Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Siste tur i år pf>100 i Birkenes

Date:
31.12.2011

Kjørte til Engesland og videre sørover på Rv 405 mot Belland. Parkerte ved traktorvei mot Eikelia. Fulgte denne veien oppover, den bestod av bare svafjell med is på helt til en passerte den nedlagte boplassen Eikelia. Det var lett å gå siden telen bar på myrene videre mot toppen. Det er vanskelig å se på kartet hvilken av de to toppene som er høyest da det er ganske flatt på toppen. Gikk først opp på den østre, fant en liten kul som jeg målte på, der viste GPS 447moh (6483911-445738). Gikk deretter 300m vestover til trigpkt der viste den 445moh. Vet ikke om GPS er riktig kalibrert på høyden, men forholdet mellom toppene burde stemme. Ingen stor utsikt fra noen at punktene. GPS data: 5km, 1t7min, 230hm Kjørte vider på Rv 405 til skilt Skreros og 500m inn til en liten bru på >>>

Map    

Storemyrknuten

Date:
29.12.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
1:18h
Distance:
6.7km

Kjørte til Engesland og videre mot Røyland Gård. Parkerte ved hovedveien v/gården der løypa mot Storemyrknuten starter. IL Gry har merket flere løyper i området, som inngår i 12 på topp i Birkenes. Fulgte løypa oppover, endel snø som var tung å stolpe i fra starten. Når en kom opp i høyden var snøen tint. terenget består av myrer svafjell og skogsbunn med lyng, med greit merket sti helt til toppen. På toppen er det bok og navneskilt, varden står på nabotoppen 50m lenger øst. Det var lett snødrev på toppen så utsikten var ikke den beste, og stoppen på toppen ble ikke så lang. Samme vei ned.

Map    

Heimdalknuten

Date:
11.12.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
2:06h
Distance:
11.0km

Kjørte til litt innenfor Tjønntveit før jeg begynte å gå. På tur inn gikk jeg om Trottosteinen. Trottosteinen er en stein som er ca 2m høy. Det er et sagn om steinen som er slik, "Det var en dame som var lyst fredlaus fordi hun hadde vært utro, men hun skulle benådes hvis hun kunne bære steinen fra Mosfjellknuten til Heimdalsknuten ca 10km. Da hun kom til der steinen står idag sa hun nå er eg tråta (utslitt)¤, derav navnet Trotto. Det var tungt å gå med snaue 10 cm snø, angret av og til på at jeg ikke hadde tatt skia på tur. Kom meg nå på toppen etter en drøy time. Null utsikt i tett tåke. Da var det bare å skrive navnet i boka å starte tilbaketuren. Da gikk jeg om Trolldalsvannet og Lonene tilbake til bilen.

Map