Archive - Date

Collected lists

Luskaråsen

Date:
31.03.2013
Map    

Luskaråsen

Date:
30.03.2013
Map    

Kjølafjellet barnetur

Date:
30.03.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:30h
Distance:
9.5km

Påsketur med Morten og Linn Therese. Vi parkerte på den store parkering innenfor Yddin. Eirik var litt lei ski og fikk sitte frempå pulken sammen med Oskar opp bakken. Innunder Kjølafjellet ble Trine, Eirik og Oskar igjen, mens vi andre fortsatte mot toppene. Linn Therese manglet Heimre, mens Ola manglet begge. Kjølafjellet ble målet for Ola, og vi skilte lag etter en drops nede i bakken under toppene. Dette var Ola sin første skikkelige topptur på ski, og det gikk unna. Det tok ikke lang tid før han var oppe på toppen. Siden det gikk så lett tok vi også med også Heimre Kjølafjellet før vi akte ned igjen til de andre. Morten serverte pannekaker til ungene og vi koste oss i sola før vi avsluttet dagens tur.

Map    

Luskaråsen påsketurer

Date:
29.03.2013

Påskeferie på hytta i Valdres. Og med en 100 meter pf topp like ved ble det i alt fire turer til topps på Luskaråsen fra hytta. Ola og Eirik var med på alle, mens Oskar og Trine ble med på to. Det går løype opp til toppen, og vi brukte rattkjelke på tre av turene og hadde det veldig moro.

Map    

Luskaråsen

Date:
29.03.2013
Map    

Krokvassfjellet pulktur

Date:
27.03.2013
Characteristic:
Backcountry skiing

Fantastisk påskevær! Barnehagen var stengt, og da ble det en pulktur på Oskar. Det var nok et fint alternativ, for han nynnet og sang i pulken stort sett hele turen. Unntaket var da pulken veltet under en gran på vei ned, men med et par trøstekjeks ble tilværelsen like bra igjen.

Map    

Krusetur i Gausdal vestfjell

Date:
22.03.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:16h
Distance:
25.8km

Åke og jeg hadde kun igjen disse to toppene i et relativt stort område. Turen hadde vi pratet om en stund, og med fri fra jobb siste dagen før påske og lovende værmeling var dette en gyllen mulighet. Vi parkerte ved Espedalen fjellstue og fulgte skiløypa opp til snaufjellet. Innover flatene var det bare å nye det fine skiføret, selv om vinden var litt isende og ikke minnet så mye om senvinter. Kilometerne gikk raskt og Krusgravkampen ble dagens første topp. Flott utsikt utover kjente fjellområder. Brennhøa ble neste mål. Vi svingte oss ned til dalen mellom toppene og tråkket opp bakken til toppen. Pudderføre i skogen og noe hardt på snaufjellet. Denne toppen er en veldig fin utsiktstopp og fortjener absolutt et besøk. Returen gikk radig, og mot slutten løyet vinden og tilværelsen >>>

Map     1 comment

Nevelfjell

Date:
08.03.2013
Characteristic:
Backcountry skiing

Med noen timer fri innimellom alt mulig annet ble det tid til en tur på Nevelfjell med Åke. Vi gikk fra Nordseter og nøt påskestemningen til fjells. Åke fortsatte ned til Lillehammer etterpå.

Map