Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Eventyrlig pinseaften

Date:
30.05.2020
Duration:
7:41h
Distance:
29.4km

Denne turen har vi ventet på lenge. Med godt værvarsel og mye snø i fjellet lå muligheten der. Vi var ikke alene på Valdresflya kl 9 på morgenen. Vi var klart i mindretall med våre fjellski, nesten alle stilte i randoneutstyr. Eirik la på klister, det fungerte fint, fellene lå i sekken hele turen. På de flate partiene skled vi fra randonefolket. Det tok derimot lang tid for meg å komme ned bakkene i litt våt slush-snø. Noen steder stakk det steiner opp så vi måtte sno oss fram mellom dem, dette var gjerne i nærheten av toppene. Men stort sett var det fint å gå, i andres spor. Vi rastet på vei opp mot Mugna, med flott utsyn til Austre Kalvehøgde. Takk til Eirik som sørget for fine ski, og som ventet tålmodig i bånn av bakkene.

Map     2 comments

Agder i mai, tur 7

Date:
15.05.2020
Duration:
5:24h
Distance:
14.0km
Map    

Agder i mai, tur 6

Date:
13.05.2020
Duration:
6:18h
Distance:
31.2km

Det var meldt sol og lite vind, og fremdeles kaldt vær, så vi satset på skitur fra Hovden. Fulgte preparert løype de første ca 7 km, gikk så opp til Tjørnbrotbu. Mye snø, vi satt på hyttetaket og spiste nista. Snakka med en annen skiløper der som nevnte hvor han anbefalte å gå, men det ble der vi gikk den rute tilbake. Det gikk greit å gå langs vannet og ganske bratt opp for så å navigere seg mellom smånutene. Flott utsikt fra toppen i klart og fint vær, bl a til Gaustatoppen. Tilbaketuren var like fin med et storslått vinterlandskap rundt oss. Det var skare hele veien med litt nysnø da vi kom opp i høyden. Eirik måtte dekke til klisteret med tørrsmøring, da gikk det veldig bra.

Map    

Agder i mai, tur 5

Date:
12.05.2020
Duration:
3:31h
Distance:
15.1km

Dette skulle være en lett og grei topp, men rett etter betalingsbommen (fortsatt 50 kr i kontanter) lå det for mye snø i veien. Vi hadde lest Liv og Kristens beretning at det kunne gå greit å kjøre en liten bobil inn, derfor prøvde vi. Vi var heldige og klarte snu bilen på en liten plass og parkerte der. Da ble det start 4,5 km før planlagt turstart. Varierte mellom bar vei og snø fram til vannet. Vi kunne flere steder gå på snøen langs vannkanten og fant en grei vi opp lia. Vind på toppen. Gå/jogg

Map    

Agder i mai, tur 4

Date:
11.05.2020
Duration:
6:07h
Distance:
26.0km

Vi kom sent søndag kveld til Knaben camping og var den eneste bobil/besøkende på campingen. Vi kunne ikke skjønne at det skulle gå an å gå på ski fra Knaben før vi rundet den siste svingen å så snø i nordhellingene. Vi startet optimistisk bærende på fjellskia opp en sti rett etter landhandleren som flere andre har beskrevet. Men det var nok ikke riktig sti, for plutselig var vi på et utsiktspunkt med en krakk. Men vi kom oss videre i riktig retning i terrenget og møtte snø ganske raskt. Derfra fulgte vi Knut Sverres tur, bare i motsatt retning. Klarvær og lett å navigere for Eirik. Han brakk staven etter bare noen hundre meter, men lå godt foran meg i terrenget hele tiden likevel. Flott skare og lettgått. Ned på riktig sted. Klister.

Map    

Agder i mai, tur 2

Date:
10.05.2020
Duration:
2:28h
Distance:
9.2km
Map    

Agder i mai, tur 3

Date:
10.05.2020
Duration:
1:25h
Distance:
6.7km
Map    

Agder i mai, tur 1

Date:
09.05.2020
Duration:
0:53h
Distance:
3.7km
Map    

Berbytårnet

Date:
02.05.2020
Duration:
1:20h
Distance:
5.5km
Map