Arkiv - dato

Arkiv - aktivitet

Lister jeg samler etter

Stjerntinden

Dato:
16.07.2018

Nå eller aldri: Etter dritværstur søndag på Moskenesøya med forvisning til skalljakkehetta og med to sekundære, ydmyke Munk(er) som eneste toppbesøk, melder Asbjørn lumbagobefengt rygg klar, etter "den som tier samtykker"-prinsippet. Værmeldinga tyder sterkt på oppklaring fra 12-tida, og vi drøyer lenge utover en tåkefylt morgen. Etter litt bilturistvirksomhet er vi på parkeringslomma og bestemmer oss for å legge i vei i tåka, rett etter at yret har gitt seg. Bevæpna med utskrevne dumper fra et par av de gode turbeskrivelsene på Peakbook, tar vi fatt på første måsabratte. På toppen av denne skyter vi et GPS-punkt i tilfelle navigasjonsproblemer på vei ned. Så er vi i så tett skodde at vi tar en pause for å se om det i det hele tatt skjer noe med skydekket. >>>

Kart    

Nonsdalstinden - Nesfjellet - Volandstinden

Dato:
14.07.2018

Lavt skydekke, og vi utsetter mer hårete mål for å gå småtopptur. Vi gikk i flanken fra nord til sør på Nonsdalstinden (kartet: Blåfjellskammen) og ryggen tilbake. Høyeste topp er et punkt mellom de to ekstrempunktene. Flanken var slitsom, ryggen var passe luftig, så med forhåndsinfo ville det blitt ryggen tur/retur. Nesfjellet er en mer anonym topp, med god utsikt til nærliggende sund og bruer. På Volandstinden er det mer trafikk. På ett av toppunktene sitter det en sveitsisk familie, og vi rekker å utveksle noen betraktninger om mitt yndlingsutland vs Lofoten på yndlingsutenlandsk. Jeg trur attpåtil at de var fra Kanton Bern, og da får det ikke blitt bedre. Retur stort sett på sti til et slags samfunnshus på det låge eidet i øst.

Kart    

Smørdalskammen

Dato:
13.07.2018

Ankomstdag. Gåtur på sti fra Hagskaret. Lavt skydekke, men som det aller meste i Lofoten, umiskjennelig utsiktstopp.

Kart    

Torfinnstraversen fra vest

Dato:
08.07.2018

Solsommer 2018, klar for Torfinnstravers og dermed for siste sjølstendige topp over 2000 i Gjendealpene. Opp fra Bygdin suboptimaliserte vi noen grisete urer før vi kom inn i slakere og fastere terreng opp mot toppen av Vestre (usjølstendig, ikke registrert bestigning). Her fant vi roen med mat og drikke og gjorde oss klare for travers. Soloering til "mørkt, trangt, dystert skar" gikk greit, og problemløser Terje var straks i gang med litt utspekulert klatring og sikring rett opp fra skaret. Oppstigninga hadde bare skjerpa respekten for fjellkvaliteten, så vi valgte banking og risting på alle tak. Hammer to var soloerbar med svasko (vi sikra), og så var det den berykta, etter begges skjønn fine siste hammeren. Med litt dynamikk kom vi over terrenget ved "bøttetaket" >>>

Kart    

Slettmarkhøe

Dato:
01.07.2018

Sånn går no dagan. Paradisisk på Knutsholsryggen i går, tur-før-retur i samme vær i dag. Fra kryssing over Vesleåi går det en liten sti opp langs elva fra Slettmarkbreen som blir litt mer tydelig for hvert år (jeg snudde i høljeregn i 2016 - derav sammenlikningsgrunnlag). Vi kryssa opp mot ryggtoppen / 1682 og gikk flatt inn på sadelen mellom denne og snøfonnene nord for toppryggen. Opp disse og inn på eggen rett ved 2071. Alternativet fra Slettmarkbreen og rett østover på snøfonn virka mindre gunstig nå, med land av det glatte slaget mellom bre og fonn. Toppryggen følges udramatisk. I dag var definitivt snøen høyeste punkt, og vi tok med oss vardepunktet for å nyte utsikten mot vest og raste. 5 timer og tre kvarter, solbrente og god tid til båten.

Kart    

Søre Nål - Nørdre Knutsholstinden - Store Knutsholstind

Dato:
30.06.2018

Dette var en flere fluer i en smekk - dag: Det skulle klatres på Søre Nål, Nørdre Knutsholstind, en av det skrumpende knippet av primære 2000-metere jeg ikke har vært på, skulle bli besteget, og ryggen fra denne til Store Knutsholstind skulle gås. En fantastisk dag, med litt avdempa sommertemperatur på grunn av et lite trekk fra nord. Oppbrudd fra Gjendebu 09:15, over Svartdalsåe og opp til ei rampe som leder godt inn på innsteget til den største av nålene. Her måtte gamle ledetakter bli gjenoppfriska, og etter noen riss med litt fiklete kileplasseringer var det egentlig over. Fra skaret mot et knapt noterbart nordlig punkt gikk det opp på gode tak til spektakulær posisjon og standplass på sjølve nåla. Junior fulgte greit, tok standplassbilde, og så kunne vi styrke rappellfestet >>>

Kart    

Svaraberget

Dato:
02.06.2018
Kart    

Stutehaugen

Dato:
08.05.2018

Gåtur med Asbjørn Grundt på en varm dag etter at det meste av snøen var borte. Begge hadde vært på den lavere Lyberga, til ingen topografisk nytte. M a o atter en tur betinga av meterskurvene.

Kart    

Nordklofjellet

Dato:
29.04.2018

Det hasta med å utnytte restene av vinteren, og 5 måneder etter første skitur i Romeriksåsen høst 2017 var det på tide å komme til topps på toppen jeg snudde på i sludd og tåke den gang. Fra Rustad, 600 meter til sammenhengende snø. Så opp på Marifjell, som vanlig på slike koseturer. Fra Klofjellskaret gikk det delvis på framsmelta områder, delvis i djup snø oppover den verna gammalskogen. Toppartiet har et snaufjellaktig felt, og høyeste punkt ligger litt nord for dette. På toppen var det tråkk fra nord. Noen hadde gått på beina. Dårlig gli og litt ski av/på ned i dalen, men uansett en nytelse. I varmen ved bilen var det klart at sesongens siste tur på langrennski var over.

Kart    

Olsokfjellet

Dato:
14.04.2018

Rehabtur med kraftig luftveisinfeksjon og øvre pulsgrense. Buss til Fyllingsdalen. Der er jo ikke jeg kjent, så jeg satt på en stasjon lenger enn nødvendig. Tilbake og opp Nordnesdalen. Forbi ei lita foreningshytte, nordover stigende langs myr og så liten sti østover til topps. Litt disig dag, men oppholdsvær og fin vårstemning. Via usjølstendige Damsgårdsfjellet og ned til Melkeplassen. Videre til sentrum/Nordnes.

Kart