Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gullfjelltoppen på en strålende sommerdag

Date:
30.07.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h

Dette blir min første turrapport, tenkte jeg måtte komme med noen bidrag til dette fabelaktige nettstedet! :) Gullfjelltoppen hadde jeg hatt lyst på å bestige lengde, spesielt siden det er den høyeste toppen i Bergen. Hadde en måned i forveien hatt et mislykket forsøkt på å nå toppen da det var tjukk tåke og iskaldt (noe jeg ikke helt hadde tatt i betraktning). Denne dagen var det imidlertid spådd knallvær og det skulle vise seg å holde stikk. Kjørte inn til parkeringsplassen på Osavann kl. 08 på morgenen, men på det tidspunktet var det fortsatt mye tåke. Tok derfor en matbit og kaffe i bilen i håp om at tåka kom til å brenne av. Begynte å spasere opp mot Redningshytten, og jo lengre opp jeg kom, jo tynnere ble tåka. Rundt varde #3 ble det klart at over tåka var det >>>

Map    

Ørnafjellet i Bergen

Date:
27.07.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h

Etter opptil flere besøk på Lyderhorn tidligere på våren langs samme løype, bestemte jeg meg for å avlegge Lyderhorns lillebror Ørnafjellet en visitt for en avveksling. Startet fra Gravdal og gikk sedvanlig rute mot Lyderhorn, men tok av på stien til venstre litt før trappen ned til Skåleviksvatnet. Fin og tydelig sti opp på den lille toppen, som er markert med "Bergensvarde" og gir fin utsikt mot Lyderhorn og utover byfjorden. Siden det var fint vær og jeg hadde reist rett fra jobb, tok jeg en matpause og så flere cruiseskip passere under Askøybroen på vei ut fra Bergen.

Map    

Høgstefjellet

Date:
23.07.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h

En noe overskyet sommerdag i Bergen, som jeg bestemte meg for å benytte til å ta turen til Åsanes nest høyeste fjell, med det noe misvisende navnet Høgstefjellet. Kjørte opp til Sætre gård og startet turen derfra. Hadde ikke sett særlig nøye på kartet på forhånd, så det ble til at jeg gikk et stykke langs skogsveien mot Rimmaskaret, før jeg fant et skilt mot Høgstefjellet. Denne stien gikk et stykke oppover, før den snirklet seg gjennom myr og skog tilbake i retning Sætre gård, og penslet inn på en annen sti som førte opp til høydedraget mellom Høgstefjellet og Tellavikafjellet. Fra toppen var det aldeles flott utsikt inn mot byfjellene, byfjorden og til Askøy.

Map