Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tarløysa Nordtoppen - med bæremeis og kiddo

Date:
29.05.2018
Duration:
4:05h
Distance:
7.0km

Fikk overtalt Siggen til å bli med på fjelltur for å teste bæremeisa på ordentlig. Bestemte at Tarløysa var innafor og kastet oss i bilen. Rekordvarm mai gjorde at det var knusktørt oppover over myra - det kunne faktisk vært morsomt å sykle her. Litt sutring fra damene opp i steinura, men da vi nådde nordtoppen og utsikten utfoldet seg var smilet på plass igjen. Mor syntes det var fryktelig bratt utfor stupet, og satte ned foten for videre vandring opp på hovedtoppen. Jeg tok det til etteretning, så vi tuslet inn mot midten av fjellet og spiste lunsj. Bleieskift ble det også, foreløpig ny høyderekord for den slags. Returen gikk lettere enn oppturen. Tror vi fant en mindre bratt vei gjennom ura.

Map    

Molde 7 Topper

Date:
26.05.2018
Map    

Alnestind og Finnan

Date:
23.05.2018
Duration:
5:32h
Distance:
12.2km

Skisesongen var ikke over! Startet fra Trollstigen sammen med en gjeng fra Nordveggen AS som hadde hatt styremøte. Tuslet i fint tempo opp til Alnestind. Der dro halvparten ned igjen, mens jeg, Jørn og Haakon bestemt oss for å gå på Finnan også. Gikk rett nord over ryggen fra Alnestind og rant ned på sadelen mellom fjellene. Fulgte deretter sørryggen opp på Alnestind. Her ble det mye på og av med skiene. Gikk først bort mot 1780-toppen, men ingen var sugne på å klyve ned skaret og opp til varden, så det ble bare nesten. Returnerte deretter til 1786-toppen og spiste lunsj. Her diskuterte vi returen og ble enige om å slippe oss ned et punkt mellom Alnestind og sadelen der skavlen hadde sluppet, for deretter å få med oss Alnestind-nedkjøringa til bilen, samt å unngå breen som >>>

Map    

Trontoppen på sykkel

Date:
21.05.2018
Duration:
2:57h
Distance:
22.7km

Fra kjøkkenglasset på gården på Tynset ser vi rett på Tron og jeg har lenge tenkt at jeg må få krysset den av listen over bakker jeg vil sykle. I fjor sommer regnet veien bort i en enorm regnskyll, så da slapp jeg unna, men siden det nå var den tørreste mai i manns minne var det ingen bønn. Tron måtte til pers. Kjørte fra Tynset mot Alvdal med full camelbak, men ingen niste i sekken. Tenkte jeg kom til å kjøre forbi en bensinstasjon eller noe sånt, men det gjorde jeg ikke. Bestemte meg likevel for å dunke på. Parkerte nederst ved veien som visstnok er den som går nest høyest i Norge, kun slått av veien til juvasshytta. Satte sykkelen i første gir og beveget meg oppover i varmen. Formen var fin opp til Tronsvangen. I mitt hode var det ikke langt igjen på dette tidspunktet, >>>

Map    

Bratthøa

Date:
19.05.2018
Duration:
2:45h
Distance:
16.2km

Sykkeltur på Tynset på knusktørre høyfjellsstier. Ble kjørt opp på ei seter rett nord for Veslkletten. Derfra ble det sykling/dytting opp på Veslkletten før det gikk kupert vestover mot Sølvrabben og Bratthøa. Jeg hadde lånt en fulldempet 29" som gjorde at jeg kunne slippe godt på i nedoverbakkene, og rullet lett over alle hindringer i motbakkene. Fra Bratthøa fulgte vi ryggen rett vestover på nydelig rask høyfjellssti, som gikk over i litt halvteknisk bjørkeskog før den fra skihytta og ned til Tynset sentrum forandret karakter til nydelig furusti. Tror dette er den morsomste stien jeg har syklet noensinne.

Map    

Alnestind

Date:
15.05.2018

Ettermiddagstur med Ole Kristian. Kjørte fra Molde rundt 15:00. Parkerte på Trollstigen 17:15 og var på farten ca. 17:30. Fint og fast oppover, men snøen minker kjapt! Brukte 1:25 opp. Nesten vindstille på toppen og sikkert nesten 20 grader varmt. Perfekt mai-dag! Fint og slushy ned igjen - klokka viste totaltid på 2:01.

Map