudfjell stod for tur. Det var en av de gjenstående PF100-toppene i Flesberg. Været var strålende, så en tur på snaufjellet var på sin plass. Jeg kjørte opp Juveliveien mot parkeringsplassen ved Butjønnsetra. Riktig så langt kjørte jeg ikke dog. Ved Lislevatnet satte jeg fra meg bilen og gikk videre. Den første delen gikk på vei inn til Huka. Der var det over på sti, rødmerket mot Eriksbu. Ca. 4,5 kilometer var det inn til Eriksbu, med 150 meters stigning, så det var ingen bratt tur inn. Det var derimot en trivelig tur inn gjennom litt blandet vegetasjon og bunnforhold. En del myrer er det på vei inn, og de var ordentlig våte nå, etter det dårlige været som hadde vært. Heldigvis er det lagt ut godt med klopper. På veien inn passerer man blant annet idylliske Søre Revlivatn, >>>

Map    

Slettefjell

Date:
24.06.2023
Duration:
1:15h
Distance:
5.1km

Dagens andre tur, denne gang på sørsiden av Nedalen. Jeg kjørte så langt jeg kunne opp lia langs Vestmannåa. Det skulle ikke være noen sti å følge fra denne siden av Slettefjell, og det var det ikke heller. Men jeg var heldig og fant et svakt ATV-spor som jeg fulgte et stykke. Håpet var at jeg kunne følge dette sporet helt til topps, men det håpet forsvant da sporet etterhvert dro ned mot dalen. Jeg hadde da heldigvis kunnet følge det gjennom det tjukkeste av granskog, og var bare et lite steinkast fra å være oppe på snaufjellet. På nordflanken av Slettefjell går snaufjellet ganske langt ned i dalen, og det var her jeg kom opp. Det siste stykket mot toppen gikk greit når jeg kunne slippe å trøkke meg gjennom granskogen. På toppen var det flott utsikt i alle retninger. I nord >>>

Map    

Nedalsfjellet

Date:
24.06.2023
Duration:
1:00h
Distance:
4.2km

Dagens første tur gikk til Nedalsfjellet på nordsiden av Nedalen. Ved et unavnet vann satte jeg fra meg bilen og kunne gå på sti hele veien til topps. Stien er skiltet nede ved veien, men resten av veien er det ikke allverdens med merking. Men stien er såpass velgått at det ikke er noe problem å følge den. Turen opp er ikke mer enn drøyt 2 kilometer, og ruta er heller ikke veldig bratt på noe tidspunkt, så det er en tur som kan anbefales for de fleste. Utsikten fra toppen er det ingenting å si på. Trillemarka ligger foran deg mot nord. Mot sør ser man ned mot Andersnatten. I vest er det Blefjell og Gaustatoppen som dominerer. I øst er det Norefjell man ser. Ned gikk jeg samme vei som jeg kom opp.

Map    

Rudskollen

Date:
17.06.2023
Duration:
5:00h
Distance:
22.8km

I Holleia er det faktisk en topp som kvalifiserer til PF250-lista i Buskerud. Rudskollen var dagens turmål. Dessverre er det litt begrenset med tilgjengelige tilkomstveier inn i Holleia, så det blir en lang anmarsj på skogsbilvei. Jeg kjørte til Sokna og parkerte bilen ved Sandåker og gikk videre derfra. Det ble en snau time med motbakker i retning Grønknutkoia. Ved Kovahøl var det slutt på veien, og turen gikk videre på blåmerka sti mot Grønknutkoia. Dit kom jeg halvannen time etter jeg forlot bilen. Jeg registrerte at hytta var malt i annen farge siden jeg var der sist, på slutten av 80–tallet. Det ble litt lunsj på tunet før turen gikk videre mot Rudskollen. På veien la jeg også inn en liten omvei om Grønknuten. Ryktene ville ha det til at det skulle være et fint utsiktspunkt. >>>

Map    

Bollen

Date:
14.06.2023
Duration:
1:15h
Distance:
5.3km

Med Bollen besøkt kunne jeg krysse av den 87. av 87 trigonometriske punkter / fastpunkter i Finnemarka. Så da kan jeg legge bort den lista. Turen gjorde jeg til en liten, fin rundtur på Øverskauen, om Damtjern før jeg kom til Bollen.

Map    

Asdøljuvet

Date:
12.06.2023
Distance:
5.4km

Kjempefin tur med en runde rundt Asdøltjern og en avstikker til Tveitsetra, for å få en ordentlig tur ut av det. Mellom Tveitsetra og Asdøltjern fikk jeg hilse på en grevling. Tror det er første gang jeg ser en så langt til skogs. Morsomt. Turen ned juvet var en første. Jeg har tidligere 4 turer opp, men dette var første ned. Ikke noe problem å gå juvet nå. Jeg gikk tørrskodd med lave sko.

Map    

Hagaås

Date:
11.06.2023
Distance:
1.7km

Ny mikrotur, denne gang til det nest siste fastmerket i Finnemarka, Hagaås. Grei tur fra Horgen og opp. Fin utsikt fra Hokksund og ned til Steinberg.

Map    

Skuterudseteråsen

Date:
11.06.2023
Distance:
7.8km

Siste PF100-topp i Modum. Skuterudseteråsen ligger rett på nordsiden av Blaafarveværkets koboltgruver, så jeg kjørte dit og startet turen derfra. Det hele startet med en tur gjennom det meste av museumsanlegget. Jeg har vært ved gruvene før, så jeg tok meg ikke mer tid enn nødvendig der. Ved enden av Nordgruvene fortsatte turen på skogsbilvei inn i skogen. Det var tildels bratt det første stykke her, men det flatet ut etter hvert. For å komme opp til Skuterudseteråsen trenger man bare å gå en liten avstikker fra skogsbilveien. Jeg gjorde det, og kunne konstatere at selv med et utsiktstårn er det ikke all verdens utsikt fra toppen. Litt mot Tyrifjorden var det, men for det meste hadde trærne vokst seg like høye som tårnet. Men høydeskrekken min fikk i alle fall kjørt seg litt. >>>

Map    

Skibrekkåsen

Date:
10.06.2023
Distance:
0.7km

Dagens andre mikrotur, og pussig nok dagens andre tur til en Skibrekkås, denne gang i Øvre Eiker. Kjørte helt inn til bommen på Slettbakveien og gikk derfra. Det ble en kort og grei tur. Fin utsikt over Øvre Eiker fra toppen, og fint fastmerke.

Map    

Heggenskogen

Date:
10.06.2023
Distance:
0.8km

Mikrotur til et fastmerke like ved hoppanlegget i Vikersund. Det ble ikke lange turen, og jeg gikk nesten mer ned enn opp. Fin utsikt fra toppen i alle fall.

Map