Weisshorn (03.10.2004)


Map
Ascents Weisshorn (4,506m) 03.10.2004
Weisshorn er et fjell for drømmer, og etter at hudskaden fra Bietschhorn nå hadde fått litt tid til leging, var det på tide å realisere våre. Opp fra Randa i drømmevær, til ei hytte som var ubetjent etter sommeren, men hvor det var muligheter for mat basert på vedfyring, og for opphold.
Brekryssing, skråhylle, skråninger på - og over brerester, så "innsteget" på sjølve ruta ved en varde med hvit toppstein. Herfra til Frühstückplatz var det tidvis stidannelser, andre ganger småklyving eller ur i alle varianter. Vel oppe på FPlatz var det raskt i gang med den klatrekrevende eggtraversen, som ikke varer så lenge.
Klatring på pinnakkel-delen av eggen
Klatring på pinnakkel-delen av eggen
Etter hvert var terrenget lettere, tauet havna i sekken, før det kom fram igjen på den flere hundre meter høye toppkjeglen på bre som gir fjellet særpreg og navn.
Brukbart akklimatisert kom vi greit til topps. Her møter de fransktalende Walliseralpene blikket, i tillegg til Mischabel, hovedkammen fra Strahlhorn til Dent d' Herens, Berneralpene og store landskap videre øst, nord og vest.

Nedturen gikk raskt, og vi bestemte oss for å gå til Randa og prøve å finne overnatting. Vi ramla inn på et slags ungdomsherberge, hvor et psyko nederlandsk gammalt ektepar hadde skapt sin egen versjon av Hotel California (eller var det The Shining?). Uansett - en tur det er vanskelig å toppe.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.