Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Himmelsyna

Date:
24.03.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:23h
Distance:
13.6km

Det var 10 varmegrader sol og klar himmel da jeg kom heim etter jobb. Fikk lyst på en skitur igjen. Da var valget enkelt, en times kjøretur unna ligger Høgås skisenter, eneste sted i lavlandet her på sørlandet med fortsatt snø og greie løyper. Klokken 5 stod jeg klar med ski på beina og målet var selfølgelig Himmelsyna. Med litt klister under skia var det brukbart feste helt til bratta begynte. Her var det fiskebein som gjalt. Vel på toppen angret jeg på at fotoapparatet var glemt, ble noen dårlige mobilbilder. God glid ned igjen.

Map     1 comment

Turorientering 2015 del 1

Date:
21.03.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:36h
Distance:
6.6km
Map    

Besøk til Lista og pf 250 topper

Date:
14.03.2015

Kjørte først til Ulgjell. Merket sti til Storfjellet som starter ved taubanen. Det er laget både stein og tretrapper på stien opp. Mye tekniske installasjoner på toppen og område rundt. Kjørte videre til Midtvannet, her var det merket sti til St Olavsvarden. Gikk stien innover forbi et par gamle boplasser Lia og Øyvinnsel. Var først oppe på St.Olavsvarden for derretter Mørkevannsheia.

Map    

Hagahogget

Date:
07.03.2015
Characteristic:
Walk
Duration:
1:00h
Distance:
3.8km

På sti opp fra skytebanen.

Map    

Jøranfisen

Date:
06.03.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:12h
Distance:
14.3km

Overnattet på Vikerkoia, som er et greit utgangspunkt for Jøranfisen. Startet i halv 9 tiden for hadde planer om flere topper denne dagen. Fulgte oppkjørt løype nesten til storsteinen. Derfra sørover opp på toppen. Samme vei tilbake.

Map    

Marifjell

Date:
06.03.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:30h
Distance:
18.3km

Avsluttet dagen med Marifjell. Parkerte i Grustaket. Snakket med en som skulle til en Dnt-hytte i nærheten, han anbefalte å gå på vestsiden av Honsjøen og til Kjønstadsætra og bratt opp derfra. Jeg sjekket på skisporet.no og så at den løypa ikke var kjørt. Da var valget enkelt, det ble om Dalssætra. Det var litt gammelt klister under langrennskia, la under litt blå extra sån hvis det var tørrsnø på toppen. Litt bløte spor i starten siden gradestokken var på plussiden. Fine løyper og mye folk på retur. Ved Dalssætra begynte stigningen for alvor. Klisteret satt heldigvis godt i motbakkene for kroppen begynte å bli sliten etter å ha vært på jøranfisen og bislingflaka tidligere på dagen. Var oppe etter 1t 50min. Randt ned igjen til bilen på 40min.

Map    

Bislingflaka

Date:
06.03.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:30h
Distance:
5.8km

Parkerte ved Mylla. Så til min overraskelse at veien til Bislingen var brøytet, men med innkjøringsforbudt skilt og bommen kan bli stengt uten varsel, satte jeg fra meg bilen her. Gikk til fots med skia på skuldra helt opp til den gamle fjellstuen. Så en kort skitur bort til Lunners kommunetopp. Rant på brøytekanten ned igjen.

Map    

Trettekollen

Date:
05.03.2015
Characteristic:
Ski trip
Duration:
1:45h
Distance:
9.6km

Trettekollen Parkerte ved Solvang, valgte fjellskia siden mye av turen gikk utenfor oppkjørtløype. Fulgte løype til den krappe svingen. Gikk deretter langs traktorvei inn til linja. Kronglet seg opp til toppen. Fant en litt bedre nedfart til linja ellers samme vei tilbake til Solvang.

Map