Archive - Date

Collected lists

Skreikampen

Date:
29.06.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:10h
Distance:
5.4km

Vi hadde et ærend på Gjøvik og måtte jo ut på en tur igjen også. Skreikampen er høyeste topp i Eidsvoll kommune. Jeg hadde vært der to ganger tidligere og visste at dette er en fin barnetur. Det går fin sti til topps gjennom variert skog. Vi passerte mange nysgjerrige sauer og mye sauedrit som selvfølgelig er moro for tre små. Toppen har fin utsikt utover Mjøsa og gir en liten fjellfølelse. Oskar på 3 år gikk mye av veien selv og har blitt veldig glad i å gå på tur.

Map    

Tandetoppen

Date:
28.06.2014
Map    

Sommerskitur i Breheimen

Date:
26.06.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
10:15h
Distance:
28.2km

Fin morgen og stor optimisme for skiføre Skitur i Breheimen 26. juni burde være greit tenkte vi. Vi parkerte ved Heimste Lundadalssætre og gikk litt på stien mot Trulsbu før vi tråkket oss opp den bratte bakken langs bekken. Fjellsko på beina og skisko i sekken. Det lå noen små snøflekker i lia, så optimismen var stor for at det var en del mer snø høyere oppe. Et godt stykke oppe i lia begynte vi å skjønne at skia egentlig kunne ligget igjen hjemme, men nå var de med så da fikk de bli med videre. Tverrfjellet Det ble 6 km til fots før skia endelig kunne tas på ikke langt fra Tverrfjellet. Breen innunder toppen var mindre nå enn det som vises på kartet, og det er ikke juli engang! Snøen var fin, og sola stekte noe voldsomt oppover, så det ble bar overkropp og en skikkelig >>>

Map    

Liberget

Date:
24.06.2014
Characteristic:
Bike trip
Map    

Storsvehøgda

Date:
22.06.2014
Characteristic:
Bike trip
Map    

Storsvehøgda

Date:
20.06.2014
Characteristic:
Bike trip
Map    

Sollifjellet-Mostfjellet

Date:
15.06.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:29h
Distance:
5.0km

Søndagsluftetur etter et 40-årslag kvelden før. Det lå ute en 10 på topp post på Sollifjellet, så gutta var ivrige på å få klippet på den. Vi gikk også turen bortom Mostfjellet siden det lå så nære. Varmt og fint vær i fjellet. Et nedslitt fjellområde med forferdelig mange hytter og mange folk i farta, men kort reisetid for oss og lett å gå for små barneføtter.

Map    

Storsvehøgda

Date:
13.06.2014
Characteristic:
Bike trip
Map    

Skardåsen istedenfor Smørlifjellet

Date:
09.06.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:21h
Distance:
3.7km

Vi hadde tenkt oss på Smørlifjellet denne dagen på tur hjem fra hytta. Men i området ved toppen var det vel mye småsjefer på hyttene og dårlige veier. Vi passerte først et skilt med kjøring kun for hytteeiere og videre ble veien veldig dårlig. Og etter at vi hadde passert en åpen bom tok vi ikke sjansen på å kjøre gjennom siden folk sto og glodde og bare ventet på å vise makta si i hyttefeltet. Det var bare å se på parkeringsplassene, skilt overalt med navn. Vi snudde. Skardåsen ble neste forsøk. Hit gikk det greit å kjøre til Neversetstølan. Vi bommet 10 meter på hovedstien og fulgte den som stod avmerket på kartet. Det var dårlige greier, men etter hvert kom vi innpå rett sti. Oskar var i farta og gikk hele veien selv. Ola og Eirik bare freste oppover til toppen.

Map    

Bitihorn med tre små

Date:
08.06.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:17h
Distance:
6.3km

Bitihorn er et dominerende fjell, og det var på tide med en tur dit med gutta. Det lå fortsatt mye snø i høyere strøk, så vi valgte å gå fra Hødnstølen og ikke normalruta fra nord. Ola og Eirik var i kjempeslag og føyk oppover lia. Oskar tok seg bedre tid og måtte opp i bæremeisen etter hvert skulle vi komme oss opp denne dagen. Vi måtte klyve litt ekstra pga. noen bratte snøfelt som vi ikke tok sjansen å gå på. Etter pause i Velumskardet bar det oppover ryggen. Noen snøflekker og en del bløtt, men ellers ganske greit. Eirik ble sliten og ville snu, men etter litt oppvartning var han klar igjen. Siste bratta til topps gikk det virkelig unna. Mye folk på toppen denne dagen. Skyene kom og sola forsvant, men flott utsikt likevel. Ned igjen fulgte vi stien mot Båtskardet forbi >>>

Map