Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lagginhorn

Date:
16.07.2009

Heis til Chriizboda. Murmeldyr som velkomstkomite, takk, takk. Super dagsturtopp uten krav om tidlig oppvåkning. En slags sti, og krav om forsiktighet med tanke på lausgods.

Map    

Weissmies

Date:
14.07.2009

Noe av det særeste jeg har gjort for å komme på tur er å dra fra familien på Istra, klemme leiebil over Nord-Italia og dundre inn i Saas. Uansett ikke turrelatert ettertanke, Weissmieshütte - nordflanken - toppen. Ukomplisert aleinetur med grei klyving og uten brekryssinga som gjør normalruta til en ikke-aleinetur. Vær og stemning helt på topp. Weissmies er, pr høyde og plassering, resepten på en suveren utsiktstopp.

Map    

Cima Della Vezzana

Date:
08.07.2009

Planen var å starte med Lugli Bolver Klettersteig, så få med de to høyeste toppene i Paladolomittene. Klettersteig er ikke etter min smak, men helt klart god mengdetrening. En annen fyr dukka opp ved innsteget. Han kan godt ha vært nordmann (orienteringsbegivenhet i nærheten med rystende mange nordmenn), men vi utveksla standardfraser på tysk. Han jobba mer effektivt enn meg og dro ifra. Så veit vi det. Vel oppe i skaret mot Cimon Della Pala, forsto jeg at jeg ikke turde å soloere videre. Jeg returnerte noen meter og gikk omgående, opp på Cima Della Vezzana, tross alt høyest i massivet. Dette er terreng for å bli trollbundet av Dolomittene, Die bleiche Berge. Landskapsmessig paraderetur. Via stiene under Rosetta-heisen.

Map    

Cima Corona og -Rosetta

Date:
07.07.2009
Map