Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

De fem høyeste i Lindås

Date:
29.07.2017
Distance:
19.9km

Denne turen har jeg hatt planer om en stund og har bare ventet på den rette anledningen kombinert med akseptabelt vær. I dag hadde jeg anledning, og selv om Yr hadde klassisk helgardering tok jeg sjansen på å legge i vei. Kjørte inn den dårlige grusveien til Dyrkollebotnen og parkerte like før broen. Fulgte deretter som flere før meg en svært utydelig, men godt merket sti bort til ryggen som leder opp til Eggene. Kravlet meg opp et meget bratt skar for å komme opp på selve ryggen, er nok lettere å runde rundt på østsiden av ryggen hvor Torbjørn og Knut Sverre gikk. Herfra var det grei skuring via Eggene og til Godbotsfjellet. Litt brattere ned til Geitaskarvatna og opp igjen til Kupefjellet på andre siden, men fortsatt lett å finne en grei rute. Nå hadde jeg tre topper i boks >>>

Map    

Gullfjellet

Date:
26.07.2017
Distance:
11.2km

Joggetur til Gullfjelltoppen med Marit. Tydelig sti til topps.

Map    

Dystingen og Flatafjellet

Date:
25.07.2017
Distance:
7.0km

Joggetur til Dystingen og Flatafjellet med Jonas. Parkerte ved kraftverket på Fosse og fulgte en ikke altfor tydelig sti opp til Dystingen. Ganske kronglete terreng over tregrensen, så det er en fordel å følge stien/merkingen. Fin og fri utsikt fra toppen, men selvfølgelig litt "forstyrrende" med alle byggverkene. På vei ned igjen stakk vi bortom Flatafjellet. Ingen sti her, men relativt greit terreng. På returen prøvde vi å kutte litt lengde og høyde, men havnet i noe buskas før vi kom inn igjen på stien. En fordel å ta inn igjen på stien litt lenger oppe.

Map    

Store Smørstabbtind

Date:
22.07.2017
Distance:
15.3km

Map    

Vennisfjellet

Date:
21.07.2017
Distance:
9.7km

Langhelg på Filefjell og anledning til å samle inn en ny Vangstopp. Kjørte så langt som mulig opp i Sandalen og parkerte ved stistart mot Skutshorn. Jeg fulgte derimot stien mot Tomashelleren et stykke før jeg like før Gjartrudsåne begynte å skrå bratt oppover ryggen mot Vennisfjellet. Veldig fint oppover her, men spektakulær utsikt ned igjen mot Sandalen. Men ved rundt 1400m gikk vegetasjonen gradvis over i ur, og herfra var det lang og kjedelig tråkking over flere luretopper og opp til et temmelig intetsigende toppunkt. Det var også akkurat for lavt skydekke til at jeg fikk noe særlig utbytte av utsikten inn mot Jotunheimen. Etter en rask lunsj i ly av varden gikk turen ned igjen samme vei.

Map    

Midtfjell

Date:
20.07.2017
Distance:
11.2km

Map     4 comments

Malmangersnuten

Date:
19.07.2017
Distance:
7.7km

Map    

Grytingsfjellet

Date:
18.07.2017
Characteristic:
Other trip
Distance:
6.4km

Ekspresstur fra hytten over fjorden for å plukke en ny Jondalstopp. Hadde akkurat to timer på meg fra jeg kom i land i Jondal til fergen jeg måtte rekke tilbake. Kjørte oppover mot Folgefonna og parkerte ved lysløypen på Stormyri. Herfra fulgte jeg merket sti opp til Botnen og derfra offpist direkte mot toppen. Det gikk litt tyngre enn planlagt oppover, så jeg tok meg ikke tid til mer enn fem minutters pause på toppen. Folgefonna lå i skyene, men ellers var det fin utsikt ned igjen mot fjorden. Returnerte samme vei og var tilbake til bilen etter 1:20 totalt og rakk fergen med god margin.

Map    

Fagrafjellet sørtopp

Date:
17.07.2017
Map    

Mount Wantastiquet

Date:
14.07.2017
Distance:
5.6km

Første joggetur etter at jeg fikk akutt lumbago like etter turen til Mount Washington . Sjekket Peakbagger for småtopper i nærheten av hotellet, og havnet i Madame Sherri Forrest. Her var det fin parkering og godt opparbeidete stier på kryss og tvers gjennom skogen. Fulgte en sti som går over Mount Wantastiquet og ned til Brattleboro på andre siden, men ikke helt bort til det høyeste punktet, så jeg måtte gjennom 50 meter med buskas for å komme dit. En liten varde her, men absolutt ingen utsikt. På vei ned igjen løp jeg innom Madame Sherri Ruins, ruinene etter et gammelt slott, som visstnok skal være hjemsøkt av Madame Sherri's spøkelse.

Map