Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Piz Bernina Biancograt, Piz Palü Überschreitung

Date:
22.07.2017

Sommerens hovedtur, og et lenge ettertrakta mål. At noen hjemlige skulle bli med hit og ha dette som 100% prioritert mål, så jeg helt bort ifra, så jeg plukka et førerfirma som så gunstig ut. Valget falt på Stefan Leitners Berggfühl fra Bad Mittendorf, Steiermark, Østerrike. Hestetransport inn Val Roseg - en artig kontrast til alt det andre disse to dagene. Kusken var ei ung jente fra Østerrike som var budeie i området for anledningen, så Stefan hadde godt selskap på alle måter. Flott anmarsj til Tschiervahütte. Vi prata lenge med en Australsk advokat basert i New York og føreren hans, som jeg forsto dithen at var fra motsatt hjørne av Steiermark relativt til Stefan. Ellers gikk jeg som vanlig inn i "hvor i det tysktalende Europa er hvem fra"-modus, noe som skjer automatisk. Vi >>>

Map    

Piz Nair

Date:
20.07.2017
Map    

Tretoppertur fra Diavolezza

Date:
19.07.2017

Akklimatiseringstur 2. Diavolezza, med heis og lettkjøpte topper egner seg godt. Jeg starter med å gå ned på breen, grisete og litt utsatt i sidemorene, for å sparke til stegjerna og teste hvordan de funker. Når det er gjort, finner jeg en bedre veg opp igjen og tar med Piz Trovat, Munt Pers og Sass Queder. Utsikten mot Bernina-knippet er uansett en grunn til å være her oppe. Så får en mene hva en vil om heiser og tungt tilrettelagt turisme.

Map    

Piz Languard

Date:
18.07.2017

Oppvarmingstur. Heis til Alp Languard, kjapp tur opp, forsøk på å trøkke på i høyden. Så kryssing av dalen over til Piz Albris. Mye lausgods og litt pønsking på veivalg, men aldri direkte vanskelig. Fin tur ut dalen tilbake til heisen.

Map    

Bukkehåmåren

Date:
09.07.2017

Treningstur før avreise til Alpene. Flya - Bukkehåmåren - Kvassryggen - Høgdebrotet - Flya. Moderat vær. Artig å ha gått ryggen mellom Kvassryggen og Høgdebrotet.

Map    

Brandbukampen

Date:
07.07.2017
Map    

Rasletind rundtur med bre

Date:
01.07.2017
Map    

Raudhamran

Date:
01.07.2017

Oppom på treningstur hvor hensikten var å holde godt driv med stive sko i mange timer, samt besøke den lite beferda brebotnen nord for R asletind. Avslutning på Rasletind og ned overbefolkningsruta til Valdresflya.

Map