Archive - Date

Collected lists

Vardberg

Date:
22.09.2018
Map    

Trollpikken

Date:
22.09.2018
Map    

Nonsknuten, Urdaknuten og Sandfjellet

Date:
15.09.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:22h
Distance:
5.9km

Kjørte innover på smale veier stedvis fulle av sau og fant en grei parkeringsplass. Fulgte veien litt før jeg tok av å fulgte det åpne terrenget oppover. Gikk greit for seg uten de store busheutfordringene på vei mot Nonsknuten. Kom også etterhvert inn på rødmerka sti. Lite toppopphold til overraskende fin utsikt og innskrivning i bok før jeg fulgte den andre rødmerka stien (som også fungerte som bekk) på vei ned. Dette er nok absolutt den greieste veien mot topps. Kom etterhvert ned på veien og kunne se stien også var skilta. Litt research kunne nok vært smart! Kryssa veien og fomla meg over saueområdet og etterhvert stigningen opp mot Urdaknuten. Ingen sti her som jeg fant men ok og åpent terreng hele veien opp. Kom noe regn og kraftig vind på toppen, men heldigvis gikk >>>

Map    

Tofjellet

Date:
13.09.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
0:36h
Distance:
3.5km

"Ut for å teste 3 lokale topper. Brukte bil imellom alle og har derfor valgt å registrer de som 3 turer her for å få GPS-sporet til å bli riktig. I dag var det Lundafjellet , Kjertåsen og Tofjellet som stod på menyen. " Kjørte et par hundre meter og fant en parkeringsplass ganske tidlig. Kan kjøre et stykke lenger innover, men var her hovedsakelig for trimmen sin del og tok derfor beina fatt. Småjogga oppover, møtte på noe sau og fant riktig sti. Fulgte denne til den slutta og fortsatte ut mot det jeg trodde var toppunktet. Sjekka peakbookkartet og fant ut at høyeste punkt var lenger mot nord. Fikk dermed lagt inn litt ekstra trim. Var tre punkt her oppe som så like høye ut, 2 med varder og en uten. Ved kartsjekk stemmer det nok bra at den uten varde er høyeste punkt. Var uansett oppom alle >>>

Map    

Kjertåsen

Date:
13.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.7km

"Ut for å teste 3 lokale topper. Brukte bil imellom alle og har derfor valgt å registrer de som 3 turer her for å få GPS-sporet til å bli riktig. I dag var det Lundafjellet , Kjertåsen og Tofjellet som stod på menyen. " Kjørte fra Lundafjellet mot en rasteplass på vei inn mot Egersund. Igjennom grinda og hadde håpet det skulle gå sti et stykke, det gjorde det ikke. Ble derfor bushing oppover i knotete terreng. Ikke så mye å si på vei oppover annet at jeg så et Rådyr, høydepunktet på turen uten tvil! Valgte et litt annet veivalg på vei ned og sikta meg inn på traktorveien som går på østsiden av toppen. Dette var en del mindre knotete.

Map    

Lundafjellet

Date:
13.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.1km

"Ut for å teste 3 lokale topper. Brukte bil imellom alle og har derfor valgt å registrer de som 3 turer her for å få GPS-sporet til å bli riktig. I dag var det Lundafjellet, Kjertåsen og Tofjellet som stod på menyen. " Parkerte i grøfta ved en anleggsvei rett ved E39. Småjogga over jordet og litt småforsiktig over et gjerde med piggtråd, trodde dette var forbudt? Fortsatte bratt oppover i lia igjennom småbusker. Var lite sti å gå på her og bushing så ut som beste løsning. Vått og bløtt i terrenget. Brukte omtrent 10 min opp. Fulgte omtrent samme vei ned.

Map    

Overnatting

Date:
04.09.2018
Characteristic:
Hike

Var meldt finvær i natt og bestemte oss for å ta ei natt ute. Måtte være kort fra parkeringsplassen pga jobb neste dag for 50% av oss. Greit å være student i slike stunder. Ikke alt for kjent i området men prøvde oss ved Vannbassengane og fant et fint utkikkspunkt. Hang opp køyene og nøyt solnedgangen. Fin stjernehimmel mot øst, noe begrensa resten selvfølgelig med tanke på lysforurensninga fra byen. Opp halv 7 og nedpakk.

Map    

Overnatting

Date:
01.09.2018
Map