Gjerpenåsen (26.10.2019)


Duration 1h 11min
Distance 5.4km
Vertical meters 200m
GPS

Turen starter fra parkeringsplassen til hoppbakken i Gjerpenkollen. Vi skal følge en relativt nylagt turvei opp lia retning Fjell og Hellashytta. Bak husene som ligger ved parkeringsplassen går stien vi skal følge.
Det første som viser at vi er på rett vei er at vi får det nye leilighetskomplekset «Gjerpenkollen panorama» på høyre side. Vi kommer også til et veimøte etter hvert, og her holder vi til venstre, og oppover. Denne veien følger vi helt til den ender i hovedveien til Hellas-hytta. Vi følger den veien mot venstre, til Hellas-hytta. Her er det servering på søndagene utenom skoleferiene.
Veien videre går sørover fra Hellas-hytta, langs blåmerka sti i en løype som populært kalles Strømsåsrunden, så vi kan følge disse skiltene.
Vi følger stien sørover og nedover en halv kilometer før vi tar av til venstre og går ned til foten av Gjerpenåsen. Nå blir det etter hvert litt stigning til vi er oppe på selve åsen. Der snur stien i nordlig retning, og vi følger ryggen nordover.
På Gjerpenåsen er det nylig hogd en del, og det gjør at det er kjempefin utsikt mot Kniveåsen og Drammensfjorden. Her henger også turplakaten.
Vi fortsetter på stien nordover og vil til sist komme ut på den veien vi fulgte opp til Hellas-hytta. Vi kan da ta til høyere og følge veien vi gikk ned igjen til parkeringsplassen ved hoppbakken.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.