Nørdre Smedhamran, Rondane (23.07.2013)


Map
Ascents Nørdre Smedhamran (1,898m) 23.07.2013

Turen til Trolltind som endte på Nørdre Smedhamran

Dagens mål var vel egentlig Snøhetta, men etter å ha møtt Skyttelbussen i svingen på hjerkinn, ble det til at Dørålseter fikk duge som utgangspunkt for dagens tur. Etter å ha fått gjort unna 8 av 10 Ronder da vi var der sist, gjenstod Trolltind og Storsmeden.

Turen til veslesmeden ikke ga den uttellingen vi hadde ønsket oss i 30 cm nysnø og mye løs ur sist vi var der så to topper ble stående igjen den gangen.

Denne gang var turfølget et helt annet, en tolvåring hekta på toppturer, en setter og en springer spaniel... Vi tok løs fra Nedre Dørålseter i et praktvær uten sidestykke. Godt opp på 20 tallet viste graderstokken, sola skinte og det var ekstremt tørt...ja til og med mosen og reinlavet var sprukket opp som man kjenner det fra noe tørrere og varmere breddegrader.

Turen gikk helt etter planen over bergedalsbekken som var veldig liten, via Storflye og over smedbekken før vi skilte litt lag fra stien da denne gikk nede ved elva, og det var så tørt at vi så oss ut en "tigerline" lenger oppe i skråningen. Dette gikk for såvidt greit nok, og vigikk opp til ca 1400 meter og håpet etterhvert å se Trolltind for å kunne gå kotelangs bort til Langholvatnet. Det varte og rakk uten at den "svingen" tok slutt, og hundene begynte å bli tørste så det ble tatt en generalavgjørelse på at turen ble lagt om, og nesen snudd oppover.

Det var selvsagt det tenkelig bratteste stedet på denne flanken av Nørdre Smedhammeren vi kom opp på, men etter mye klyving i ur kom vi oss såpass høyt at Trolltinden ble synlig, og da var undertegnede virkelig glad for at det ble som det ble.... "ura" vi hadde planer om å ta var nok alt annet en hundevennlig, med Blokker så store som hus.

Etterhvert kom vi oss over det bratteste partiet og endte på en skiferaktig passasje over mot varden noen hundre meter lenger øst. Det var en grei spasertur over dit og vi kunne gi bikkjene siste rest av innholdet i camelbackene, og innta en liten lunch på toppen 1898 moh.
Knallforhold og stille på toppen, vel vitende om at alle toppene vi kikka på videre inn i massivet trolig hadde bra med besøk i dag. Vi var nok de eneste her i dag.

Returen gikk som alltid veldig mye greiere, og etter litt inspeksjon av poter fant vi det klokt at vi hadde endret plan, da setteren ikke skulle på tur den neste uka ihvertfall.. :O
Men alt i alt en fin topptur, dog ikke på lista over ettertraktede 2K topper, men fine bilder av de to gjenværende toppene fikk vi: Trolltinden og storsmeden blir tatt neste gang.

Audun Meland

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.