Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Totlandsfjellet

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:12h
Distance:
7.2km

Baserte oss på de turbeskrivelsene som er i PeakBook, og kjørte inn mot Høyseter. Som hbar beskrev i Totlandsfjellet , er det bom for kjøring inn i Svensdalen. Vi parkerte på en plass langs veien ved Høysetetjørna der det stod et par biler fra før. Oppdaget først da vi kom ned at den nordligste bilen skygget for et skilt med "privat parkering gjelder hele plassen". Fulgte grusveien inn Svensdalen og tok av på sti ved V-enden av Svensdalstjørna. Bommet først på hvor stien gikk videre. Vi gikk der stien var tydligst - mot V. Men vi skulle dreiet skarpt venstre og opp skråning mot S. Kom nå oss inn på riktig sti igjen. Stien er ikke merket før man kommer nærmere toppen der det er satt opp steinmerker. Men stien er godt synlig de fleste plasser og tilrettelagt over myrpartier. En bratt >>>

Map    

Høgehaugen

Date:
22.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:56h
Distance:
5.7km

Hadde studert de bestrebelsene andre hadde hatt for å bestige Høgehaugen. Kartstudier tilsa at det kunne være en lettere rute å starte fra Øpstebø. Der var det og parkeringsmulighet på NØ-siden av veien. Rutevalget mitt ble bekreftet da jeg så at Kjell51 hadde tatt den ruten et par dager tidligere ( Samnanger: Høgehaugen ). Lett og greit å følge traktorveien, deretter ulike hjortetråkk langs kammen opp mot toppen. I hjorteland og med så mye lyng det var på toppen, var det bare å forvente at man fikk med seg noen flått som gratispassasjerer. Trodde at alle ble fjernet ved hjemkomst, men den som hadde gjemt seg under klokken, ble oversett og ble funnet først neste morgen.

Map    

Hagaåsen og Solåsen

Date:
22.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:20h
Distance:
6.6km

To topper som ligger like ved hverandre kan tas i ett jafs. Tydelig sti til Hagaåsen, mens det til Solåsen var hjorten som laget sporene. Første stykke mot Solåsen fulgte jeg en traktorvei. Helt ferske hjortespor: tørre grankvister knakk og en ung kolle krysset veien rett foran meg i fullt firsprang. Lenger oppe traff jeg en større kolle. Den betraktet meg rolig, men da jeg begynte å fikle med kamera, sprang den. Ganske bratt oppover, og noe nedfalls gjorde det litt ufremkommelig. Valgte å gå rundt og bestige toppen fra øst. Der var det løvskog, mer åpent og mye lettere å gå. På toppen hadde det vært markert med sten på sten; jeg la de oppå hverandre igjen. Tok bratteste ruten ned igjen, og fikk bekreftet at det var lettest å gå opp slik jeg hadde gjort.

Map    

Rødsfjellet

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:49h
Distance:
7.0km

Det meste er sagt i andre turbeskrivelser om bestigning av Rødsfjellet med utgangspunkt i Gjemdal. Vi valgte rød løype opp og hvit ned. Selv om den hvite er brattere i noen partier, synes vi den var bedre enn den røde nedover, gitt at det ikke er vått for da kan det bli sleipt. Et lite hjertesukk: det er ikke plass til mange biler i parkeringslommen på Gjemdal. Hadde første bil plassert seg helt ut til siden, så hadde det vært plass til fire biler. Nå var det bare tre som fikk plass.

Map    

17. mai på Lyderhorn

Date:
17.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:45h
Distance:
5.1km

Vi har gjort det til en tradisjon å ta en fjelltur på 17. mai i stedet for å oppsøke folkemyldring. I år var jo dette absolutt i henhold til myndighetenes ønsker. I fjor var vi på Trengereidhotten , året før på Hananipa . Begge ganger i fint vær. I år var det ikke særlig fine meldinger, og nylig falt nedbør i fast form gjorde at opprinnelig turmål, Rødsfjellet, ble byttet ut med Lyderhorn. Så lastet med gapahuk, røkelaks og eggerøre bar det til tops. Gapahuken kom godt med, det var litt friskt på toppen.

Map    

Lokal

Date:
12.05.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
0:58h
Distance:
3.8km
Map    

Lokal

Date:
06.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.3km
Map    

Grå tur til Gråfjellet

Date:
02.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:48h
Distance:
12.8km

På vei ned fra Strandafjellet i fjor ( Gråfjellet fra Rolsvåg ) kom jeg til en sti som førte ut til traktorveien fra Rolsvåg. Den bar preg av å være godt brukt i tidligere tider, men lite brukt av mennesker nå. Jeg lurte på om stien gikk videre til Baggeskaret og således var en del av gammel forbindelse mellom Øvredalen og Rolsvåg, eller om den ville ta opp mellom Midtfjellet og Strandafjellet, og lede til Løyningdalen. Stien er ikke tegnet inn i kartet, men flyfoto økte sannsynligheten for at Baggeskaret var målet. Bare en måte å finne det ut sikkert: ta turen til Gråfjellet. Værmeldingen så lovende ut for en lørdagstur. Men fredag kveld var den noe helt annet og lørdag morgen regnet det godt. Var mest innstilt på å droppe turen, men værradaren ga inntrykk av lettere vær etter hvert. Så da >>>

Map