Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Stortuva

Date:
31.08.2013
Map    

Varden

Date:
30.08.2013
Map    

Gaustatoppen

Date:
25.08.2013
Duration:
4:43h
Distance:
11.8km

Tur fra Stavsro parkering. Opp till toppmasten langst T-merket sti. Fra masten går man enten over skråtaket eller under toppbyggningen og videre langs sti/merking til toppvarde. Greit å gå, men mange store steinblokker som man må klyve rundt. Sikkert ikke like hyggelig å gå der når det er vått. På vei opp var det en masse hvite storsekker satt ut i fjellsiden, og grunnen er at man flyr stein inn i steinørkenen for å bygge trapper. http://www.ta.no/nyheter/vest-telemark/article6732100.ece Etter toppturen gikk vi ut på Gaustaråen og komunetoppen. Var noen grensemerker der, men ihht kartet mitt må det ha vært naturparkgrense og ikke kommunegrensen. På toppunktet ihht kartet stod det en liten varde. Se bilde. Ellers var det to andre varder i området, en på høyeste punkt og en litt nord for komunegrensen. Fra stien til Gaustatoppen gikk >>>

Map    

Skotjernfjellet

Date:
24.08.2013
Duration:
2:41h
Distance:
12.9km

Kjørte inn ved Bjørgeseter stasjon og langs vei en til Sol-observatoriet. Parkerte der bompengeskiltet stod. Det var 40 kr i avgift som en må betale kontant og det hadde jeg ikke. Det går an å kjøre ett stykke lenger inn på grusveien. Hundrede meter etter parkeringen går det en blåmerket sti merket Skotjern. Fulgte den gjennom skogen, så langs grusvei et lite stykke og så i skogen igjen. Etterhver kommer man ut på veien igjen. Virket som man kan kjøre frem hit. Veien mot skotjern var stengt med bom. Fra veienden gikk det blåmerket sti til man er under Skotjernfjellet. Stien var veldig våt med mange myr og bekkepasseinger. Når man er på sørsiden av Skotjernfjellet så går det en sti til toppen. Stikrysset var vanskelig å finne da stien går gjennom en ur de første metrene.

Map    

Branntjernhøgda

Date:
20.08.2013
Duration:
2:07h
Distance:
21.2km
Map    

Bislingflaka

Date:
20.08.2013
Duration:
0:46h
Distance:
4.0km
Map    

Prekestolen

Date:
15.08.2013
Duration:
1:41h
Distance:
1.2km
Map    

Paradiskollen

Date:
14.08.2013
Duration:
2:10h
Distance:
13.4km

Parkerte ved vekten ved Varpet på RV4. Der stod det 6 paller med poteter... Syklet opp bakkene til jeg så en ferist. Rett før feristen tar en blåmerket sti av til Paradiskollen. Ganske våt sti gjennom flere myrer. På toppen var det en åpne hytte med fire sengeplasser og en varde. Virket som høyeste punkt ikke var varden, men ti meter lenger inn. Retur samme sti og så sykkel til baksiden av Blekktjernshøgda. Der var det tegnet inn en sti på 1:50K kartet, men den fantes ikke. Gikk rett opp lien, var granskog men ingen undervegetasjon så det gikk fint. Mulig det går et tråkk langs kammen. Mye elg i området.

Map    

Tømmerås

Date:
11.08.2013
Duration:
1:40h
Distance:
6.5km
Map    

Vardåsen

Date:
11.08.2013
Duration:
1:51h
Distance:
7.9km

Kjørte grusvei inn mot Vestre Veng og parkerte der høyspentlinjen krysser veien. Går antagelig an å kjøre litt lenger inn også. Grusvei og så skogsvei mot Kølabånn. Deler av strekningen er rød/blå merking, men merkingen går lang sti ved siden av veien et stykke. Nær toppen går skogsveien over i traktorspor og det gjelder å finne det rette sporet. Siste metrene opp til toppen er litt bratt og i tett skog så det gjelder å finne rett veivalg. Det går noen tråkk og på toppen en liten sti, men de er vanskelig å følge. Gprs sporet mitt er ikke optimalt veivalg. Tordnet når jeg var på toppen, så det ble strake veien ned i lavlandet. Ingen utsikt fra toppen av betydning, men derimot en tur-o post. (2013)

Map