Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Slettefjell

Date:
27.10.2018
Distance:
1.3km

Bare en liten tur for å sjekke utsikten fra Slettfjell. Ikke noe å si på den :-). Bilen ble parkert i Brennerpasset, så det hele ble en kort tur på litt over en kilometer.

Map    

Knuten

Date:
25.10.2018
Distance:
3.0km

Trolig Sør-Buskeruds tydeligste topp. Det skyldes ikke fjellets store høyde, for den er ikke mer enn så vidt over 900 meter. Men alt i nærheten rager vesentlig lavere, så den stikker seg ut i omgivelsene og er lett synlig fra store deler av det søndre Buskerud. Jeg tok turen hit etter å ha blitt dimittert fra Heimevernet. Det er naturligvis flere måter å komme seg opp til toppen på, men jeg tok den enkleste med bil opp til Knutehytta, og til fots derfra. E-verket har lagd taubane det siste stykket opp til toppen, og stien opp for fotfolket går parallelt med denne. Jeg fulgte bilveien inn til den nedre stasjonen på taubanen, deretter ble det sti opp langs bekkefaret til en pytt som ligger rett under toppen. Hele spaserturen opp er bare på litt over en kilometer, og snaut 200 høydemeter. >>>

Map    

Gjevlekollen

Date:
21.10.2018
Distance:
11.6km

11. gang på Gjevlekollen de siste tre årene. Jeg har hatt ansvar for merking av turen to år på rad for Bedriftsidrettens Ti på topp, og nå var det dags for å ta ned merkinga igjen. Det ble en koselig tur hvor jeg kunne se at mange har gått løypa i løpet av sommeren. Stien opp på nordsiden var vesentlig mer oppgått nå enn den var i våres.

Map    

Ertekollen

Date:
20.10.2018
Distance:
8.8km

Det ble vel tredje gangen på Ertekollen i år. En gang for å merke løypa for Bedriftsidretten, en gang som en tur for å registrere posten, og nå for å ta ned merkinga igjen. Og like fine har alle turene vært, gjennom skiftende årstider. Fra en vårtur hvor snøen fortsatt var til stede, via en varm sommertur, til turen i dag sent på høsten med fargespill fra vegetasjonen.

Map    

Buståsen

Date:
13.10.2018
Distance:
3.6km

Nok en oppryddingstur for Bedriftsidretten. Jeg hadde jukset litt på denne tidligere i sommer, så jeg fikk min første hele runde nå. Moro å få sett den gamle hoppbakken Ørenkollen.

Map    

Prins Oscars utsikt

Date:
13.10.2018
Distance:
3.0km

Pen, liten runde rundt Strøtvetåsen for å ta ned merkinga fra Ti på toppturen. Jeg var ved posten tidligere i sommer, men da kom jeg nordfra. Denne gangen gikk jeg hele runden med start ved Strøtvetblokkene.

Map    

Konnerudkollen

Date:
11.10.2018
Distance:
10.4km

Dette var bare en forlenget tur hjem fra jobb, hvor jeg tok ned merkinga til "Ti på topp"-turen som har gått fra SIF-huset og opp til toppen av Konnerudkollen. Det ble en to-timers tur med 400 meters stigning.

Map    

Eggekollene 2

Date:
07.10.2018
Distance:
6.3km

Turen starter ved parkeringsplassen ved Eggevollen. Til å begynne med går vi langs lysløypa retning Eiksetra. Etter en kilometer kommer vi til et sted hvor det tar av en blåmerka sti til høyre, opp mot Storkollen. Vi skal opp denne stien. Vær oppmerksom, den kan være litt vanskelig å oppdage. Herfra, og over hele ryggen, er det den samme blåmerkete stien vi skal følge. Stort sett er det en veldig grei sti å følge, men traseen er kupert så enkelte steder er det litt bratt. Ved fuktig vær kan det også være litt glatt enkelte steder. Innsjekkingspunktet befinner seg på Storkollen, på turens høyeste punkt. Turen over Eggekollene gir mulighet for utsikt flere steder. På høyre side av stien vil det være flere åpninger i vegetasjonen som gir god utsikt sørover. Vær obs på >>>

Map    

Eggekollene

Date:
06.10.2018
Distance:
6.4km

Samme tur som ble gjennomført og beskrevet dagen etterpå. Denne turen ble bare brukt til å gå opp løypa i motsatt retning, fordi den veien var det lettere å finne og følge stien. Neste dag ble turen gått i "riktig" retning, uten knoting, for å få en feilfri GPX-fil.

Map