Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vesle Tonekollen

Date:
28.10.2017

3-topperstur med Tonekollen som høydepunkt. S.d.

Map    

Tonekollen

Date:
28.10.2017

Etter en del gråværshelger på Østmarkatopper, klinte det til med føhnvind og strålende sol. Det var på tide å trenge inn i det innerste, og Tonekollen var et ettertraktet mål. Som vanlig sykkel fra Losby. Nå med langt lavere Porschefaktor enn de tidligere helgene. Sykkelnedgraving ved veiens ende og tid for stiløping. Denne gangen var forholdet mellom sti og stiløst terreng gunstigere enn de forrige helgene, og det gikk raskt opp på den Vesle Tonekollen. Litt utsikt og en artig varde på en stein. Videre på stien ned til fjellsjøen Tonevann, hvor det for anledningen var en robåt på vannet. Herfra var Pølseberget neste mål, og basert på strategien om å være lengst mulig på sti, gikk det greit til topps via et sørligere toppunkt. Her leverte tinden sakene: Fjell med snø >>>

Map    

Pølseberget

Date:
28.10.2017

3-topperstur med Tonekollen som høydepunkt. S.d.. Noen spennende utsiktslinjer mellom greinene.

Map    

Søndre Liseterkollen

Date:
21.10.2017

Sørover fra "hovedtoppen" med små forventninger, da været var grått og den første bestigninga ikke hadde gitt noe utsikt. Men den søndre toppen var faktisk en opptur, da den hadde et litt friskt toppunkt med gløtt mot sør og vest. Videre til Tonevannkalven (s.d.).

Map    

Liseterkollen

Date:
21.10.2017

Ny Østmarkatopptur basert på sykkel fra Losby. Jeg tok av veien sørvestover mot Skålsjøen og tredde sykkelen inn i anonymitet nær den store snuplassen. Opp herfra var det skikkelig grisete, med tett granskog og bratt skråning. Oppe på åsen kunne en telle dalsøkk som skulle krysses og se om en traff med dette aspektet av orienteringsevne. Lengst vest fant jeg et anonymt toppunkt, med en liten bolt som eneste markering. Videre til den søndre toppen, s.d..

Map    

Tonevannkalven

Date:
21.10.2017

Ned bratt, grumsete li fra Søndre Liseterkollen til diffus skiløype/sti, til stikryss. Videre sørover noen hundre meter på mer brukt tursti. Opp på denne toppen er det bare åpen furuskog, så her er det gangbart og fint. Tilbake til sykkel på veinettet via skiløype/sti mot nord, seinere nordøst.

Map    

Dausjøberget

Date:
19.10.2017

Gåtur fra Kjelsås med Asbjørn Grundt. Fra feriestedet sør for toppen langs tunet i vest og på svak sti til topps.

Map    

Geiterudfjellet

Date:
01.10.2017
Map    

Jonsokhøgda

Date:
01.10.2017

Fra Ottedagersåsen først fint ned i ganske åpent terreng, seinere bratt og klønete. På motsatt side av dalen som skiller disse tindene ser jeg en uvanlig høy bergvegg. Jeg velger å gå til venstre, og snart åpenbarer det seg ei rampe som det går an å gå og krype opp. Boring gjennom kvistverket gir rikelig påfyll med hjortelus. Toppartiet følges logisk og uten problemer. Nedstigning rett mot nord, hvor jeg kom ned der traktorvei tar av fra sti. Her hadde det gått an å søke mot slepet sør på åsen i stedet, men det hadde neppe lønt seg. Så veijogging til Losby Golfland. Pulsen skal holdes nede, og skjemaet til 3,5 timer ryker. Da er det deilig å være til hinder og frustrasjon for mr silkepøbel Porsche Carrera, som åpenbart verken hadde sans for forankjørende eller 50-grense, >>>

Map    

Ottedagersåsen

Date:
01.10.2017

Fra Geiterudfjellet bratt men på fin skogbunn ned til myr med driftsvei. Så sørover til veien som går til Sætertjern, og inn traktorveien til høyre. Der denne svinger rett sørover, tok jeg skrått opp lia i et skogbart parti. Videre innover så det tett ut, så tanken var å komme seg fort opp og heller få en lang ryggtravers. Toppartiet er langstrakt, og jeg blei lurt av kurvene, slik at sjølve toppen kom som en overraskelse. Den står flott opp, med en viss bratthet. Enda en topp med et visst villmarkspreg i høyeste parti. Videre til Jonskohøgda, s.d..

Map