Rjåhornet - på ski i dårlig vær (31.01.2016)


Start point Djupvika (30m)
Endpoint Djupvika (30m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 2h 01min
Distance 6.3km
Vertical meters 570m
GPS
Ascents Rjåhornet (600m) 31.01.2016
Visits of other PBEs Rjåhornet fra Djupvika (30m) 31.01.2016

Siste dagen i Januar begynte flott med nydelig morgenlys og sol. Jeg ville benytte anledningen til en skitur på Rjåhornet men mens jeg kledde på meg forsvant sola og snøen lavet ned. Jeg ville allikevel gjennomføre turen og kjørte til Djupvika.

Det var ikke skiføre på stien i skogen men da jeg kom over skogen var det bare å spenne på seg skia. Ved foten av fjellet traff jeg Gunnar som var ute med hunden sin. Vi var begge enige om at været oppe på fjellet ville være vesentlig dårligere enn her nede så jeg var inne på tanken å snu. Men mens vi snakket løyet vinden litt og jeg bestemte meg for å ta stikke for stikke oppover og heller snu når det ikke gikk lenger.

På vei til Rjåhornet - uten peiling på om vi ville komme oss helt til topps
På vei til Rjåhornet - uten peiling på om vi ville komme oss helt til topps

Jeg hadde ikke snøbriller med meg så jeg bestemte meg for å gå så lenge det ikke gjorde vondt i øynene. Karma hadde det greit i superwoman-drakta og potesokker. I tillegg gikk hun i sporene mine og slapp å slite så veldig mye.

På øvre del av fjellet blåste det godt og jeg prøvde å finne le ved å holde mer mot nord. Det hjalp ikke så mye men nå var jeg bestemt på å nå toppen! Og det gjorde vi.

Nedturen gikk overraskende greit. Kjørte ned langs stikkene og kjente at været ble noe bedre. Da vi kom til foten av fjellet fikk vi både lys og solglimt. Akkurat da var det helt nydelig å være ute!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.