Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Djuptjernkampen og Spåtind

Date:
12.07.2014

Først en tur opp til Djuptjernkampen. På sykkel inn til Tronhus. Videre på litt bløt sti opp til tregrense 1075moh. Denne delen fungerte som et myggklekeri. Fint å komme seg forbi dette. Fin sti i lett gått terreng videre til toppen. Grei utsikt fra toppen, men noe dis pga varmen. 13,2 km og 2t og 40min på tur. Var nede før 12 så var innom på Lenningen og kjøpte et par vaffler før jeg gikk til Spåtind. Gikk fra Feplassen. Fin sti til toppen mye folk på vei opp og ned. På toppen var en kar akkurat ferdig med å finjustere en ny sikteskive. 12,2 km og 3t på tur.

Map    

Langsua fra Etnstølen

Date:
11.07.2014

Etter en lang kjøretur på stølsveier kom jeg fram til Etnstølen hvor jeg parkerte. På sykkel mellom får og fe inn til Haldorbu. Zoomet ikke nok opp på kartet på GPSen, så valgte feil sti oppover. Havnet nesten borte ved Plankebua før jeg fikk korrigert meg inn igjen. Marknadsplassen var et fint område. Fulgte stien videre forbi Vesterheimshytta og over Hyllefjellet. Fra Massingholet gikk jeg søkket opp til jeg så en varde til venstre og gikk opp der. På returen fant jeg den rette stien som var ca 2km kortere. 36,2 km (ca20 på sykkel) og 6t og 20min på tur.

Map    

Hallingnatten og Nystølvarden

Date:
10.07.2014

Kjørte bomvei til Gørrbu. Fulgte grei sti til toppen. Gradstokken inne i trekassa i varden viste 15 grader kl 11:15. Møtte en barnefamilie + to/tre stykker til på vei opp da jeg gikk ned. Så også noen fisker ved vannene langs stien. 11,6 km og 2,5t på tur. Kjørte bomveier så langt en kunne, og parkerte ved veikryss med hver sin låste bom. Derfra på sykkel inn til Nystølen. Valgte den korteste av de to merkede løypene herfra. 20 grader på toppen. 6,3 km og 1t på tur. Kjørte til DNT hytten Svarthamer for overnatting, for å være klar for neste dags tur til Nørdre Langsua.

Map    

Høgevarde og Gråfjell

Date:
09.07.2014

Kjørte heimenfra til ny parkeringsplass i sørenden av Fyrisjøen. Gikk på ny turvei opp til Gulsviksetra og fulgte stien mot Gråfjell. Jevn stigning i lettgått terreng. Opp på toppen og skrive seg inn i bok for så og gå tilbake mot Høgevarde. Tok av meg sekken ved DNT hytta som jeg skulle overnatte på. Derfra var det kort tur opp på toppen av Høgevarde. Etter en god natt på hytta gikk jeg nedover på morgenen. Jeg var ikke kommet langt før jeg møter en stor reinsdyrflokk. De hadde retning på et av de store snøfeltene ved toppen. De passerte meg på 150m avstand uten at de ble redde, men da de var kommet bort på snøfonna kjente de nok lukten av meg og ble urolige. Tok et par bilder og beveget meg bort fra området. GPS viste 19,5 km og 4,5t gangtid.

Map    

Strand Heiahornet

Date:
03.07.2014
Map    

Og en ny dag med litt ferjelogistikk

Date:
02.07.2014

Kom med ferje fra Utsira og kjørte av E39 ved Skre og inn på Dølavegen. Fant en liten lomme å sette bilen på. Gikk litt på vei mellom husene før jeg hoppet over piggtrågjerdet og fulgte sti til toppen. 25min og 1,7 km på tur. Gikk merket løype fra Fjellgardsvannet. Fint terreng innover. Det var folk på Sjurdsstølen som drev med vedlikehold der. Kryssa elve på steiner der det var rester etter ei bru. Bratt opp på Bjørndalsnuten, var neste så jeg angret på veivalget siden jeg gikk alene. Kom meg nå opp og ned like hel. da jeg kom ned til elvekryssing igjen lå toppen i tåke. 15,5km og 6,5t på tur. Ferje fra Nesvik til Ombo og kjørte raskeste vei mot Seltveit (ikke der GPS'en ville). Ved en gård ble jeg stoppet av en stor stut som stod mitt i veien og ikke ville flytte seg. Jeg >>>

Map    

En dag med mye ferjelogistikk

Date:
01.07.2014

Startet dagen med ferje fra Sandvikvåg til Husavik kl 8:35 og var klar fra parkeringsplassen til Loddo kl 9:15. Fulgte merket sti begge veier. På toppen var jeg opp i tårnet. Fin utsikt utover øyene og kommunen. Var nede ved bilen 10:05 og så at jeg ikke ville rekke neste ferje. Tok da en kjøretur rundt på øyene mens jeg ventet på neste avgang 12:15. Ankom parkeringsplasse litt over ett og gikk på fin opptråkket sti til toppen. mye folk ute på tur. 1t og 15 min og 4,3 km på tur. Parkerte ved skolen og gikk langs vei til der stien startet. Grei merket sti til toppen. 4,9km 1t20mi på tur. Fant trafoen som jeg hadde lest om i andre rapporter, og parkerte rett ved den. grei sti til toppen her også. 2,4km og 40 min på tur. Rakk akkurat siste ferige ut til Utsira. Endel sjø på tur ut. >>>

Map     3 comments