Arkiv - dato
Arkiv - aktivitet
-
Annen vintertur (2)
- Trugetur (2)
- Fottur (269)
-
Skitur (4)
- Fjellskitur (4)
Arkiv - Etter geografi
"Peakbookvenner"





Holmane - Skorafjellet og Burlifjellet
- Dato:
- 12.08.2018
- Turtype:
- Fjelltur
- Turlengde:
- 6:22t
- Distanse:
- 15,7km
Trælen mm
- Dato:
- 04.08.2018
- Turtype:
- Fjelltur
- Turlengde:
- 7:05t
- Distanse:
- 16,2km
Når man turer i ukjent område i skodde, mister man overblikket over terrenget. Fokus blir på det nære, og man ender lett opp med ikke-optimale veivalg. Spesielt når det ikke er noen stier å følge. Og følger man ikke godt med i kart eller GPS, er det fort gjort å være på avvik fra planlagt rute.
I dag ble det en dag med skodde.
Startet greit fra Holmane, men bommet litt på hvilken traktorvei som skulle følges. Fikk raskt korrigert det og kom inn på riktig vei. Der veien slutter er det bro over elven. Fulgte så sti videre innover dalen med tanke på å finne en vei opp mot Tindafjellet. Det hadde kanskje vært bedre å følge kammen oppover.
Forlot stien og begynte å krysse oppover langs siden. Relativt bratt enkelte steder, og urete. Fulgte dyretråkk der det var mulig. Ble etter >>>
Holmane - Gjønakvitingen T/R
- Dato:
- 17.07.2018
- Turtype:
- Fjelltur
- Turlengde:
- 11:16t
- Distanse:
- 24,8km
Etter å ha besøkt Tveitakvitingen ( Tveitakvitingen mm ), følte jeg at jeg måtte ta Gjønakvitingen også. Godt inspirert av Uncas sin tur Drøy "sisteetappe" Fusa 100pf .
Parkerte ved Holmane og fulgte traktorvei mot NØ. Deretter på god sti opp gjennom bjørkeskogen. Over tregrensen var stien merket med varder. Ganske bratt oppover, da jeg kom til utsiktspunkt rett nedenfor Kikenosa, hadde jeg logget 623m stigning og 2,97 km distanse siden jeg forlot traktorvegen. Jeg er litt uenig med meg selv om hva som var verst: å starte sånn oppover eller å avslutte sånn nedover når man var mør i benene og en regnbyge gjorde det glatt og sleipt.
Fra Kikenosa går det egentlig ikke noen sti videre. Enkelte steder fant jeg kortere partier med noen påfølgende småvarder. Det er bare å finne seg en noenlunde brukbar trasé melllom steiner og >>>
Tveitakvitingen mm
- Dato:
- 05.07.2018
- Turtype:
- Fjelltur
- Turlengde:
- 8:58t
- Distanse:
- 23,3km
Værmeldingen gikk ut på noen tåkeskyer i ytre strøk først på dagen. Det viste seg å være feil. Da jeg ankom Kvamskogen, lå tåken også i indre strøk.
Ruten min var planlagt med start i Furedalen og gå opp skitrekket. Deretter ville det være noenlunde flatt inn til Fossdal, og så stigning opp til Høgenova. Kvamskogen er ikke noe kjent område for meg. På sydsiden av veien har jeg kun vært en gang, på ski, for 36 år siden. Men med godt planarbeid, GPS og kart, anså jeg ikke tåken som noe stort problem. Opp skulle jeg, og tåken ville vel lette utover dagen. Men man mister jo det å få overblikk over terrenget og man må bruke noe mer tid på navigering.
Opp skitrekket er det grusvei. En hare hoppet forbi, noe som gjorde at "Helene Harefrøken" surret i hodet mitt >>>
Møsnuken
- Dato:
- 03.07.2018
- Turtype:
- Fjelltur
- Turlengde:
- 5:10t
- Distanse:
- 9,3km
Kan vi kalle det en "standard" tur på Møsnuken? Standard i den forstand at vi fulgte tilrettelagte løyper, men vi valgte ikke de av dem som var mest brukt.
Os turlag har gjort en flott jobb med tilrettelegging, og det benyttet vi oss av. Parkerte på opparbeidet plass i Tyssdal. Fulgte merket sti oppover. Vi tok løypen som går parallelt med Møsnuken oppover. Der man kommer til muligheten å gå opp Storuren, valgte vi stien som var merket med "Møsnuken - lett". Nå hadde den sine små utfordringer også, men den var nok enklere enn "Møsnuken - bratt".
Videre til Tyssdalsfjellet og "Linken". Fortsatte ned over enden av kammen. Der er det noen veldig bratte partier som må forseres. I ett av dem var det hengt ut et tau som hjalp godt. Belønningen >>>
Øvredal - Sveningen, rundtur
- Dato:
- 17.06.2017
- Turtype:
- Fjelltur
- Turlengde:
- 7:10t
- Distanse:
- 19,3km
Vurderte ulike startsteder og retning. Siden jeg også hadde bilen å tenke på, så ville det bli start og slutt samme sted. Valget var egentlig enkelt. God parkering ved golfbanen. Passende start på flat mark for å varme opp før første stigning.
Og er man ikke blitt oppvarmet da, så blir man det opp Knutsbrekko. Motiverende skilting underveis hjelper på humøret.
Så noenlunde greit terreng før den kraftigste stigningen opp til Sveningen.
Det er jo litt steinete og ulendt på Sveningen. Men etter at man er kommet ned igjen til sadelen mot Søtefjellet, så er det enkelt og lettgått terreng.
Eneste ulempen med denne planen er å måtte traske 5-6 km på asfalt tilbake til bilen etter å ha kommet ned til Midsætret.
Når man kommer passende høyt over tregrensen får man flott utsikt >>>