Archive - Date

Collected lists

Leinetoppen

Date:
25.12.2012
Map    

Leinetoppen

Date:
24.12.2012
Map    

Bjørgovarden tåkerunde

Date:
21.12.2012
Duration:
2:53h
Distance:
22.0km

Jeg skulle hente en henger i Valdres, og da passet det med en fjelltur i samme slengen. Morten kunne bli med, og Bjørgovarden og Freningfjellet ble dagens turmål. Rundturen over Bjørgovarden bestod av tåke og rim i lufta og svært lite å se egentlig. Freningfjellet fikk et besøk og mens Morten fikk litt nok av racingski i løssnøen, fortet jeg meg en tur oppom Fjellenden også. Disse to toppene har i utgangspunktet ganske lik høyde. Det var fryktelig flatt lys ute i terrenget og nesten umulig å se om det gikk nedover enkelte steder. En fin førjulstur på ski.

Map    

Tandetoppen

Date:
16.12.2012
Map    

Einsteinhovde Luciatur

Date:
13.12.2012
Duration:
5:07h
Distance:
17.2km

Soleggen var planlagt utgangspunkt denne dagen, men veien var brøytet til Sålell, så da kjørte vi dit. Det ble en litt kald start med -22 grader og rim i lufta. Været virket oppløftende, men under oppstigningen mot Einsteinhovde ville ikke solstrålende komme ned til oss. Etter en god bakke til topps entret vi en beskjeden varde og inntok en relativt kald lunsj. Morten hadde blitt fryktelig bortskjemt med mange fine turer i det siste og syntes ikke dette var helt topp. Jeg derimot, som lider av en konstant underernæring på fjellturer storkoste meg med både tur, vær og utsikt. Etter at fingrene og tærene ikke lenger var rørbare, akte vi ned til dalbunnen og gikk videre mot Såleggje. Bakken til topps var passe lang, og heldigvis for Morten møtte sola oss på toppryggen og mannen ble >>>

Map     1 comment

Tandetoppen

Date:
09.12.2012
Map    

Gråkampen fra Skei

Date:
07.12.2012
Duration:
3:35h
Distance:
20.7km

Endelig en mulighet til fjelltur! Vi parkerte ved bommen på Skei og fulgte trikkesporet innover Peer Gynt-vegen. Vi kom litt sent i gang, men føret var fint og kilometrene gikk unna selv med fjellski. Åke gikk med brekt skitupp og fikk litt ekstra friksjon og ekstra trening. Flotte forhold i fjellet selv om sola gjemte seg bak skyene. Vekslende temperaturer, med kaldest i området rundt toppen. Vi hadde tenkt å ta turen over Prestkampen tilbake, men da vi kom ned på trikkesporet igjen kom mørket, og vi valgte å ta strake veien tilbake.

Map    

Leinetoppen

Date:
02.12.2012
Map