Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lavterskel kveldstur i Sandnes

Date:
23.04.2019
Map    

Høgruta dag 4: N. og M. Bukkholstinder og V. Tverrbotntind

Date:
13.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:27h
Distance:
21.6km

Dag 4 - like strålende vær, men formen var enda litt dårligere enn dagen før. Humøret sank også noen hakk da guiden vurderte forholdene på Galdhøpiggen som ikke tilstrekkelige for å kjøre ned Sørrenna. Sjukt skuff - men i etterpåklokskapens lys var turen lang nok for meg med min form... Gikk opp Tverråbreen mot Nørdre Bukkeholstind. Breen var så åpen av vi faktisk måtte binde oss inn i tau. Satte igjen skiene under toppstøtet, og gikk opp på beina. Rushed ned, og gikk rett opp på Vestre Bukkeholstind. Nedkjøringen var vanskelig å komme inn til pga mye stein, men da vi endelig kom inn i henget, var det fantastisk skikjøring ned til Søre Illjabreen. Krysset breen, og gikk opp søkket mellom Vestre og Store Tverrbotntind. Jeg og Marit tok avstikkeren via Vestre, før vi >>>

Map    

Høgruta dag 3: Glittertinden

Date:
12.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:28h
Distance:
16.9km

Gleden er å samle nye 2000 moh-topper! Enda en strålende dag i Jotunheimen! Våknet desverre med litt slakk kropp, men hang med opp den jevne stigningen fra Glitterheim til Glittertinden. Var utrolig varrmt i de første hengene, før vi desverre fikk litt vind fra lunsjtid - men strålende på toppen. Veldig kjekt å se ny utsikt inn mot Leirvassdalen. Formen var så slakk på toppen at jeg tok paracet - og oppdaget paracet duo - må inngå i alle førstehjelpsskrin! Fikk igjen energien, og fikk en rå nedkjøring ned renna. Tok en god time i solen i utløpet, før vi skled ned til Spiterstulen.

Map    

Høgruta dag 2: Surtningssue

Date:
11.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:30h
Distance:
24.0km

Dag 2 på Høgruta: Startet opp bakkene fra Memurubu i like fint vær som dagen før, men også like hardt. Valgte å ta av fra sommerstien og legge sporet over Raudhamran for å unngå et bratt parti (og samle en topp til :D). Fortsatte videre inn i det bratteste henget, der stegjern måtte på. Nådde Surtningssue midt på dagen, og fikk ENDELIG se denne utsikten - toppen jeg ikke klarte på Fjellfilm 2015. Fantastisk topp, og med en rå nedkjøring fra breen. Spiste lunsj to på vannet, før jeg og Marit la sporet via Styggehøe på vei til Glitterheim. Fikk en flott nedkjøring fra denne toppen og, og nådde blide og fornøyde hytten.

Map    

Høgruta dag 1: Besshøe

Date:
10.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:13h
Distance:
17.1km

Høgruta dag 1 med Marit & Hvitserk: startet fra Bessheim, og gikk normalruten opp langs ryggen av fjellet. Relativt langt over vannet og så skrått traverserende. Utrolig lite snø i fjellet i år, så når vi nærmet oss toppen ble det stadig mer avblåst. Grunnet vedvarende svake lag var ikke rennen anbefalt, og for å spare krefter til senere på turen besluttet vi å gå ned ryggen mot Memurubu i stedet for å kjøre tilbake mot Besseggen. Viste seg å være så lite snø at vi faktisk måtte gå hele fjellet på beina (ikke engang stegjern...). Skled ned siste stykket til hytta på knallhard skare. Trøsten var strålende vær!

Map