Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Øystre Torfinnstinden

Date:
08.08.2014

Returdag fra Heimen, men først en tur på Øystre Torfinnstind. Dette er et fjell som du ikke nødvendigvis lærer på første forsøk, og jeg greide verken å si sikkert hvor vi prøvde oss seinhøstes 2002 eller hvor jeg gikk opp på denne turen da vi gikk ned etter Torfinnstindtravers i 2018. Klyvefaktor omtrent som forventa, og ganske morsom "normalrute" øverst oppe, som jeg ikke fant på vei opp. Etter hvert skjønte jeg at jeg hadde skikkelig bråttom med å nå båten. Det gikk i maksfart ned hele renna og videre i luftlinje til teltplassen vest for Torfinnsbu. Pakking og nedtaking av telt tok 5 min, og jeg rakk båten med 2 min margin etter å ha rota med stien i deltaet. Bildet er fra årets (2018) tur, etter å ha gått traversen fra vest med Terje på Berje Sundberg.

Map    

Søre Svartdalspiggen - Langedalstinden - Mesmogtind

Date:
07.08.2014

Ut av teltet omtrent der et anna og trangere telt sto i fjor på samme tid. Innover Langedalen, rundt det siste tjernet før passet på østsida. Enkelte steder kan en ane den gamle fotturruta. I ur til dagens første topp, Søre Svartdalspiggen. Langedalstinden neste, en drøy halvtime. På vei til Mesmogtinden traverserte jeg sørflanken over til sørøstryggen, slik at jeg kom inn på den rett over klatrepartiet. Samme vei ned, med retur over den stusselige breresten sør for toppen. Kongedag i blanda vær, som satt meg på tanken at tinderangel faktisk er en disiplin hvor ytelsesreduksjonen min de siste åra ikke har vært nevneverdig og der gjennomføringa fortsatt kan bli sammenlikna med turer i den fysiske gullalderen. i skarp kontrast til noen mer målbare tildragelser.

Map    

Rauddalstinder

Date:
29.07.2014

Planen for tinder og banditter denne dagen var alle Rauddalstinder over 2000 m fra teltet ved Olavsbu. Vi kløyv opp på Austre fra nordøst. Her var det noe laust, men jeg var aldri spesielt engstelig for hva Amund skulle finne på. Jeg skjønte fort at der jeg kom trygt from, gikk han like stødig. .Store - og Vestre er typiske ryggtopper, litt mindre krevende enn normalnivået i Midt-Jotunheimen. Forutsigbart småknotete ned i Rauddalen og taus tilbakemarsj i regn til teltet. Gode 10 timer på tur.

Map    

Mjølkedalstinden

Date:
28.07.2014

Tinder og banditter-ekspedisjonen med sønn Amund/PB @amfer. Kveldstur etter å ha slått opp teltet sør for Olavsbu. Skiftende skydekke og stemningsfullt.

Map    

Monte Viglio - området

Date:
04.07.2014

Egotripp-dag. Drømmen var Corno Grande, men anstendig tidsbruk og avstand tilsa å finne noe nærmere Terracina. Retning Roma, på regionalveger, etter hvert autostrada. Så ut mot nord på mindre veger, til passet der Lazio går over i Abruzzo. Monte Viglio må være ett av Romas nærmeste fjell av en viss betydning. Opp- og sørover på fotturstier. Ganske svalt, og kjapt opp på nordtoppen. Her tok jeg en GPS-passhøydeavstand, for å kontrollmåle den samme på veg tilbake. Jeg mangla godt topokart, utover grumsete OSM-basert bakgrunnskart på GPS'en, så jeg regna med at jeg måtte måle primærfaktor sjøl for å kunne få denne god- eller underkjent. Så hovedtoppen. Den omkranser en brebotn fra ett eller flere istidsstadier, sammen med en Gendarme. Dis gjorde at utsikten bare viste litt >>>

Map    

Monte Petrella

Date:
30.06.2014

Treningstur med @amfer/Amund fra Terracina/parkering i bygda Maranola. Og ja, det var varmt!

Map    

Whistler Mountain

Date:
08.06.2014

Konferanse i Vancouver, med oppvarming på dette utprega vintersportstedet. Heis langt opp, så veg til topps. Der kom jeg på Il Grande Sundini/Knut Olav Sunde, som jeg var på hotell sammen med, men ikke hadde koordinert tur med. Seinvår, litt liten tilgjengelighet til høgere tinder i området, så drømmen om Wedge Mountain måtte bli lagt på is.

Map    

Veleta, Cartujo og Hæstetind

Date:
07.04.2014

Aleinetur. Først på Veleta'en, også nå uten å se Atlas (falske rykter sirkulerte). Så lang bue på blaut vårsnø nord for ryggen, og til slutt opp på Cerro del Caballo/Hæstetind, hvor du ser rett ned i Granada. Der kom en spanjol opp til fots, og han måtte også tåle et spørsmål på dårlig italiensk om en kunne se Atlas herfra. Han hadde ei lang, truverdig forklaring på hvorfor en IKKE kunne det. Tilbake via sjølstendige Tozal del Cartujo, så sjølvalgt nedkjøring vest for alpinanlegget og en del seig fellegåing på slutten, til vulgærturismens ankerpunkt Pradolano.

Map    

Mulhacén

Date:
06.04.2014

Med Geir Atle Tømmerås. Fra toppen av heisanlegget, over kanten, i sørhelling østover. Sier seg sjøl at dette er en usedvanlig utsiktstopp, men du ser neppe til Atlas i sør.

Map