Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Strincjera - Kroatia

Date:
23.07.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:30h
Distance:
5.9km

Strincjera - Kroatia Liten løpetur opp på åsen bak Dubrovnik for å se på utsikt og solnedgang. Parkerte bilen ved et kapell oppe i lia og fulgte en kurant sti oppover.

Map    

Bobotov Kuk - Montenegro

Date:
20.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:15h
Distance:
11.7km

Bobotov Kuk - Durmitor - Montenegro Vi satte oss i bilen og kjørte fra Kotor i retning Zabljak og Durmitor nasjonalpark. Kjørte opp i fjellene rett før vi kom til Zabljak og opp til Sedlo, 1900moh. Der parkerte vi bilen og fulgte merket sti innover mot Bobotov Kuk. Stien var godt merket hele vegen og umulig å gå seg vill på. Flotte omgivelser med tøffe formasjoner. Siste del opp mot toppen var det lagt ut kjetting. Bra utsikt på toppen. Det ble nevnt at en kunne se Kroatia, Serbia, Bosnia, Albania mf. På retur tok jeg med meg en liten topp øst for Bobotov og nesten tilbake ved bilen løp jeg oppom toppen Uvita Greda. Her var det montert opp via-ferrata wire, antagelig hvis en ønska å gå nærmere stupet. Knallfin dag på tur i Durmitor Nasjonalpark. Etterpå kjørte vi til den lille >>>

Map    

Kotorstigen - Montenegro

Date:
19.07.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:47h
Distance:
14.2km

Kotorstigen (The Ladder of Kotor) - Montenegro Tok meg en løpetur opp Kotorstigen. Hørte at det var over 70 svinger der. Flott utsikt ut over Kotorfjorden og fjellene rundt. Løp opp til toppen av stien til jeg kom til bilvegen oppe i fjellet. Tok en annen sti på vegen ned. Fint løpeterreng.

Map    

Siljevik - Montenegro

Date:
17.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:56h
Distance:
9.2km

Siljevik, Herzeg Novi, Montenegro Kjørte bil oppover i lia over Herzeg Novi og parkerte ved det gamle nedlagte hotellet Borici. Fulgte grusvei oppover lia. Denne var merket. Brøyt av vegen og fulgte merket sti videre opp til fjellet Siljevik. Deretter fulgte vi en eldre sti som var merket og kom etter hvert til en turisthytte som ble drevet av Vladimir. Dette var en stor hytte med mulighet for overnatting, øldrikking, spising og kaffedrikking. I tillegg til Vladimir var det en tysk fjellguide der som rekognoserte Montenegro for å planlegge turer for tyske og østeriske turister Vladimir disket først opp med tyrkisk kaffe og etter en stund kom han og lurte på om vi ville ha kake. Det takket vi såklart ja til og fikk en banankake med lokale blåbær og markjordbær på. Nam. Betalte 6 euro >>>

Map     4 comments

Rametind og Jønshornet

Date:
09.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:32h
Distance:
13.7km

Etter turen til Råna var det fortsatt mye igjen av dagen så jeg ville ta en tur til. Etter tips fra Admin(Arnto) kjørte jeg til Barstadvik og opp dalen og la fra meg sykkelen ved Barstadsetra og kjørte ned til Vollane. Startet turen ca klokka 21 og fikk fantastisk kveldssol hele vegen opp til Rametind og videre opp ryggen til Jønshornet. På toppen fikk jeg oppleve den fineste solnedgangen jeg har sett, helt for meg selv. Ikke et vindpust, ikke en sjel. Jeg ble stående til sola gikk ned i havet. Vanvittig utsikt! Etterpå gikk jeg ned igjen til Molladalen, her hadde camperne stort sett gått til ro for natten. Jeg så litt på de trolske omgivelsene før jeg løp ut igjen til sykkelen.

Map     1 comment

Regndalstindane og Råna

Date:
09.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:01h
Distance:
14.2km

Fantastisk tur til Regndalstind og Råna. Dagen startet med overskya vær og skyene lå nokså lavt. Yr hadde sagt at det skulle skinne opp klokka 15 så jeg labbet i veg oppover Nordkopen. Da jeg kom opp til det laveste punktet mellom Elsantindane og Regndalstind var det fortsatt nokså tykk tåke. Jeg gikk så sakte jeg klarte og la inn mange pauser. Jeg fortsatte bortover sørvestryggen og over klyvepunktet og videre opp til Regndalstind. Jeg skjønte at Yr kom til å få rett så jeg satte meg ned å venta i et kvarter. Så brøyt sola i gjennom. Rått å se på når omgivelsene kommer til syne. Etter dette var det bare sol og finvær resten av turen bort til Råna og ned igjen.

Map    

Stadheimsnibba

Date:
08.07.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:37h
Distance:
12.9km

Tur til Stadheimsnibba før regnet kom. Parkerte ved Karbø og gikk opp skogsveg Toskedalen til Toskedalssetra. Deretter fulgte jeg fin sti over Korkfjellet til Stadheimsnibba. Fine varder på toppen og ei fin steinbu. Regnet nærmet seg så jeg for ned igjen og kjørte til Hellesylt og fikk akkurat med meg at Hellesyltdagene var over. Grillspyd og smultringer ble det.

Map    

Røyrhusnibba

Date:
07.07.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:23h
Distance:
12.3km

Jeg tok en tur til Hornindalen for å heie på Per Ole som gjennomførte 38km. Etter at han var i mål tok jeg en tur til Røyrhusnibba. Kjempeflott utsikt fra denne toppen. Jeg fant ikke noen skikkelig markert sti så jeg bausket meg bare opp nordvestryggen. Ned igjen gikk jeg rett ned på vestsiden med plan om å ta med Muldsvorhornet, som er siste topp for 38k løpet. Fikk en snap av at Per Ole drakk øl i sola så jeg for ned dit i stedenfor.

Map    

Skåla og Skålaksla

Date:
04.07.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:58h
Distance:
8.5km

Løpetur til Moldes fineste fjell. Gikk fra Kortgarden og opp til Skåla og deretter videre over Skålaksla. Kjempevær.

Map    

Moldemarka

Date:
03.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.8km

Løpetur

Map