Archive - Date

Collected lists

Rundemellen med familien Horten

Date:
27.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h

Hyttehelg med familien Horten. Fin dag i fjellet, selv om tordenbygene lurte omkring i fjellene rundt, +20 grader i skyggen på fjellet. Med mange gutter på tur, i alt fem stykker, blir det litt rykk og napp gåing, men det er i grunn bare trivelig av og til. Eskil på fem fikk hard medfart oppunder toppen da han ramlet bakover og slo hodet i en stein. Ikke veldig moro å se dette uten å kunne hjelpe, men med førstehjelp i sekken fikk vi ordnet opp litt før far Trond bar han med seg ned til bilen og videre til legevakt på Fagernes. Det gikk bra med to sting og ingen større skader. Uansett aldri moro med hodeskader i fjellet. Jonas ble med oss siste biten til toppen. Siden det var så varmt ble det et bad i det grunne tjernet nedenfor toppen. Men det var bare far som tok seg en skikkelig >>>

Map    

Valsfjellet på Gålå med guttene

Date:
24.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:30h

Mens mor jobbet dro vi guttene på tur i finværet. Vi kjørte til Gålå i sommervarmen og parkerte ved nordenden av Valsvatnet. Det var varmt oppover lia, men Oskar ville gjerne gå selv og holdt tempoet nede. Oppe på snaufjellet fikk Eirik nok og ville ikke lenger. Det løste seg etter hvert, men det blir gjerne en del klabb og babb av slik. Toppen var veldig fin med kjempeutsikt. Siden jeg hadde med bæremeis fikk jeg ikke med så mye annet, men en sjokolade og drikke fikk nå gutta i alle fall. Returen gikk unna siden vi tok en snarvei ned gjennom lyngen. Da ble det virkelig fart over Eirik, og Oskar sov i bæremeisen stort sett hele turen ned. På hjemveien løp jeg en superrask avtsikker oppom Årstulhøgda mens guttene ventet. Varmt i fjellet, +24 på det høyeste på Peer Gynt-vegen.

Map    

Kråkhugukampen

Date:
20.07.2013
Map    

Hikelen

Date:
18.07.2013
Map    

Gumpen på Træna

Date:
17.07.2013
Characteristic:
Hillwalk

Gumpen er toppen med NATO-basen ute på øya Sanna på Træna. Det går vei til toppen, men den går gjennom en beksvart tunnel med 20% stigning. Vi brukte hodelykter og da var det bare moro. På toppen er det flott utsikt over havet og alle de små øyene rundt. Returen tok vi ned den bratte stien. Oskar ble trøtt og lei og sovnet til slutt på armene mine. Men etter en siesta i lyngen var han blid igjen.

Map    

Hugakøllen

Date:
11.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h

Hugakøllen er en fin topp for barnefamilier. God sti til topps og flott utsikt. Oskar var ivrig denne dagen og gikk omtrent halvparten av høydemetrene selv. Vi koste oss med lunjs i finværet på toppen. Bare glade barn på tur denne dagen.

Map    

Stryteberg pannekaketur

Date:
08.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h

Stryteberg er et flott utsiktfjell mellom Skaget og Beitostølen. Panoramaskue mot Jotunheimen og fjellene rundt. Terrenget er lettgått og egner seg ypperlig for småtasser på tur. Vi var heldig med været, og koste oss ute med pannekaker etter at vi hadde vært på toppen. Oskar var ivrig og gikk mye av turen på egenhånd.

Map    

Rennsennberget sykkeltur

Date:
07.07.2013
Map    

Galdhøpiggen med Barnas turlag

Date:
06.07.2013
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
7:30h

Tur med Barnas turlag Valdres. Ola sin første tur til Galdhøpiggen, akkurat fylt 7 år. Det ble en fin tur med over 50 deltakere fordelt på to taulag med Morten og meg som breførere. Vi kunne vært heldigere med været på toppen, men det ble veldig bra da vi var nede på breen igjen. Hvem har vel ikke opplevd det. Ola hadde ingen problemer med turen opp og ned, og nå har han virkelig fått lysten på flere topper - helst der hvor det ikke vokser trær...

Map