Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Blåskavlen

Date:
20.07.2016
Duration:
5:00h
Distance:
12.7km

Blåskavlen Kjørte oppover fra Aurlandsvangen. Kom ikke langt oppover før en kjørte inn i tåka, men heldigvis var det bare et tynt lag. I en av svingene før Ås var det bom stopp og lang kø fremover. En turistbuss var på vei ned og flere bobiler på vei opp. Etter en halvtimes venting hadde bussen kommet seg så langt ut på vegskulderen at personbiler kunne passere. Fornøyd kunne jeg parkere ved Kvannadalen p-plass. Fulgte stien oppover sammen med flere andre som ville opp til Prest. Så kom et bratt parti, men grei sti hele veien opp til Prest. Og her var det en fantastisk utsikt. Videre oppover mot Blåskavlen var det litt småkuppert og steinete ett stykke, men fra 1580moh gikk jeg på snø til toppen. God utsikt, og Hårteigen viste seg godt synlig. På nedturen tok jeg ned et dalsøkk. >>>

Map    

Høgeloft

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
19.1km

Parkerte ved bommen ved Eldrevatnet. Syklet innover, etterhvert stod det en stor reinsdyrflokk i veikanten. De trakk seg unna etterhvert, men var ikke redde. Satt fra med sykkelen rett før bru der varding begynner. Fulgte stort sett vardingen, men valgte av og til snøfelt istedenfor steinørken. Det var mere skyer enn ønsket på toppen, Yr bommet nok litt idag. Skrev navnet i blaut bok og tok et par bilder som blir lagt ut her senere. Nesten nede ved veien møte jeg tre personer som også vile til topps idag. Lett å trille på sykkelen tilbake til bilen.

Map    

Blæja i Vanylven

Date:
10.07.2016
Duration:
2:23h
Distance:
7.2km

Kjørte som mange andre opp den bratte anleggsveien fra Åmelfoten til Dansen. Fin grassbakke innover til siste oppstigning, der lå det snø opp til de siste 100hm fra toppen. Traff 3 stk på toppen som gikk 4 fjells-turen, og de skrøt uhemmet av de fine fjellene i Vanylven og var glad for å vise oss kommunetoppsamlere de fine fjellene. De anbefalte å gå eggen over Litleblæja, men det får bli en annen gang....

Map    

Blåtind og Kongsvollen

Date:
09.07.2016
Duration:
3:30h
Distance:
9.1km

Kjørte opp til parkeringslomme og stistart til Blåtind i Ringsstaddalen. Fulgte stien opp, den var overraskende tørr etter nattens regn. På toppen traff jeg en annen turgåer som hadde kommet opp fra Eiksund. Fikk tatt obligatorisk bilde og gikk mot Kongsvollen, ville ikke ta pauser for det var meldt regn senere på dagen. Fra Kongsvollen var det en fin rygg videre, men jeg snudde og gikk stien ned mot bilen igjen. Vel tilbake til bilen og ferdig skiftet kom det et kraftig regnvær.

Map    

Sollia øst og vest

Date:
08.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:12h
Distance:
11.3km

Fulgte merket sti fra Sætreplassen, Leikong.

Map    

Glitteregga

Date:
07.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:30h
Distance:
10.0km

Kjørte bomvei opp til Randastølen og parkerte innefor gjerde. Fulgte stien opp. det var enkelte snøfonner fra 900m høyde, men faste og fine å gå på. Fin utsikt, men alle fjellene rundt hadde tåkedotter og det var det ikke her på Glitteregga.

Map