Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Finaste skituren i år og kommunetopp nr 113

Date:
27.04.2014
Characteristic:
Backcountry skiing

Draumehelg på Valdresflye. Laurdagen gjekk turen til Vestre Kalvehøgde inkludert det meste anna på vegen. MEn i dag sundag køyrde vi nordover og ned til den nordlege bommen der vi gjekk rett aust og oppover til Heimdalshøe. Feller heile vegen opp. Herleg dag, blikkstille og så varmt at vi gjekk utan lue og anorakk. Vi gjekk opp kvista løype til høgre for toppen på 1732 og til venstre for Rundhøe og Veslefjellet. Vi møtte 2 + 3 skiløyparar på veg ned, og sjølve var vi oppe etter 2 timar og 45 minutt. ca 700 høgdemeter og 6,3 km. Rasta på toppen i dei same trøyene, absolutt blikkstille, og utruleg utsikt i alle retningar. Vi fekk verkeleg stjerneoversikt over Gjendealpene og alt anna i grunnen. nedturen var moro. Vått føre, men heilt fint å køyre svingar nedover. Heile turen >>>

Map    

Første tur på ski over 2000 m

Date:
26.04.2014
Characteristic:
Backcountry skiing

Starta på ski klokka 0915 frå Valdresflye vandrehjem. Strålande sol og vindstille. Isklister frå starten, men fellene kom raskt på. Opp Steindalen og over Raslet, deretter opp til bandet mellom Rasletinden og toppen sør for Mugna. Tok av vestover og var oppom toppen på 2088 før vi rasta og kom til Mugna. Fabelaktig utsikt og framleis ikkje vind. Følgde så løypa bortover langs juvkanten til Austre Kalvehøgde der vi gjekk oppom. Så vidare om Midtre Klavehøgde før vi køyrde ned til der siste klatreetappen byrja opp til Vestre Kalvehøgde. Heile dette strekket gjekk vi med feller. Ikke vind på toppen og fabelaktig ettermiddagssol og utsikt. Tok av fellene etter Austre Kalvehøgde, men dårleg kvalitet i utforkøyringane. Såpass kaldt at det byrja å fryse på att etter som det >>>

Map     1 comment

Denne påskas Rust-tur

Date:
19.04.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Klassisk påsketur til Hestenutan i Skorve

Date:
18.04.2014
Characteristic:
Backcountry skiing

Ein tur vi no har gått fleire gonger både påske og sommar. Draumedag denne påska. Skare og godt klisterføre. Litt vind som roa seg etter kvart. Vi gjekk frå Manarosdammen via Stav og opp til Bøkretjønn. Derifrå gjekk vi den vestllegaste rygge opp og tversover opp ved flyvraket. Vi nøgde oss med varden/triggpunktet, men såg bort på toppen seks meter høgare der eg berre har vore om sommaren. Erling og Anniken, Sondre, Eirik, Kari og Knut var med.

Map    

Vornuten

Date:
13.04.2014
Characteristic:
Cross-country skiing
Map    

Furufjellet

Date:
12.04.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Gols høgaste

Date:
06.04.2014
Characteristic:
Cross-country skiing

Køyrde frå Hemsedal til Golsfjellet, tok av til Nystølsfjellet hyttefelt, og gjekk derifrå til toppen som var 4,7 km unna. Den vesle nysnøen som var kome om natta gjorde klistersmøringa vår litt mindre optimal, men vi hadde i alle fall spikerfeste oppover! Vêret lysna og vi fekk ein heil del sol, og det var så vindstille at vi åt i le av varden på toppen. Flott rundskue! Deilig bølgute terreng. Tok ein liten ekstrarunde før vi drog ned til bilen att, så det blei 11,3 km totalt i køyrde spor. Vi møtte ikkje ein sjel i dag, og i går på veg til Høgeloft, berre dei seks vi gjekk saman med. To flotte dagar, men altså berre seks andre skituristar (alle frå Halden skiklubb). Anne, Eirik og Tom var med.

Map    

Høgaste skitopp så langt

Date:
05.04.2014
Characteristic:
Backcountry skiing

Overnatta på Fossheim og køyrde til Eldrevatnet laurdag føremiddag. Der møtte vi seks karar frå Halden skiklubb som Anne og Eirik kjende frå før. Dermed var vi ti stykke som gjekk saman til topps, av dei åtte frå HS. Sol gjennom skyer og ganske flott sikt mot Hurrungane på veg opp. På toppen skya det litt meir til og vi såg ikkje meir til sola. Nede ved Solhaug byrja det å snø lett og det tetna litt til. Føret og lyset var vanskeleg. Knallhard skare, og stort sett Ok å køyre ned med stålkantar, men eit lys som gjorde at ein køyrde i blinde. Vi brukte 5 timar med nokre pausar og ein ordentleg matrast. Veldig godt nøgde med å ha fått utsikt og greidd å kome opp og ned før det blei for dårleg vêr. Tom, Anne og Eirik var med.

Map