Archive - Date

Collected lists

Mefjellet ved Bygdin

Date:
25.07.2012
Duration:
3:36h
Distance:
3.8km

Ola snakket så fælt om Jotunheimen, så da ble det en tur dit siden været var såpass bra. Ved Bygdin blåste det en del, men vi gikk avgårde oppover den nedtråkkete stien likevel. Oppe på bandet gikk vi av stien og i retning dagens topp. Det så spennende ut å finne rute til topps. Mor likte ikke helt denne barneturen, men med en litt streng turlederpappa kom vi opp. Toppen har kjempeutsikt utover Bygdin. Nesten rart alle skal opp på Synshorn. Denne toppen hadde ingen sti og bar ikke preg av noe særlig besøk tross sin beliggenhet rett ved Bygdin høyfjellshotell. Returen ble litt bratt, men med forsiktighet kom vi ned. Et par steder passet rypemor på kyllingene sine, det var litt stas å se på for guttene. Været ble bare bedre og Jotunheimen viste seg fra sin gode side. Så dette >>>

Map     2 comments

Skreddalsfjellet familietur

Date:
24.07.2012
Duration:
3:04h
Distance:
4.3km

Skreddalsfjellet ligger fint til sør for Vinstervatnet. Vi gikk tur fra setra Skreddalen og opp i skaret i øst. Fin sti dit og morsomt terreng for barneføtter. Opp ryggen til toppen var det lettgått og guttene kom seg lett opp med litt tull, tøys, klabb og babb, og noen rosiner hver. Utsikten fra toppen er veldig fin, så hit anbefales det virkelig å ta en tur. Returen gikk ned nyvardet sti rett ned mot setra. Fjellstafetten i Valdres hadde tur hit i år, så den var godt opptråkket. En raskere vei dette, men vi fikk en fin rundtur. Kanskje du Morten burde tegne inn denne stien i en eventuell revisjon av boka di.

Map    

Robølshovda myggtur

Date:
23.07.2012

Robølshovda er en fin skogstopp like ved hytta vår i Valdres. Vi gikk turen gjennom trollskogen fra veien mot Yddin, og fikk med oss litt morsom klatring opp noen knauser. Myggintensiteten økte i takt med med lengden på turen til toppen, så det var mindre trivelig. Spesielt Oskar fikk litt å jobbe med i bæremeisen. Men alt i alt en fin topp i samlingen for store og små.

Map    

Rundemellen familietur

Date:
21.07.2012

Sommerferie på hytta i Valdres. Vi gikk fra parkeringen øverst i hyttefeltet ved Øyangen. Formen og motivasjonen til Eirik var vi litt spente på, men han var nok den med mest energi i kroppen denne dagen. Selv med mange oppoverbakker til toppen gikk han i voksentempo hele veien til topps uten å klage. Utrolig hvordan han har forandret seg fra i fjor sommer. En del vind, men det gikk greit for alle. Oskar på 1 år koste seg og sovnet i bæremeisen på vei tilbake. Ola hadde vært her for 3 år siden, men det husket han nok ikke. Trivelig å kunne gå på tur alle sammen igjen.

Map    

Mønestadsteinen Lindesnes

Date:
11.07.2012

Tur fra Scandic-hotellet i Spangereid, etter å ha vært i Kristiansand dyrepark. Flått-land av en annen verden, bare tett kratt, mye grass og bløtt. Likte meg ikke særlig, var ikke spor etter andre turgåere her heller. Sikkert ikke uten grunn.

Map    

Munkhatthøgda

Date:
01.07.2012

Tur med Morten, Linn Therese, Ola, Eirik, Oskar og Trine.

Map    

Høgda

Date:
01.07.2012

Kjørte til småbruket Nordheim øst for toppen etter at vi hadde vært på Munkhatthøgda. Ca 2 km hver vei. Ola og Linn Therese gikk i turbofart, mens Trine, Eirik og Oskar kom etter og møtte oss på returen. Fin sti for barn, dårlig med utsikt. Glemte regnjakka til Ola, men han fikk låne min.

Map