Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nordklofjellet

Date:
29.04.2018

Det hasta med å utnytte restene av vinteren, og 5 måneder etter første skitur i Romeriksåsen høst 2017 var det på tide å komme til topps på toppen jeg snudde på i sludd og tåke den gang. Fra Rustad, 600 meter til sammenhengende snø. Så opp på Marifjell, som vanlig på slike koseturer. Fra Klofjellskaret gikk det delvis på framsmelta områder, delvis i djup snø oppover den verna gammalskogen. Toppartiet har et snaufjellaktig felt, og høyeste punkt ligger litt nord for dette. På toppen var det tråkk fra nord. Noen hadde gått på beina. Dårlig gli og litt ski av/på ned i dalen, men uansett en nytelse. I varmen ved bilen var det klart at sesongens siste tur på langrennski var over.

Map    

Olsokfjellet

Date:
14.04.2018

Rehabtur med kraftig luftveisinfeksjon og øvre pulsgrense. Buss til Fyllingsdalen. Der er jo ikke jeg kjent, så jeg satt på en stasjon lenger enn nødvendig. Tilbake og opp Nordnesdalen. Forbi ei lita foreningshytte, nordover stigende langs myr og så liten sti østover til topps. Litt disig dag, men oppholdsvær og fin vårstemning. Via usjølstendige Damsgårdsfjellet og ned til Melkeplassen. Videre til sentrum/Nordnes.

Map    

Stormheimfjellet Nordtoppen

Date:
01.04.2018

Godværsdag i en påske som var prega av snøfall, rasfare og meget omskiftelige forhold. Noen Lyngentur blei det ikke, men her fant vi en genial skitopp! Opp den slakke lia til vardepunktet på ryggen og helt udramatisk til topps. Det frista ikke å gå videre til hovedtoppen uten sikringsutstyr, så vi gikk all in for den store bonusen på denne turen: Lang, passe bratt og pudderbefengt utforkjøring som varte helt ned til turløypa i dalbånn.

Map