Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Klofjell

Date:
26.11.2017

Skiforeningen viste positiv preppestatus, og jeg tok dem på ordet. Vel framme var det bare å konstatere at MEV hadde brøyta 70% av aktuelt løypenett på vei. Etter mye att og fram, ski av og på i en slags brøytekant, kryssa jeg Kjønstadsetra og bega meg opp i tåka, som var altdekkende denne dagen. Stort sett lå det 10 cm snø , hvorav halvparten var et gammalt lag som hadde overlevd det altutslettende (lavere nede) søtsupperegnværet uka før. Mot toppen forsvinner trevegetasjonen, og en får et etterlengta snev av fjell. Toppunktet var begivenhetsløst under disse forholda, men jeg vedder på at det er fint der i godvær. Jeg greide å svi nordtoppen - snudde for tidlig, uten kart og passe blaut etter 2 timer i yr og sludd.

Map    

Langmyråsen

Date:
19.11.2017
Map    

Mørkåshøgda

Date:
19.11.2017
Map    

Regnåsen

Date:
19.11.2017
Map    

Høgåsen

Date:
19.11.2017

Ned fra Mørkåshøgda til dalsøkket som går i verneområdegrensa. Her er det akkurat passe sti til at en kommer fra og til at en ikke får følelse av inngrep. Ved Merratjerna ligger det ei hytte, og herfra er det mer morsom sti ned til veien sør for tjernet. Det er mørkt, og jeg blir etter hvert overraska over sti/veikryss som skulle kommet men som aldri gjør det, og plutselig er jeg på veien fra Grinitajet til skytebanen. Tilbake samme vei og opp mot nordvest på tilfeldig punkt. Etter litt krongling kommer jeg ut i mer åpent lende, og det går lett til markert toppunkt. Ned igjen unngår jeg det kronglete partiet, og til slutt er det bare å oppsummere 4 tinder, hvorav 1 med anstendig PF, på under 2 timer i lett vinterlig mørk kveld.

Map    

Malmerberget

Date:
05.11.2017

Søkkblaut dag, men vellykka svenskehandel måtte etterfølges av Eidskogtinder. Etter litt råning på bakveier fant jeg plass til bilen ved avkjørsel til Buholtet. En dårlig driftsvei fører over til Rv2, og så er det bare å sette i gang med behagelige høydemetre på kjerrevei, seinere vei. Jeg runda hele åsen til der stien tar opp mot toppen. Denne er svært behagelig, og terrenget er tiltalende, men litt kjedelig på grunn av homogeniteten. På toppen står ei litt forfallen markeringsplate for kjentmannsprøven. Herfra tok jeg terrenget fatt, rett vest til veien der jeg kom opp. Videre til Svartkjølen (s.d).

Map    

Brattlihøgda

Date:
05.11.2017
Map    

Svartkjølen

Date:
05.11.2017
Map    

Svenskeknappen

Date:
05.11.2017

Ned fra Brattlihøgda og inn på sørgående vei. Denne til høyresving. Her tok jeg feil slep videre og havna ganske langt sør. Det var bratt og ulendt rett opp herfra, men toppen ga seg til kjenne, sjøl på en dag med så tett yr at sikta var redusert. Ned igjen traff jeg slepene bedre. Tilbake til parkert bil etter 4 topper gikk det lenge kjapt og greit, men en taktisk bommert gjorde at jeg blei rotende langs ei kjerrbefengt myr med en bekk som hadde vokst til Syndefloden i regnværet. Så jeg kom meg ikke inn på veien før kort strekning før bilen, ved avkjørsel til Buholtet.

Map    

Heggkollen

Date:
03.11.2017

Landing Gardermoen litt før 3 fredag ettermiddag. Dra på jobb? Næh, tindene kaller. Parkering i veikrysset ved Øyungen. Sørover veien til der en vag driftsvei tar opp i åsen rett sørover. Litt oppover denne til den løser seg opp, så i terreng/grunn skaresnø til et litt brattere parti som gir adgang til toppkammen. Semimarkert toppunkt med litt utsikt mot nord. Videre rett nordover ned til veien og opp på Rustadkampen (s.d.).

Map