Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Heimdalsknuten

Date:
12.01.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
14.0km
Map    

Kyrkjebygdheia Nissedal

Date:
11.01.2014
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:30h
Distance:
30.0km

På en snøfattig vinter så langt i år blir det lage kjøreturer for å finne skiføre. I dag ble det en kjøretur på drøye 1,5t en vei til Nissedal og Kyrkjebygdheia. Skisporet.no viste at det var mange kilometer med nykjørte løyper, og fikk prøvd noen av dem.

Map    

Første dag med sol i år

Date:
10.01.2014
Characteristic:
Cross-country skiing

Tok meg en dagstur til Bortelid i Åseral for å prøve langrennskia for første gang i år. Pisten Bully'en reiste fra stadionen da jeg parkerte, så her ventet det fine løyper. Valgte "Berge løypa" for å komme opp litt i snaufjellet. Det var litt skarpere føre enn forventet, og jeg som hadde glemt klister... La under flere lag med blå-extra og tok fatt på Slåttedalen. Halveis oppe måtte jeg stoppe å smøre igjen. Sleit meg nå opp, og fulgte trikkeskinnene innover mot Gluggvarden. Her testet jeg føret utenfor løypa og det var fin skare. Bestemte meg for å gå opp på Storrheiæ som er en kort avstikker fra løypa. Da jeg randt nedover angret jeg på skivalget, det var fjellskia jeg skulle valgt idag. Kom meg nå helskinnet tilbake til bilen igjen etter flere smøre stopp. ca >>>

Map    

Marimessknappen

Date:
09.01.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
1:23h
Distance:
6.3km

Fikk til en liten tur mellom regnbygene.

Map    

Vegårshei Nord

Date:
08.01.2014
Characteristic:
Hike

Siden det ikke er snø i området ble det en barmarkstur i nordre Vegårshei idag, siden yr meldte bedre vær i aust i fylket enn i vest. Grønfjell Kjørte til Øygardsli og inn bomveien til Trandlemyr. Herfra var det merket sti til toppen. Barlindfjell På returen fra Grønfjell stoppet jeg rett før Mo og fulgte ATV spor til toppen av fjellet. Øygardsfjell Parkerte ved bommen og gikk innover skogsbilveien. Etter et lite tjern gikk jeg til venstre og krabbet opp den bratte heia. Utsikt over Vegår på toppen. Brunheia Parkerte rett innforbi Vegår leirsted. Fulgte noen dyretråkk innover, men etterhvert måtte jeg finne min egen vei mot toppen. Ingen utsikt. Nede ved bilen kom regnet også i aust, da ble det ikke flere topper idag.

Map