Archive - Date

Collected lists

Søndre Fjellsjøhøgda og Årkjølen (Stange og Nord-Odal)

Date:
28.06.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:47h
Distance:
4.7km

Etter Gitvola, høyest i Løten bar det videre mot Stange og Nord-Odals høyeste punkt. Også her ble det en god og solid etappe i bil på grusvei inn i skogen. Jeg startet grusveikjøringa nordvest i Harasjøen og jobbet med videre innover på god vei. Betalte 50 kroner over sms på et punkt også. Fremme ved parkeringa bøtta regnet ned så det måtte jobbes ørlite psykisk for å åpne døra og starte turen. Jeg foretrekker å løpe i regn om sommeren, men uansett, jeg kjenner alltid at regnet gjør det hakket verre å komme seg ut. Jogget inn på god merka sti, også her et strålende joggeterreng etter at første motbakke var forsert. Først innom Søndre Fjellsjøhøgda som er høyeste punkt i Stange. Her var det også satt opp et infoskilt som omhandlet blant annet otto (Otto Lund) og innerdal (Inger Lise Innerdal) , artig! Fortsatte videre mot Årkjølen. >>>

Map    

Gitvola, høyest i Løten

Date:
28.06.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:33h
Distance:
3.0km

På vei hjem fra Alvdal og det passet veldig fint med et par korte kommuneturer på returen, startet med Gitvola. Her tok det i grunn lenger tid å kjøre innover veien en det selve turen tok. Tok av hovedveien og fortsatte bra langt innover på fin grusvei. Kom til slutt til enden hvor jeg dro på meg joggeskoa og fortsatte på tydelig sti oppover i regnet. Mot toppen ble det mer myrete, men godt tilrettelagt med klopper på de våteste partiene. Fint løpeterreng. Tåka satte en fin og litt trolsk følelse på det hele! På toppen ble det en raskt tur opp i tårnet og en liten tur inn i "hytta". Retur samme vei før jeg fortsatte kjøreturen mot Søndre Fjellsjøhøgda og Årkjølen (Stange og Nord-Odal)

Map    

Jutulhogget

Date:
28.06.2020
Characteristic:
Walk
Duration:
0:19h
Distance:
0.3km

Etter å ha overnatt og fått solnedgangen på Tron i går hadde jeg begynt hjemturen. Hadde såvidt fått bilen varm og begynt på morgenkaffen før jeg så et "severdighet-skilt" ved veien. Tid hadde jeg mye av så vrengte av for å sjekke ut, noe som skulle vise seg å være en smart avgjørelse. Parkerte bilen og vandret de drøyt hundre metrene ut til utsiktspunktet. Ganske kult at dette svære greiene her ligger så tett opptil veien! Absolutt verdt et raskt besøk for folk som er på vei forbi og ønsker en liten strekk på beina! Tok et par bilder i motlyset før jeg retunerte til bilen og kunne fortsette kjøreturen med fortsatt varm kaffe.

Map    

Kjøretur til Tron og Tylldalstoppen

Date:
27.06.2020
Characteristic:
Car drive
Duration:
0:19h
Distance:
1.4km

Etter en rundtur i Rondane tidligere på dagen kjørte jeg videre mot Alvdal med Tron som mål. La igjen gode 150kr i bunn før jeg kjørte videre på Norges nest høyeste vei mot toppen på meget god og bred grusvei, også i toppområdet! Utifra tidligere turrapporter vil jeg tro veien har fått en real overhaling i det siste. Rusla først opp på toppen av Tron før jeg tok den lange turen bort til Tylldalstoppen. Hadde ikke spist på en liten evighet så fyrte opp primusen og varma opp 4 burgere på rasteplassen. Nøyt sola og tok et par turer opp til høyeste punkt for å ta litt bilder. Om man virkelig skulle vært kynisk på primærfaktorsamlinga er vel dette Norges beste sted å være og man definerer en tur som tur/retur bilen! Bestemte meg for å sjekke ut solnedgangen fra toppen og det ble >>>

Map    

Digerronden, Midtronden og Høgronden

Date:
27.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:56h
Distance:
23.5km

Etter en nydelig kjøretur over Venebygdsfjellet i solnedgang i går endte jeg til slutt med å ta natta i bilen et sted rundt Vollom. Startet dagen med et stopp på Sohlbargplassen for å sjekke ut «Sommermorgen i Rondane». Tok etter hvert inn på fin grusvei inn mot Dørålseter. Her var det en del andre biler og campingturister. Jeg fikk i meg en god frokost og starta ruslinga etter å ha lagt et godt lag med solkrem. Solid sti innover og fulgte denne mot Bergedalen. Tok til slutt av stien og begynte på 900 høydemeter opp mot Digerronden. Liten pause med litt mat her før jeg fortsatte mot Midtronden. «Fant» et fint platå litt nordvest for denne og tok en liten avstikker ut hitt for å sjekke utsikten. På returen av avstikkeren kom jeg i snakk med 3 stykk andre som skulle gå hele >>>

Map    

Lauvhøgda, høyest i Vestre Toten

Date:
26.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:34h
Distance:
3.0km

Fredag og på vei mot Rondane. Alltid greit å få delt opp kjøringa litt og der er kommunetopplista god å ha. Tok av «hovedveien» litt etter Eina og kom etter hvert over på grusvei som skulle ta med til parkeringa. Her var bommen åpen, men med varsel om at den plutselig kunne stenges. Jeg var uansett her pga. å få rørt litt på kroppen, så tok bena fatt de drøye 3km tur/retur. Typisk sykkeltopp dette hvis man skal være effektiv, grusvei hele veien opp. Ble en liten tur opp i tårnet for å sjekke ut utsikten, overaskende god og bred. Retur samme vei.

Map    

Muen

Date:
14.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:01h
Distance:
3.7km

Vi forflytta oss fra Feforkampen mot Venabygdsfjellet og Muen. På kjøreturen fant vi ut etter raskt googling at navnet kom fra ”mue” som er et dialektord for ”Høysåte”. Etter ny runde med googling av Høysåte var begge enige om at dette var et meget treffende navn på toppen! Vi startet traskinga på motorveistien i strålende sol, fulgte hovedstien hele veien opp. Bred utsikt og mange varder på toppen! Ned valgte vi en litt mer direkte variant, men her var steinene noe mindre og det var noe mer løst sammenlignet med veivalget opp. Dette ble siste topp denne helga, men vi fikk lurt inn en liten omvei til budsjettsprekk-stupetårnet på Hamar hvor det ble bading før en innholdsrik helg tok slutt.

Map    

Feforkampen

Date:
14.06.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
0:27h
Distance:
1.4km

Etter Romsdalseggen i går var vi på vei hjem igjen, helga burde inneholdt et par dager til! Vi hadde tatt natta ikke så langt før Bjorli og etter litt kjøring stod vi klare på parkeringsplassen til Feforkampen. Har hørt at dette er en fin topp med god utsikt og med en turlengde som gjør den attraktiv på slike kjøredager sånn som i dag. Vi begynte traskinga på fin sti, til og med tilrettelagt med stiger på et par steder! God og bred utsikt til store områder, blant annet Rondane. På toppen fikk vi øye på Muen som også står på ”ønskelista”. Tid hadde vi og dermed forflytta vi oss ditt!

Map    

Romsdalseggen

Date:
13.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:54h
Distance:
13.5km

Meldt finvær og nå som jeg har starta i jobb gjelder det å benytte helgene bra. Jeg fikk lurt med meg Øystein og planen ble Romsdalseggen da denne akkurat hadde ”åpnet” fottursesongen. Turen har stått på ”ønskelista” i noen gode år, men jeg har blitt litt skremt bort av folkemassene. Da det fremdeles var en del snø i fjellet håpet jeg dette skulle hjelpe litt på nevnte ”problemstilling”. Dette er kanskje den turen jeg får mest spørsmål om som jeg ikke har gått selv. På tide å få gjort noe med det! Etter en litt rar fredagsettermiddag som sørget for 3 timer forsinkelse banka vi oppover mot Åndalsnes fra Hokksund. God hype i bilen oppover drevet av kaffe og mye energi. Ble wienermiddag i Otta før vi fant en fin plass å sove like ved Sel. Lørdag banket vi videre >>>

Map    

Marsteinberget

Date:
01.06.2020
Characteristic:
Walk
Duration:
0:12h
Distance:
1.1km

En uke med tur til Valdresflya, Hurrungane og Sunnmøre ble avsluttet med en liten avstikker til denne "kremtoppen" på vei hjem. Mye hadde skjedd i løpet av den siste uka og det var på mange måter greit med noe rolig for å samle litt overskudd før jeg skulle begynne i ny jobb etter studier i morgen tidlig. Snirkla meg fra Fagernes til p-lomma og begynte traskinga innover på grusveien. Tok så av på fin sti i et flott skogsterreng. På toppen ble jeg litt overasket over to hengekøyer med veldig lite aktivitet, tydelig at de fremdeles sov. Ble derfor listing ut til toppunktet før jeg forsvant relativt raskt igjen.

Map