Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Synhaugen (Sysnhaug) - en kort skitur!

Date:
31.03.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
0:40h
Distance:
5.0km

Påsken 2015; Etter å ha vært på Kjølafjellet og Gravfjellet med Anne og 3 hunder kjørte jeg alene langs Yddin mot Skatrudstølen. Supert med brøyting innover her, ellers hadde det blitt en LANG skitur for å nå denne toppen! Fortsatte litt forbi hyttegrenda og fant en parkeringsplass med skiltet "Synhaugen". Jeg spente på skia og fulgte jeg veien opp til hyttene på Synhaugen. Selve toppen ligger bare 5 minutter forbi de øverste hyttene så vanskelighetsgraden på denne toppen må sies å være - moderat! Var tilbake ved bilen 40 minutter etter at jeg forlot den.

Map    

Kjølafjellet, Gravfjellet

Date:
31.03.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:15h
Distance:
11.8km

Påskeukas første dager ble tilbragt på leid hytte på Luskeråsen. Fra denne "base-camp" hadde vi grei tilgang til et knippe topper i området, deriblant Kjølafjellet og Gravfjellet. Yr hadde lovet strålende vær denne dagen og holdt sitt løfte. Anne og jeg satte oss i bilen og kjørte bomvegen forbi Rolistølen og så fulgte vi veien forbi Yddin og til enden av vegen (ca. 960 moh) nord for Selstølen. Herfra fulgte vi den oppkjørte løypa innover mot Kjølastølen et lite stykke for vi tok av opp mot sør-østryggen til Øystre Kjølafjellet. Det var mange å se i løypene men ingen var å se på toppene. Ruten opp til Øystre Kjølafjellet var grei, men med 3 hunder i bånd som vil 3 forskjellige veier er selv den enkleste løype til tider krevende... Dette var den fineste dagen >>>

Map    

Robølshovda

Date:
30.03.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
0:39h
Distance:
2.2km

Vi hadde leid hytte på Luskaråsen for påsken. Kjørte bomveg forbi Rolistølen til jeg traff veien mot Yddin. Fulgte så denne veien 0,6km før jeg parkerte ved en myr (antar jeg). Robølshovda så bratt og tungvint ut fra denne siden men jeg regnet med det ville løse seg opp etter hvert. Det løste seg vel ikke så MYE opp, men kom omsider opp på nordryggen og fulgte denne gjennom tett skog til toppen. Det hadde nok vært smartere å kjøre til Robøle og gått fra vest.

Map    

Mehovd og Rennsennberget

Date:
30.03.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:39h
Distance:
13.0km

Påsken 2015; MEHOVD; Fra vår leide hytte på Luskaråsen satte jeg kursen fra hytta og rett ned skogen - i retning Mehovd. Skogen var brattere og tettere enn først antatt, så det ble litt "Trysil-Knut" stil nedover. Etter hvert krysset jeg veien og deretter Kardustjernet før jeg gav meg i kast med den relativt bratte østsiden av Mehovd. Morsomt å gå på ski fra hylle til hylle! RENNSENNBERGET; Jeg kjørte ned samme vei som jeg ankom Mehovd, men i stedet for å gå skogen tilbake til Luskaråsen fulgte jeg veien tilbake til Rennsennvatnet. Derfra gikk jeg vestryggen til topps - også en passe kronglete affære, dog ikke så kronglete som Mehovd. Utsikten fra Rennsennberget var betydelig bedre enn fra Mehovd men nå murret magen. Turen var lang nok allerede og god mat ventet på >>>

Map    

Luskaråsen

Date:
29.03.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
0:13h
Distance:
1.4km

Påsken 2015; Kort tid etter at vi ankom hytta vi hadde leid på Luskaråsen tok Anne, meg og tre hunder (vi passet to i påsken) den korte turen opp til Luskaråsen. Det var nok en av de korteste skiturene jeg har hatt, men kompenserte med x antall runder i loopen på tjernet, vest for toppen.

Map    

Melbyhøgde (Skitur)

Date:
29.03.2015
Map    

Høgehaug (Skitur)

Date:
28.03.2015
Map    

Stedjeåsen

Date:
27.03.2015
Map    

Rjåhornet

Date:
26.03.2015
Map    

Huldrehornet & Rjåhornet

Date:
25.03.2015
Map