Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Hørtekollen

Date:
25.12.2018
Distance:
4.4km

Året var på hell, og jeg hadde ikke akkurat vært den flinkeste til å trimme vekk ribbefettet fra jula. Sant å si så var jeg vel blitt liggende i sofaen hele romjula, men nå hadde jeg i alle fall bygget opp nok overskudd til å ta meg en liten kveldstur. Jeg tenkte det kunne være morsomt å se hvordan den øvre delen av Lierdalen så ut i mørket. Og et av de beste stedene å få den oversikten er Hørtekollen. Jeg parkerte bilen på vanlig plass, ved barnehagen i Poverudbyen. Trugene var med, men jeg vurderte snøforholdene til å være greie nok til vanlig fottøy. Regnet også med at noen hadde vært der før meg, slik at jeg slapp å brøyte løype. Turen startet med den sedvanlige tunge knekkeren til å begynne med. Det var ikke noe problem å gå. Løypa var gått av andre før meg, >>>

Map    

Tverråsen

Date:
24.11.2018
Distance:
12.4km

En tur jeg i stor grad har gått tidligere. Men området den går i er veldig trivelig så et gjensyn ville være hyggelig. Jeg tok bilen inn til Landfalltjern og gikk videre derfra. På veien opp mot Tverken går det mange avstikkere. Jeg tok den som går over Klemmehøgda, for å få gått litt i fred og for å kunne gå på en mindre sti. Stien går parallelt med veien opp til Tverken og de kommer sammen like ved sportskapellet. Herfra fulgte jeg den blåmerka stien nordover mot Goliaten. Det hadde vært kaldt en periode så isen lå på vannet, men ikke lenge nok til at jeg tok sjansen på å gå ut på isen. Så turen gikk videre lang bredden, forbi Goliathytta, mot Tverråsvannet. Øst for Tverråsvannet reiser Tverråsen seg mer eller mindre loddrettt opp. I en av de mindre loddrette kløftene >>>

Map    

Garsjø

Date:
10.11.2018
Distance:
4.3km

Det var en grå og regntung dag, men så var det også lenge siden siste tur så da ble det en tur ut for meg. Jeg hadde lenge tenkt på å gå Garsjø rundt som et turforslag til Ti på topp. Jeg har aldri gått helt rundt vannet før så jeg trengte en runde for å få et GPS-spor. Jeg kjørte inn mot Eiksetra og parkerte ved den nye Martinsløkka skistadion. Turen rundt vannet er mer eller mindre selvinstruerende, men ved start fikk jeg i alle fall valget med hvilken vei jeg skulle gå rundt vannet. Jeg valgte en myk start og gikk med klokka. Da gikk jeg først på bilvei forbi Eiksetra og bort til Solvang, før turen fortsatte på en nesten like god skogsbilvei inn mot utoset på Grunnvann. Derfra gikk turen videre nordover på veien mot Veslesetra. Jeg skulle ikke fullt så langt men fulgte >>>

Map    

Slettefjell

Date:
27.10.2018
Distance:
1.3km

Bare en liten tur for å sjekke utsikten fra Slettfjell. Ikke noe å si på den :-). Bilen ble parkert i Brennerpasset, så det hele ble en kort tur på litt over en kilometer.

Map    

Knuten

Date:
25.10.2018
Distance:
3.0km

Trolig Sør-Buskeruds tydeligste topp. Det skyldes ikke fjellets store høyde, for den er ikke mer enn så vidt over 900 meter. Men alt i nærheten rager vesentlig lavere, så den stikker seg ut i omgivelsene og er lett synlig fra store deler av det søndre Buskerud. Jeg tok turen hit etter å ha blitt dimittert fra Heimevernet. Det er naturligvis flere måter å komme seg opp til toppen på, men jeg tok den enkleste med bil opp til Knutehytta, og til fots derfra. E-verket har lagd taubane det siste stykket opp til toppen, og stien opp for fotfolket går parallelt med denne. Jeg fulgte bilveien inn til den nedre stasjonen på taubanen, deretter ble det sti opp langs bekkefaret til en pytt som ligger rett under toppen. Hele spaserturen opp er bare på litt over en kilometer, og snaut 200 høydemeter. >>>

Map    

Gjevlekollen

Date:
21.10.2018
Distance:
11.6km

11. gang på Gjevlekollen de siste tre årene. Jeg har hatt ansvar for merking av turen to år på rad for Bedriftsidrettens Ti på topp, og nå var det dags for å ta ned merkinga igjen. Det ble en koselig tur hvor jeg kunne se at mange har gått løypa i løpet av sommeren. Stien opp på nordsiden var vesentlig mer oppgått nå enn den var i våres.

Map    

Ertekollen

Date:
20.10.2018
Distance:
8.8km

Det ble vel tredje gangen på Ertekollen i år. En gang for å merke løypa for Bedriftsidretten, en gang som en tur for å registrere posten, og nå for å ta ned merkinga igjen. Og like fine har alle turene vært, gjennom skiftende årstider. Fra en vårtur hvor snøen fortsatt var til stede, via en varm sommertur, til turen i dag sent på høsten med fargespill fra vegetasjonen.

Map    

Buståsen

Date:
13.10.2018
Distance:
3.6km

Nok en oppryddingstur for Bedriftsidretten. Jeg hadde jukset litt på denne tidligere i sommer, så jeg fikk min første hele runde nå. Moro å få sett den gamle hoppbakken Ørenkollen.

Map    

Prins Oscars utsikt

Date:
13.10.2018
Distance:
3.0km

Pen, liten runde rundt Strøtvetåsen for å ta ned merkinga fra Ti på toppturen. Jeg var ved posten tidligere i sommer, men da kom jeg nordfra. Denne gangen gikk jeg hele runden med start ved Strøtvetblokkene.

Map    

Konnerudkollen

Date:
11.10.2018
Distance:
10.4km

Dette var bare en forlenget tur hjem fra jobb, hvor jeg tok ned merkinga til "Ti på topp"-turen som har gått fra SIF-huset og opp til toppen av Konnerudkollen. Det ble en to-timers tur med 400 meters stigning.

Map