Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nordliskampen + 3

Date:
24.02.2018

En trengte noe annet etter stakefiasko foregående helg, og da falt valget på 4-topperstur i Hurdal. Bilen blei parkert på Flaen sag, og skia kom snart på, uten grus-/riperisiko på fin, snølagt brøyta veg. Opp via Øverbyveien/Lisbakken, gjennom et bekkegjel og opp på en annen vei, og så inn den vestgående dalen mellom Nordliskampen og de andre tindene på denne sida av Fjellsjøkampen. Her var det faktisk pakka for skiløyper, uten at det var fullført med spor, så underlaget var ganske ideelt for alpint turutstyr. Løypa fortsatte rett til topps, langs hogstflata som jeg hadde store forhåpninger til som utformedium. På toppen hadde noen gravd seg ned til bakken. Det var nok i hvert fall 1,5 meter snø.

Map    

Liskampen

Date:
24.02.2018

Fra Faksebrennkollen på kompass østover, seinere sørøstover. Ingen utsikt i tåka, men myrer som sto på kartet ga mening. Opp mot toppen går det et langt bratt parti, og dette var åpenbart tindens forsvar mot en tilreisende med alpint turutstyr. Etter svært langvarig baksing på ett sted, hvor jeg til slutt svingte meg opp ved hjelp av spensten i ei bøyd bjørk, la terrenget seg, og en brukbar navi-app hjalp meg med å finne toppen. Liskampen? Liskamm!!!! Hvor mange ganger har en ikke brukt lokale knorter og hauger til å fyre drømmen om skikkelige fjell. Bildet? Uskarpt. Lite lys.

Map    

Faksebrennkollene

Date:
24.02.2018

Fra toppen av Nordliskampen og raskt ut på høgstflate som ga herlig kjøring. ved Rundtjennet var meninga å følge sti/vinterveg videre, og det lyktes brukbart. Litt orienteringskrevende til tindens fot, og så sikksakk til topps. Mye fine snøstemninger å ta med seg, men lite utsikt i tåka. Bildet er tatt fra myra under toppen i nord.

Map    

Liskollen

Date:
24.02.2018

Dagens siste topp, med sommersti til topps og lite skilt. Sjølve toppen ligger litt innafor dette. Herfra: Skogskjøring, litt mye kvist og kløneri, men med noen fine småflanker og ei hogstflate. Det var flere av disse, men jeg greide dessverre å unngå de aller fineste. Tilbake etter 3 timer og 53 minutter. Skjemaet var på 4,15, og uventa prepping i starten av turen kan forklare det meste av underskridelsen.

Map