Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Castor

Date:
28.07.2015

Det fine med akklimatisering i Zermatt er nærværet av en betydelig prosentandel av Alpenes 4000'ere. Denne dagen var, i likhet med gårsdagen, avsatt til to. I fint turvær over ganske sprekkeutsatte, snødekte partier og opp på spektakulært utforma Castor. Etter konsentrert oppstigning, gjensto bare den perfekte, korte snøryggen og toppyramiden. Denne dagen var dette en perfekt utsiktstopp, med nærværet av Liskamm og M-R som trekkplaster. Pollux byr på en kort klyveetappe. Fin avveksling på en dag med mye gåing. Av karbohydratmessige årsaker tok siste del av returen veldig lang tid. Heldigvis hadde heisvakta rutine på å sjekke breen for seintkommere, og 5 minutter etter egentlig siste avgang, var vi i boksen.

Map    

2 stk Breithorn

Date:
27.07.2015

Jeg og Håvard Klevberg kom fra Grindelwald. Rolf Jarle Aaberge kom fra nord. Dette var første felles akklimatiseringsdag. Sterk vind, men ellers strøkne forhold.

Map    

Faulhorn

Date:
25.07.2015
Map    

Mättenberg

Date:
24.07.2015

Akklimatiseringstur 2, og Mätteberg rett sør for Grindelwald er pekt ut. Denne (en gang) ærverdige fjellandsbyen er nå forlystelsessted for Kuwaitere som kommer trekkende opp fra casinoet i Iinterlaken, med AI-registrerte leie-Mercedeser. M a o gode grunner for å være noen timer borte. En liten heis bringer oss noen høydemetre opp. Stien videre er nesten ubegripelig lokalisert, sett fra dalen. I realiteten er den luftig, men aldri krevende. Foran oss står plutselig et gemsedyr. Åpenbart et omen, ref hva som skjer videre. På et punkt står det oppfordring om å forflytte seg raskt. Vi skjønner at det handler om steinsprangfare, men tar det ikke så tungt. Vi tar opp ved Bäregghütte. Lenger opp ser vi gemser på hyller over oss. Så begynner steinsprangene. De rikosjetterer på et >>>

Map    

Brotet

Date:
07.07.2015
Map    

Lauvhovkullane

Date:
06.07.2015
Map    

Skardsnuten

Date:
05.07.2015
Map    

Aust for Breiddalstjønnan

Date:
05.07.2015
Map    

Østre skardsnut

Date:
05.07.2015
Map