Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Svaen

Date:
04.12.2016

En av de lange utfluktene denne forvinteren for å gå på ski. Anstendige forhold. Avslutta hardøkt på toppen, som jeg hadde oversett i alle år i mangel på bevis for sjølstendighet (på dette nivået, PF 40 m).

Map    

Freningfjellet - Fjellenden

Date:
30.10.2016

Avstikker på vei ned fra fjellet. Parkerte nedafor Danebu og tok sti rett inn i skauen. Amund hadde norgeskart-app, og det hjalp i det lite forutsigbare hytteterrenget. I det hele tatt tankevekkende hvor mange luksushytter/råneslott en ser i nærmest et hvert hytteområde, også her, hvor jeg ville anta at det ikke er desperat attraktivt. Sør for vannet og til topps. Mye folk for årstida, og fin utsikt på grunn av lysstemning og snø på høyere topper. Så har det skjedd ting med primærfaktorer, høyeste topp og sånt! I og med at vi fortsatte over Fjellstølfjellet/Fjellenden, som nå framstår som høgeste i området, kombinert med at Freningfjellet dermed har mista sin sjølstendighet, swapper jeg tind i registreringa. Turen gikk forøvrig rundt vatnet, tilbake til start i hyttebyen.

Map    

Øddestølberget Sør - Nordvestre - og Hoved - Mugnatind

Date:
29.10.2016

Parkering rett før Slettefjellsbommen, og vi er i gang med en dag i anorakkhetta. Målet er å gå på Mugnatind i en omgående bevegelse, fra nord. Det blåser kuling på det jamne og åpenbar storm i kasta. Vi tar rett opp i stilaust terreng etter Fleinshendin og kommer opp mot Mugnabotten. Der ser jeg at disse punktene (Oddestølberget) kan være verdt et besøk, og vi stikker oppom. Som mange andre ganger oppdager jeg tilfeldig over et år etterpå at toppen har PF som gjør den verdt å registrere. Gåing og småklyving i snø, over nordvesttoppen og til hovedtoppen på Mugnatind. Her blåser det liten storm i kasta, og vi går ned ei litt mer nordlig rute.

Map    

Våttåberget

Date:
10.09.2016
Map    

Knarten

Date:
28.08.2016
Map    

Tesiåsen

Date:
28.08.2016
Map    

Stølsnostind

Date:
20.08.2016

Fra Koldedalen med Hanne og Asbjørn Grundt. Via 2004, dvs repetisjon av den. Lett fin klyving til topps.

Map    

Bukollen

Date:
14.08.2016

Sommerfjellsesongen 2016 blei avslutta med temahelg "mitt Ringerike". I rolla som Robert Redford fortsatte jeg innover Strømsoddbygda etter bestigning av Gyrihaugen og la meg til i bilen for natta. Neste dag venta forsøk på skyrunning over en del topper i søndre Vassfaret. Greit opp på Bukollen på sti. Neste topp: Storrustefjell (s.d.).

Map    

Storrustefjellet

Date:
14.08.2016

Topp nr 2 i skyrunningprosjektet "mitt Ringerike, dag 2". Mer vraltende enn løpende nordover fra Bukollen rota jeg meg ned i bruse- og dvergbjørkkratt i første og begge kratt. Terrengmotstanden (eller var det tunge bein?) fikk det til å virke laaaangt over viddene til toppen på Storrustefjellet. Om jeg noen gang hadde planlagt mer enn 3 topper i dag, var det på tide med realitetsorientering! Endelig på toppen, som det merkelig nok ikke er noen egentlig sti opp på. Dette er jo et fjell en har lagt merke til på kart siden tidlig barndoms Valdresturer, så at det ikke er noen turtopp av betydning framstår rart. Så var det på tide å sette nasan mot Nautskardfjellet (s.d).

Map    

Nautskardfjellet

Date:
14.08.2016

Fra Storrustefjell sørvestover til fotturruta ved tjernet. Så var det over i gange igjen, da lite løpsvante bein gjorde seg mer gjeldende for hver time og skyrunnerinspirasjonen fra facebook gikk mer og mer i oppløsning. Ryggen opp, kort og godt. I likhet med Buvasskollen - typisk "første fjell over Østlandsskog"-utsikt, med vann og skog så langt øya rekker. Så var det ruteoptimalisering ned på fotturruta og ned til veinettet via den flotte fossen som kaster seg ned over svaberga sør for Prestgardstjernet. Dette var tydeligvis et utfartspunkt, da mange rastende familier hadde plassert seg på det bleikrøde berget. Så nasan hjemover via lange kjøreetapper ut den stille Strømsoddbygda. Det gjenstår å se om "mitt Ringerike" kan bli en gjentatt affære.

Map