Archive - Date

Collected lists

Måneformørkelsesjakt på Store Åråhovde

Date:
27.07.2018
Characteristic:
Hillwalk

Etter å ha plutselig kommet på at i dag var dagen for måneformørkelse, og med 15 min til den skulle starte fikk alle 4 fart i beina. Vi tenkte det ville være ekstra kult å se den fra en topp for ekstra oversikt. Det vi hadde glemt var å sjekke når månen skulle bli synlig + at det lå et lite lag med dis/tåke i horisonten. Uansett, vi raska sammen noe øl i en sekk og løp oppover. Grei hjerterytme på toppen. Tok det med ro og venta på månen mens vi nøyt solnedgangen. Satt i lang tid uten noe resultat. Begynte å bli mørkt og fremdeles ingen måne å se. Startet så på returen uten fangst. Glemte bort hele greia den neste timen før vi plutselig så den igjennom trærne fra hytta, så da ble det måneformørkelse allikavel.

Map    

Bonsnos

Date:
26.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:31h
Distance:
5.7km

Mens 2 stykk av hyttefølget endte på sykkelen i dag bestemte jeg og Kris oss for å teste ut Bonsnos i tropevarmen. Parkerte ved bommen og tusla innover veien. I enden gikk det over på merka sti oppover bratta. Fulgte denne hele veien til toppen. Brukte 45 min opp. Fant et par naturlige lenestoler i stein ved toppunktet og nøyt dagen og utsikten her i en 30 minutter før vi rusla ned igjen. Valgte en litt mer direkte variant ned første kneika, her spratt det fram ei hara som spurtfløy ned bakken. Begge var ganske imponert over hvor raskt den klarte å komme seg ned. Fortsatte videre nedover, kom så på at jeg lasta ned appen "Natur i endring" for ei god stund siden, men har glemt å teste den ut(går ut på at tregrensa i Norge er i endring og går stadig høyere pga klimaendringer). >>>

Map    

Øysteinnatten med Øystein (og Kris)

Date:
24.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:28h
Distance:
9.4km

Hadde vært gira på denna i over et år, men hadde et lite krav om at Øystein måtte være med. Naturlig nok med tanke på navnet, men også upåklagelig selskap i kombinasjon med Kris som også var med. Satte oss i bilen, skrudde opp litt Banana Airlines og kjørte mot Bø og opp til den svære parkeringa ved Jønnbu. Rakk en tur innom Cirkel K for kaffe og matbutikk for tursnacks før vi var framme. Herifra fulgte vi god sti hele veien opp til toppen, møtte både menneske og sau på veien opp. Lunsj på toppen før vi traska tilbake og spant hjemover igjen.

Map    

Retest av Kjeragbolten

Date:
20.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:47h
Distance:
9.7km

Map    

Preikestolen og Neverdalsfjell

Date:
18.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:32h
Distance:
8.4km

På tur innom det obligatoriske med Sofie. Prøvde å kjøre trikset med sein start, men startet tydeligvis ikke seint nok. Var ikke haugevis med folk, men fortsatt litt over komfortgrensa. La igjen rolige 200 kr i parkering, fulgte stien opp og knærta en turøl og noe mat på plattingen. Har vært her 2 ganger før, men aldri på Neverdalsfjellet. Bestemte meg derfor for å legge inn en omvei på returen. Gikk så mye som mulig rett på, ble derfor også litt lett klyving. Fint å se Preikestolen fra denne vinkelen også. Løp så nedover stien igjen for å ta igjen Sofie.

Map    

Øksnabøknuten, kort PF100

Date:
18.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
0:14h
Distance:
1.0km

Etter Storeknuten kjørte jeg inn til Egersund igjen, hadde fortsatt litt tid og så at denne kunne passe. Fant en veldig grei parkeringsplass, tusla langs veien et par meter, over ei grind og fulgte traktorveien inn. Her var det et nytt gjerde som måtte forseres. Cruxet på turen ble å finne et egnet sted for gjerdekryssinga, tok 2 min og en 30 meter bomtur. Ingen sauer å se i dag, fikk gå uten å forstyrre noen opp til toppen. Retur samme vei og alt var over på 14 min med innlagt toppause.

Map    

Storeknuten

Date:
18.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:26h
Distance:
4.4km

Litt usikker på hvorfor valget falt på akkurat denne i dag. Kjørte fra Egersund og parkerte ved en sidevei. Kunne ha kjørt et stykke lenger oppover, men alltid kjekt å få bevegd seg litt når turen uansett er så kort. Fulgte grusveien opp til et stort åpent område. Her prøvde jeg å finne stien som jeg hadde tenkt å følge noen meter oppover. Traff ikke rett på, men kom inn på den etterhvert. Tok så av og det blei bushing videre opp mot toppen. Varmt og nesten vindstille på toppen. Valgte en litt annet rute ned fra toppen, denne var hakket brattere.

Map    

Besseggen

Date:
14.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:32h
Distance:
14.8km

Map    

Fjerde forsøk på Bletoppen

Date:
11.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:29h
Distance:
13.8km

Jeg og Vemund har prøvd å komme oss på Bletoppen ved 3 tidligere anledninger, alle sammen har endt med retur enten pga whiteout eller vind. Blefjell i total whiteout Noget vindfullt på Ble Nok en bomtur til Nemisisfjellet Etter disse 3 forsøka vinterstid har vi nå innsett nederlaget og bestemte oss for å få det gjort med en sommertur. Starta å labbe i vei fra parkeringa halv 12 i solsteika på brede stier. Valgte å gå innom Sigridsbu på vei opp mot toppen. Så en del multer innover. Mesteparten var ikke helt modne enda, men fant et par gode. Kom oss i dag endelig helt opp på Blefjells høyeste før vi fortsatte mot Bledalsrinden og retur ned.

Map    

Mælefjell, Telemark's PF-konge

Date:
10.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:08h
Distance:
12.6km

Våkna opp ved parkeringa i hengekøya klokka 5 på mårran, hadde da ikke nubbsjangs til å få sove noe mer kjentes det ut som. Prøvde ei god stund, men endte til slutt med å stå opp. Brukte en del tid til frokost og skift før jeg rusla over brua rundt rundt halv 7. Knota litt i starten, men var raskt tilbake der jeg skulle være. Fortsatte videre opp på veien oppover, mye vei her for ingenting? Ble så bushing opp mot tregrensa, prøvde å følge et høydedrag oppover, fungerte sånn passe. Over tregrensa kom vinden inn i bildet, surt i fjellet i dag. Prøvde å holde høydemeterne bortover hele veien mot toppen, lyktes greit med det og ankom toppen etter omtrent 2 t og 20 min. Her blei det mat før jeg snudde og gikk tilbake. Prøvde nå ei ny rute ned, fulgte "dalen" her >>>

Map