Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Geografie

Gesammelte Listen

Eidvasskollen og Tungehøgda

Datum:
30.10.2022
Entfernung:
21,7km

Nytt framstøt på Ringerike-lista i dag. Kjørte til Åmot i Strømsoddbygda og tok sykkelen fatt. Det var tunge stigninger opp til Eidvatnet på 590 moh. Så var det apostlenes hester opp til Eidvasskollen. Fint terreng her oppe med åpen furuskog og blåbærlyng :) Kjempefin utsikt fra toppen, blant annet til Bukollen. Følte at jeg hadde mer inne og tok sikte på Tungehøgda. Det bar ned og deretter opp igjen. Tok med sykkelen opp til veidele mot Øvre Tunga. Bratt til topps. Ikke så fint her som på Eidvasskollen.

Karte    

Sverjesjøhøa

Datum:
24.10.2022
Entfernung:
3,9km

Etter Høgkjettil var dagen fortsatt ung og været upåklagelig. Kjørte derfor til Stor-Sverjesjøen for å kikke på enda et førsteordenspunkt, nemlig Sverjesjøhøa. Men da jeg kom dit hadde været skifta til tåke og vind. Det ble en kjapp trimtur. På toppen var det også litt snøvær. Nederst i skrålia er det noe myr. Høyere opp må man bakse gjennom litt tjerr og kratt. Så blir det bra :)

Karte    

Høgkjettil

Datum:
24.10.2022
Entfernung:
4,7km

Kjøretur hjem fra Trondheim. Det gir sjanser til et par toppturer :) Kjørte først til Budal for å kikke på Høgkjettil som er et førsteordenspunkt. Toppen viser seg ganske fin der den bratt stikker opp fra skogen. Strålende vær, men litt vind. Småglatt på berget oppunder toppen.

Karte    

Omnfjellvarden

Datum:
23.10.2022
Entfernung:
11,2km

Endelig et førsteordenspunkt igjen. Omnfjellvarden. Stor parkeringsplass i Langlidalen. Turen startet med tåke og yr. Så letta det litt, men når vi kom høyere opp ble det igjen tåke og yr. Vi tok matpakka på toppen og da letta det litt igjen :) Det ble ikke rare utsikten, men nedturen foregikk i oppholdsvær. Tydelig og tilrettelagt sti til Omnfjellet. Veldig beskjeden sti til varden.

Karte    

Blekketjernshøgda

Datum:
15.10.2022
Entfernung:
8,9km

Tur nr 2 i dag og den andre klatreetappen på sykkel. Tenkte jeg skulle klare å sykle hele etappen uten å gange, med det gikk ikke :(

Karte    

Nittedal

Datum:
15.10.2022
Entfernung:
7,8km

Kjørte en tur til kjente trakter i Nittedal for å plukke et par kommunetopper. Det ble to turer. Den første gikk til Prekestolen i Gjerdrum med en sving oppom Holterkollen på turen tilbake. Brukte sykkel til enden av veien. Tunge motbakker, måtte gå ganske mye :) Det er dårlig med stier over til Prekestolen og litt bratt ned og opp. Jeg har vært på Holterkollen for mange år siden og fint med et gjensyn.

Karte    

Heikampen

Datum:
08.10.2022
Entfernung:
41,3km

Ny sykkeltur fra Damtjern for å plukke en Oslomarka 100 pf. Nesten samme sykkeltur som til Slottet, men denne gangen på østsiden av Langlivatnet. Fra enden av veien var det slemt terreng i starten. På nedturen fant jeg en hogsttrase som var et lite hakk bedre. Finere terreng lenger oppe. Litt utsikt fra Heikampen. Veldig fin utsikt fra trigpunktet lenger sør. Sørkedalen, Oslofjorden, Tryvannstårnet :)

Karte    

Hakadal stasjon

Datum:
18.09.2022
Entfernung:
39,1km

Sykkeltur fra Hakadal stasjon for å fullføre Oslomarka pf 100 i dette området. Gåtur opp til toppene. Alle tre toppene har fint terreng med litt åpen skog, men utsikten er ikke så mye å skryte av. Fin tur i fint vær.

Karte    

Slottet

Datum:
11.09.2022
Entfernung:
33,9km

Sykkeltur fra Damtjern for å bestige og rydde et trigpunkt, Slottet. Det ble gåtur fra veien ved Langlivatnet. Prøvde å følge et "Stravaspor" oppover, men det forsvant for meg. Tipper at det var en del som gikk her når Slottet var kjentmannspost. Litt bratt noen steder, men ingen problemer.

Karte    

Lommedalen

Datum:
03.09.2022
Entfernung:
26,8km

Sykkeltur fra By i Lommedalen for å plukke et par Hole-topper med pf 50. Dette var faktisk de 2 siste på min liste :) Det ble også noen andre avstikkere til ikke-topper. Trivelig terreng oppe ved Soterudleiken med åpen skog.

Karte